Syyskesän askartelua

syksy kesä askartelu ikkunakoristeAskarteluohjeita ei ole tullut postattua vähään aikaan – ei niin, etteikö meillä olisi askarreltu, mutta ne on olleet enemmän sellaista ”ei tästä takkia tullut, taisi tulla tuluskukkaro” -lajia. Pitäisi joskus koota niitäkin, jos joku muu sitten onnistuisi vaikka paremmin.

Ihan mahtava intiaanikesä! Vai onko se intiaanikesä, jos syksy ei ole vielä ehtinyt tullakaan? Mä olin jo koonnut Pinterestiin valmiiksi syysaskartelua, mutta eihän nyt vielä viitsi ruveta puuhaamaan mitään ”värikkäät syksyn lehdet” -hommaa, kun ei niitä juuri vielä olekaan. Tämä Artful Parent -blogin suncatcher -ohje kuitenkin miellytti meitä esikoisen kanssa heti, ja sen voi hyvin toteuttaa kesäkukista tai sitten niistä lehdistä. Keksittekö muuten mitään suomenkielistä sanaa tolle suncatcherille? Ikkunakoriste kuulostaa aika ankealta. Auringonvangitsija taas vähän tylyltä.

syksy kesä askartelua Eli tarvikkeet:

 • paperilautasia (mä tiedän, mä toistan itseäni, taas yksi paperilautasaskartelu)
 • kontaktimuovia
 • kukkien terälehtiä tai puiden lehtiä (hyvä hetki muistuttaa taas siitä, mitä saa kerätä ja mitä ei – kuten kuvasta näkyy, meillä tää muistutus jäi välistä)
 • sakset
 • narua tai teippiä

Ensin lähetetään lapsi keräämään erilaisia lehtiä. Jos lapsi on pieni, niin tästähän voi tehdä reippaan yhteisen retken, muuten voi pitää itse vartin hengähdystauon. Sitten leikataan paperilautasesta keskusta pois, mittaillaan kontaktimuovista sopiva palanen, irrotetaan suojapaperi ja tarrataan se lautaseen (tähän 7-vuotiaskin tarvitsi apua, mutta muutenhan tää on hyvin itsenäinen projekti isommalle, ja niin helppo askartelu että aikuisen avustamana sopii myös ihan pienelle lapselle). Ja jäljellä hauskin, eli lehtien asettelu ja tarraaminen kontaktimuoviin.

Nyt seuraa varoituksen sana: ihan tuoreeltaan kaikki ei tartu kovin hyvin. Meillä tuli kriisi, koska ensimmäinen asetelma levisi, kun sitä koitettiin ripustaa, mutta kun se oli jätetty pariksi tunniksi lepäämään vakaa-asennossa, niin terälehdet olikin lurpahtaneet sen verran, että tarttuivat paikoilleen. Parhaat tulokset varmasti saadaan, kun prässätään lehdet ensin, meillä on nyt yksi sanakirjallinen odottamassa, eli kunhan ne saadaan liimailtua, lisään kuvia.

Sitten vain naru lautasen reunaan ja ikkunaan roikkumaan. Reunathan voi myös koristella piirtämällä tai liimaamalla lisää lehtiä. Ja kun työtä ihailee ikkunassa, huomaa, että ikkunat voisi pestä näin syksylläkin.

Edit 29.9.2013 Nyt löytyy sitten lisää syysaskartelua.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hauska! Jos muovia ei siis laiteta myös lehtien päälle niin voisin olettaa tämän toivan myös banaanikärpästen vangitsijana.

 2. 2

  sinhi sanoo

  Auringonsieppari? Samassa hengessä kuin dreamcatcher -> unisieppari. Tosi hauska =)

 3. 3

  Anniina sanoo

  Hmm, unisiepparin jalanjäljissä, voisko tämä olla sädesieppari? Ja ei siis sieppaisi varsinaisesti niitä säteitä vangiksi, vaan ainoastaan ohjaa ne ikkunan kautta sisään ;). Hauska idea!

  • 3.2

   sanoo

   Eikö sädesieppari rupea kuulostamaan jo scifiltä? Vaikka ajatuksena aika kiva, koska vaikkei se varsinaisesti ohjaa niitä säteitä mihinkään, niin se ohjaa katseen niihin. Valosieppari? Ei, heti tulee vaan mieleen Tähtien sota. 😉 Tätä täytyy makustella.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *