Syysaskartelua: oma vaahtera ikkunalaudalle

syysaskarteluaMulla on kokonainen Pinterest -sivu täynnä askarteluideoita syksyyn, mutta syysaskartelu on toistaiseksi jäänyt, kun viikonloput on olleet niin täynnä ohjelmaa. Mutta tänään oli sitten pienten päiväuniaikaan taas hyvä hetki, ja toteutettiin tämä syksyinen puu, aika lailla samalla tekniikalla kuin keväinen paperikukka. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Jos siis kaipaa aidoista syksyn lehdistä tehtävää askartelua, niin kannattaa tsekata tuo meidän aikaisempi aurinkosieppari, tai sitten Mitä mä tekisin -blogin vinkit syksyn lehdistä askarteluun.

syksy askarteluaMutta nyt siis ihan itse tehtyjä syksyn lehtiä:

Tarvikkeet

 • vessapaperirulla (kyllä, nyt siis vihdoin luvassa askartelua vessapaperirullista!)
 • talouspaperia  (tai niin kuin alkuperäisessä ohjeessa: pyöreitä valkoisia suodatinpusseja)
 • sakset
 • tussit
 • vettä (suihkupullo olisi kiva)

syysaskarteluaLehdet valmistetaan leikkaamalla talouspaperista isoja pyörylöitä (meillä oli neljä paperia), värittämällä niihin tusseilla syksyn väreillä (meillä veti vähän pinkiksi) ja sitten pirskottamalla vettä päälle, niin että värit leviävät paperiin nätisti. Sitten laitetaan paperit kuivumaan esim. patterin päälle, ja sinä aikana valmistellaan runko: leikataan lovia rullan toiseen päähän. Rungon voisi tietysti myös maalata ruskeaksi. Kun lehdet ovat kuivuneet, ne vain niputetaan ja tungetaan rungon sisään. Jos haluaa kokonaisen metsämaiseman, puita tarvitaan tietysti useampia ja lehdistä voi leikata pikku palasia ”maata” peittämään.

Lopputulos voisi kyllä tällä värityksellä olla yhtä lailla keväällä kukkiva puu – sikäli hyvä, että nyt ei ole kiirettä korjata sitä tuosta ikkunalaudalta mihinkään.

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hauska! Mä en malttaisi odottaa, että pääsee askartelemaan pikkuisen kanssa. Tai no, voishan sitä kohta jotain yrittää 😀 Pinterest on täälläkin ahkerassa käytössä, mahtava ideapankki 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Näitähän voi usein soveltaa vähän nuoremmillekin, tämäkin onnistuu jos vain tussit pysyy kädessä – tai sitten voisi tehdä vesi- tai sormiväreillä. Toi Pinterest on kyllä ihana, viime talven olin siihen ihan koukussa (minkä ehkä huomaa mun sivuista 😉 ).

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *