Satakielikuukausi

satakielikuukausi

Kuva voisi ehkä liittyä siihen, että helmi-maaliskuun pitäisi olla tippuvien räystäiden aikaa, mutta ei taida täällä etelässä enää olla yhtään mitään mikä tippuisi.

Viime lauantaina pyörähti käyntiin satakielikuukausi – eikö ole maailman kaunein nimi tapahtumalle? Kyse ei kuitenkaan ole lintubongauksesta, vaan erilaisia äidinkieliä ja monikielisyyttä juhlistavasta festivaalista. Ihan mahtavaa, että maailma on mennyt tässä suhteessa paremmaksi, että ihmiset saa iloita omasta kielestään (tai kielistään). Siitä ei ole niin kauan, kun Suomessakin oman äidinkielen käyttöä on rajoitettu erilaisista syistä.

Satakielikuukauden ohjelmassa on paljon lapsille tarkoitettua, josta mä tein tähän nopean poiminnan:

Vauvalorupajoja Helsingin kirjastoissa koko kuukauden ajan.

Satakielipuhelimet -installaatio Stoassa ja Caisassa – meidän lapset ainakin rakastaa vanhoja puhelimia ja jänniä kieliä; me ollaan käytetty lukuisia iltapäivän tunteja kuuntelemalla mordvaa, hansia ja kreolia Youtubesta.

27.2. Caisassa ja 2.3. Stoassa monikielinen sarjakuvatyöpaja.

11.3. Kaksin kielin kahden kulttuurin perheissä -keskustelutilaisuus kulttuurikeskus Caisassa (tosin klo 13-15).

21.3. Äidinkielen festivaalilla kulttuurikeskus Caisassa on mm. kehtolaulutyöpaja.

Satakielikuukaudella on myös blogi, josta löytyy tosi kiinnostavia tekstejä kielestä ja kirjallisuudesta – eri kielillä tietysti. Mäkin voisin kuukauden aikana kirjoittaa taas kaksikielisyysaiheesta.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *