Synttärikausi avattu: tilauksessa fiksu lahja lapselle

synttärilahjaideoita lapselle

Postaus sisältää tähdellä merkittyjä affiliate-linkkejä, eli jos päädyt ostamaan synttärilahjan tätä kautta, tuet samalla Leluteekin filosofiakahviloita.

Voi ihanaa, lapsi sai kutsun kaverinsa synttäreille. Niisk, onpa liikkistä, nyt sekin pääsee ongintaan ja syömään dippivihanneksia ja karnevaalikeksejä. Ai niin, sinne pitää viedä joku synttärilahja. Millainen lahja? Ja katos, nyt se sai toisenkin kutsun. Ja kolmannen. Ja ensi kuussa on jo kahdet synttärit.

No joo, meillä ensimmäisillä kaverisynttäreillä käytiin silloin neljä vuotta sitten, kun esikoinen meni hoitoon, ja sen jälkeen synttäreitä on kertynyt lähestulkoon kymmenet vuodessa. Niiltä ensimmäisiltä synttäreiltä taidettiin myöhästyä, kun matkalla piti poiketa Sokoksen alakerrasta ostamaan sopiva kokoelma pinnejä lahjaksi. Sen jälkeen mä olen vahingosta viisastuneena koettanut pitää eteisen romukaapissa valmiina lahjavarastoa (tosin aina välillä se ehtyy, mutta onneksi synttärit on yleensä viikonloppuna ja mä voin pistää miehen kauppahallireissullaan hankkimaan lahjan).

Synttärilahjan valitseminen on tosi vaikeaa puuhaa. Lahjan pitäisi tietysti ilahduttaa saajaansa, mutta mä ajattelen kyllä aina myös niitä vanhempia – jos 20 vierasta tuo jonkun kammottavan muovikrääsälelun, niin voi apua, varsinkin jos perheessä on useampia lapsia. Eli jotain mitä mä suostuisin katselemaan omissakin nurkissani.

Meidän vakiolahjoiksi onkin valikoituneet kirjat ja erilaiset askartelupakkaukset. Kirjat ei vie kohtuuttomasti tilaa ja niitä ei mun mielestä koskaan voi olla liikaa, ne on myös helppo tarvittaessa laittaa eteenpäin kiertoon. Askartelupakkauksissa (Djecolla on paljon kivoja eri-ikäisille sopivia) taas on parhaimmillaan joku ihan fiksu idea (opetellaan vaikka ompelemista), ne on lapsista yleensä kivoja eikä jätä jälkeensä kamalia tavarakasoja.

Kun lahjoja ostaa isomman satsin kerralla, niin kannattaa tietysti kytätä hyviä tarjouksia. Musta sopiva hinta synttärilahjalle on 10-15 euroa. Kirjamessuilta ja tammikuun alennusmyynneistä mä olen yleensä aina löytänyt lahjahyllylle täydennystä, samoin netissä toimivilla lelukaupoilla* voi olla alelaarissa kivoja juttuja. Nettitilaus on tietysti kaikkein kätevintä, sen kun klikkailee puolen tusinaa lahjaa koriin hyvissä ajoin kesällä ja pakkaa ne kaappiin odottamaan lukuvuoden synttäreitä.

Syksyn ensimmäiset synttärit on edessä ensi viikolla, ja niinpä piipahdin ihan Munkkivuoren ostarin kirjakauppaan. Hankinnat näkyy kuvassa, ja siinä on nyt aika hyvin edustettuna mun synttärilahjaideoita: kirjoja, pelejä tai puuhaamista. Tällä kertaa piti siis keksiä lahja 7-vuotiaalle tytölle, ja esikoinen saa nyt valita annetaanko Ella-kirja, ompelupakkaus vai arvoituskortit. Tässä vaiheessa joku voi tietysti älähtää, että eikö lapsiraukka saa tulla mukaan ostaman itse lahjaa ystävälleen, mutta mä olen todennut, että oikesti se on sille aika hankalaa, ja lahja ilmeisesti tuntuu riittävän omalta jos sen saa valita parista vaihtoehdosta, päättää laitetaanko kukka- vai eläinpaperia ja piirtää itse kortin. Siltä varalta, että pienemmätkin rupeaa saamaan kutsuja ostin 3-vuotiaalle sopivan palapelin ja kun muovailuvaha oli tarjouksessa niin otin sitäkin – enemmän kyllä näiden omien lahjomiseksi, hammaslääkärikäyntikin kun on tulossa…

Olisiko teillä hyviä ideoita lisättäväksi mun lahjalistaan? Ja onko teillä lahjakaappia vai onnistutteko hankkimaan lahjat yksi kerrallaan?

Edit: Vuotta myöhemmin on hankittu jo muutama synttärilahja 8-vuotiaalle tytölle, ja sankarit on itse ruvenneet esittämään toiveita. Tähän mennessä toiveet on olleet legoja, Lego Friends* tai Lego City*. Niitä meidän esikoinenkin sai kavereiltaan, ja ne melkein mahtuu mun kriteereihin. Tosin meillä on legoja nurkissa musta jo ihan tarpeeksi, mutta ainakin ne on pitkäikäisiä leluja ja sopii kierrätettäväksi eteenpäin. Eli fiksu veto olisi tilata pari Lego-pakettia valmiiksi kaappiin odottamaan seuraavaa kutsua.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  Vilijonkka sanoo

  Mä mielelläni ylläpitäisin tuollaista synttärikaappia, muistan että meilläkin oli sellainen kun olin pieni. Sinne ois ihanaa jemmata kaikenlaista kivaa, kun sattuisi näkemään vaikka jossain alessa. Mutta varsinkin esikoisen kaverilla on usein niin spesifiset toivomukset, että varminta on hankkia yksi kerrallaan. Jos nyt on vaikka Lego Chima muotia, niin Beybladet on jo ihan mennyttä aikaa eikä sellaista voi viedä…

  • 1.1

   sanoo

   Voi olla että tää ei tosiaan enää parin vuoden kuluttua toimi – tosin kyllä ne 7-vuotiaatkin jo oikeastaan toivoo petshoppeja tai monsterhighta, mä vaan ignooraan toivomukset ja toistaiseksi vielä muutkin lahjat kelpaa. Vaikka myönnetään, oli meillä pari zhuzhupetsiäkin kaapissa, kun niitä oli lähikaupan remonttialessa.

 2. 2

  mari sanoo

  oppi ja ilo sarjan puuhakotit ovat tosi kivoja, hinta juuri se 10-15% paikkeilla. Niitä on monenikäisille.

  • 2.1

   sanoo

   Joo mä ilahduin kun noi osui silmään, viimeksi katselin sarjaa pari vuotta sitten, ja silloin ei musta vielä ollut niin isoa valikoimaa, mutta nyt ne näytti tosiaan laajentaneen sitä monen ikäisille.

 3. 3

  sanoo

  Kaikki askarteluun liittyvä on musta kivaa. Ainiin, hama-helmet alustoineenkin on kivoja. Meillä ei ole lahjakaappia, vielä synttäreitä aika vähän vuodessa, onneksi.

  • 3.1

   sanoo

   Esikoinen on nyt koko syksyn puhunut melkein päivittäin hama-helmistä 🙂 – se saa niitä ehkä ensin itse lahjaksi ennen kuin pakataan lisää kaappiin varastoon. Kaksosten ollessa pieniä mä en uskaltanut niitä hankkia, kun olin varma, että ne kuitenkin saa purkin käsiinsä ja syö niitä kaksin käsin, mutta nyt ne varmaan ymmärtää jo mitä niillä tehdään.

 4. 4

  sanoo

  Kiitos vinkeistä! Meillä tämä kaverisynttärihomma on vasta lähdössä käyntiin. Ensimmäisille synttäreille vein askartelukirjan. Kirjat ja tekeminen on ehdottoman hyviä lahjoja.

  Mä myös hamstraan erityisesti kirja-alennusmyynneistä jemmaan kirjoja, joita voi hätätilanteessa kaivaa paketoitavaksi.

  Kohta on tulossa esikoisen omat kaverisynttärit. Onneksi nää yhdet kaverisynttärit antoi hyvän pohjan: itse leivottuihin tarjoiluihin on aivan turha satsata ja pöydän kattaminen etukäteen on suurta viisautta. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   No askartelukirjahan on sitten se lahjojen kuningas. 😀 Ja joo, aika sama mitä pöydässä on, kunhan siinä on sokeria – tosin jos ne sattuu sille päälle, niin kaikki on yäk joka tapauksessa. Toi kattaminen on kyllä totta, meillä on yleensä astiat olleet valmiina esillä, mutta vielä parempi olisi kattaa ihan valmiiksi ja ehkä jo annostellakin ekat jutut ennen pöytään kutsumista.

  • 5.1

   sanoo

   Jep – ja kun varautuu ensin esikoisen kavereiden synttäreihin, niin jos kaappiin sattuukin jäämään jotain josta on jo kasvettu ohi, niin sen voi kierrättää kuopuksen kavereille. 🙂 Tosin meidän kaapissa on yksi ”Sammakko on surullinen” jota mä en ole pahimmassa hädässäkään pystynyt antamaan kenellekään synttärilahjaksi, juhlatunnelmahan siinä menisi. Mutta ehkä se päätyy nyt nuorimmaisten hammaslääkärilahjontaan – vai onkohan se siihenkin liian surullinen. Jos mä pidänkin sen itse. 😉

 5. 6

  Kirjafani sanoo

  Moi! Kivoja ideoita lahjoiksi! Pakko kuitenkin sanoa näin kaksivuotiaan äitinä, että älä vie nuppipalapeliä kolmevuotiaalle! Ne on sopivia yksivuotiaalle, kaksivuotias jaksaa tehdä ne ehkä muutaman kerran ihan uutuuden viehätystä ja sitten ne on jo niin helppoja ettei jaksa kiinnostaa. Huomasin kyllä just itekin kaupassa, että jossain nuppipalapelissä luki, että se on yli kolmevuotiaille ja olin ihan äimän käkenä. Ite tykkäisin viedä noita kirjoja kansa kovasti, mutta mietin aina sitä että entäs jos kyseinen kirja saajalta jo löytyy. (Aina ei jaksaisi saajan vanhemmiltakaan etukäteen kysellä.) Toki kuten sanoit, helppohan se silloin on pistää kiertoon seuraavalle.

  • 6.1

   sanoo

   No mä mietin tota palapeliä, mutta kun noi meidän 3-vuotiaat vielä hyvinkin ähertää nuppien kanssa, ja tavalliset ei suju vielä alkuunkaan. Täytyy nyt sitten toivoa että niiden kaverit on samanlaisia hitaita hahmottajia 😉 – tai tosiaan säästää se jollekin nuoremmalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *