Syystyyliä

syystyyliäTakki Halosen aw’99 -mallistosta, housut Mango, kengät Ecco, myssy ties mistä ja huivi – ah, huivi on ihana blogikorruptiolahja Beck Sönder Gaardilta. Lasten asut on Reimaa (talvihaalareista mä postasinkin jo aikaisemmin).

——-

Perillä-blogin Anu antoi vaikean haasteen: kirjoittaa jostain ihan itselle vieraasta aiheesta, käydä yhden postauksen verran vieraalla maaperällä. Mutta mä en kyllä osaa.

Mä en postaile blogiin päivän asuja, koska mun päivän asut koostuu lähinnä siitä, mitä hygienisyyden nimissä voi edellisen päivän vaatteista laittaa päälleen. Teinivuosien jälkeen mä en ole kauheasti jaksanut intoilla vaatteista, ja sekin vähä into laantui lasten myötä.

Toisaalta mulle ei kyllä ole ihan sama, miltä mä näytän: mä en omassa pukeutumisessa kestä pliisuutta, mitäänsanomattomuutta. Siksi(kin) mulla on usein kirkkaanpunainen paita, että se on aika helppo lääke pliisuuteen. Ja toi turkoosi huivi toimii samalla tavalla.

Kohta keski-ikäisenä äiti-ihmisenä musta tuntuu, että mä en voi (enkä enää haluakaan) laittaa päälleni ihan mitä tahansa. Mutta en mä toisaalta halua ruveta vartavasten pukeutumaan keski-ikäisesti. Koetan luovia kummallisesta klassiseen vältellen sitä keskitietä. Ja toivon, että tyttömäinen tyyli vain kuvastaa mua, eikä näytä naurettavalta tädin päällä.

Äitityyli (onko sitä, pitääkö olla), voisi olla ihan mielenkiintoinen aihe pohdittavaksi, mutta ei musta taida olla siihen. Harmi, ettei blogeja ollut keksitty 20 vuotta sitten, silloin olisi irronnut päivän asu jos toinenkin.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihanaa, etten ole ainoa, jolle tämä haaste oli vaikea! Parodiointi on ihan pirun hankalaa loukkamaatta parodian kohdetta.

  Mä mietin myös päivän asua, mutten sitten pystynytkään 🙂

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Tästä ei kyllä tosiaan tullut yhtään mitään. Mutta nyt totesin, että tätä omaa tyyliäni voisin lähteä parodioimaan, että ehkä palaan sen merkeissä. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Tiedättekö, mullekin tää haaste oli hullun vaikea! Aloitin kirjoittaa sitä parodiaa, meinasin heittäytyä muotibloggaajaksi. Mutta en mä tosiaan halua ketään loukata, ja sen olisin varmasti onnistunut tekemään. Niinpä vedin läskiksi askartelujen merkeissä 😉
  Musta on ihan sairaan hienoa, että sä ja muut osallistuitte, vaikka vähän kuumottikin. Se on oikein, sanon. Ja tämäkin postaus oli just hyvä! Mahtava kirjo erilaisia postauksia ollut. Kiitos osallistumisesta 🙂

  • 2.1

   Emilia sanoo

   Parodia on kyllä tosi vaikea tyylilaji. Hitsi, nyt en muista sen nimeä, mutta joku aika sitten oli sellainen kokonainen lifestyleblogiparodia, se oli aika hulvaton.

   • 2.1.1

    Sanni sanoo

    Ainakin tv-sarja Siskonpedissä oli aivan helmi sketsi ”Äiti koneella”. Suosittelen (tuubista löytyy ainakin), vaikket ehkä siihen viitannutkaan.

    Ja sun postaus oli tosi hauska tälläisenä!

 3. 3

  sanoo

  Ei vitsi miten mahtava valokuva! Tykkään 🙂

  Mä yritin lähteä kirjoittamaan omaani ihan eri tyylillä mitä normaalisti mutta siihen en enää taipunut. Olin jo ihan riittävästi vieraalla maaperällä 😛

  Mä luin pari päivää sitten yhden nuori-ikäisen äidin blogista pohdintaa äitiydestä ja vaatteista. Oli jotenkin tosi hauska maistella niitä ajatuksia joita itsellä heräsi sen postauksen jälkeen. Hän kirjoitti miten ei koe että äitiyden tarvitsisi vaikuttaa mitenkään pukeutumiseen ja miksei äiti saisi pukeutua niinkuin ennenkin. Tulinkin omien olojen kanssa siihen lopputulokseen että ei sen äitiyden tarvitsekaan vaikuttaa mutta ehkä kolmikymppisen ei tarvitse enää pukeutua samalla tavalla kuin parikymppisen. Olit äiti tai et 🙂

  • 3.1

   Emilia sanoo

   Tähän lopputulokseen mäkin olen tullut, se ikääntyminen vain on osunut tähän äitivuosiin. Ja on mulle käynyt kyllä niinkin, että en vain jaksa panostaa pukeutumiseen niin kuin silloin joskus ennen (siksipä mä en ole jaksanut aiheesta postatakaan). Mutta ehkä se into vielä herää uudelleen, sitten joskus kun lapset hoitaa omat vaatteensa. Sitten pitää ehkä miettiä, tarvitseeko viisikymppisen pukeutua niin kuin kolmikymppisen. 😀

 4. 4

  sanoo

  Huh, onneks sä et ollut vakavissas! Ensin mainoksia ja sitten viel tämä! Mä jo mietin että MITÄ sulla oikein on tapahtunut.

  Mut blogit kyl keksittiin jo melkein 20 vuotta sitten, mä aloitin ekan omani vuonna 1998.

  • 4.1

   Emilia sanoo

   Joo, en ehkä lähde hakemaan yhteistöitä ensimmäiseksi tuolta naistenmuodin puolelta. 😉

   Vitsi mikä veteraani olet! Mä en ollut blogeista kuullutkaan varmaan ennen vuotta 2008.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *