Puistoruokailijan varusteet

puistoruokailuPiti pitää tänään tauko, mutta enpä malta, kun sain jo (ainakin suurimman osan) noista huutonettiin menevistä vaatteista sinne nakuteltua (ja niitähän voi käydä tästä linkistä huutelemaan) – ja onnistuin tänään pakkaamaan ihan täydellisen puistoruokailukassin.

Mä tiedän, että tää koskee vain helsinkiläisiä, ja että me ollaan kyllä todella onnekkaita, kun kaupunki edelleen järjestää kesäisin ilmaisen ruokailun kaikille alle 16-vuotiaille leikkipuistoissa  – ja siis tosiaan kaikille, koululaisiahan siinä on ajateltu, mutta pienemmät saa ruoan myös. Vanhemmat ei, mikä on harmi, mä olisin hyvinkin valmis maksamaan pari euroa päivittäisestä keitosta, mutta kun puistoissa ei saa myydä mitään. No, siksi mä siis pakkaan vähän lisäevästä kassiin, että pärjään itsekin. Mutta on kyllä mainiota, kun ei tarvitse miettiä mitä ruokaa laittaa, eikä hoputtaa lapsia kotiin, kun pitää vielä se ruokakin saada valmiiksi, sen kun menee jonoon kipponsa kanssa ja istuu syöttämään lapsia (tai no itsehän nuo syö).

Meidän kassissa on siis

 • soppaa varten pakasterasiat ja lusikat (toimii ehkä paremminkin kuin lautanen, kun ei soppa loisku – ja ei hätää jos unohtui, puistosta kyllä saa kertakäyttölautasen ja -lusikan)
 • ruokailuessut (melkein aina soppaa, ja meidän puistossa ei ole pöytiä syömiseen, että sotkuksi menee)
 • kosteuspyyhkeitä (kts. edellinen)
 • kaksi maitoannosta ja kylmäkalle (pillimaidot olisi toki käteviä, mutta tulee huomattavasti kalliimmiksi – ja pulloon voin laittaa luomumaitoa)
 • vesipullo (kuvasta puuttuu kaksi eriväristä pilliä, jotka mahdollistaa sen, että me juodaan samasta pullosta ilman suurempaa varaa karieksen tartuttamisesta)
 • lisäeväinä juustoleipiä, kovaksi keitettyjä kananmunia, kirsikkatomaatteja ja kirsikoita (soppaa täydentämään ja mun eväiksi – ja monesti täytyy ottaa vähän evästä ennen sopan saapumista, se tarjoillaan vasta klo 12 mikä on meille hitusen myöhään)
 • muumipastillit

No, kun tää kaikki ja vähän vaihtovaatetta, uimapuvut, pyyhe, aurinkorasva ja mun peruskamat on pakattu hoitolaukkuun, niin sehän on kuin armeijan täyspakkaus. Mutta ei se mitään, ollaan valmiina kohtaamaan puisto ja puistoruokailu. Paitsi että tänään juuri kun kassi oli pakattu, rupesi ripottelemaan vettä. Että jäätiinkin sitten omaan pihaan ja purettiin kassi sisältö ihan vain omalle pöydälle, soppakin piti kaivaa pakkasesta. Sade toki loppui heti, kun olin kertonut lapsille, että nyt leikitäänkin tässä pihassa. Mutta ei se mitään, nyt on ainakin muistilista valmiina tuleville päiville.

Vai unohdinko mä jotain? Olisiko teillä tähän jotain ehdotonta lisättävää?

Seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  Pia sanoo

  Hei, löysin blogisi viikonloppuna ja on ollut mukavaa luettavaa 🙂 Tutustuin puistoruokailuun viime kesänä ja olen siitä ihan haltioissani. Sinulla on huomattavasti parempi varustelu kuin minulla. Ihanaa kun joku muu on myös innoissaan tästä mahtavasta palvelusta kaupungissamme.

  • 1.1

   sanoo

   Kiva että tykkäät! Mä olen hionut tätä varustelu jo neljä kesää, eli harjoitus tekee mestarin. 😉 Kesä 2010 me oltiin esikoisen kanssa puistossa tasan joka päivä, kun mä odotin kaksosia enkä jaksanut taapertaa yhtään pidemmälle (mentiin puistoonkin yksi pysäkinväli bussilla) enkä myöskään laittaa ruokaa – onneksi tosiaan kaupunki pitää huolen omistaan. 😀

 2. 2

  sanoo

  Tää on kyllä yksi niistä asioista, mistä olen välillä kateellinen helsinkiläisille. Vaikka en täältä pikkukylästä mihinkään muuttaisi, niin puistoruokailun ottaisi tännekin mieluusti. Tai itseasiassa ihan jo se puisto olis hyvä alku…

  • 2.1

   sanoo

   Totta, jos ei ole puistoa, niin huono on järkätä puistoruokailuakaan. 😉 Helsingillä on kyllä monissa asioissa parantamisen varaa, mutta onneksi on sitten näitä juttuja jotka toimii, vaikkei edes mikään lakisääteinen velvollisuus olekaan.

 3. 3

  sanoo

  Eipä tuosta paljoa puutu! 🙂 Meillä kun on vielä kaksi vaippaikäistä, joista toisen kanssa äiti on nyt päässyt siihen pottailuvaiheeseen, niin meillä tuota listaa pidentävät ne vaipat – ja se potta.

  Ah, mä kans odotan jo Helsinkiin muuttoa ja puistoruokailua! Ehdin vielä hetken nauttia tästä autuudesta ennen töihinpaluuta.

  • 3.1

   sanoo

   Mun pitäisi kantaa potta varmaan pään päällä jos haluaisin sen vielä mukaan, kun ei enää ole rattaita käytössä, mutta onneksi noi yleensä kestää odottaa puiston vessaan tai ainakin pusikkoon pääsyä.

   Kyllä pienistä jutuista tulee arjen luksusta. 🙂

  • 4.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että joku on näin tehnyt, mä olen myös miettinyt että pienille koululaisille voisi tulevaisuudessa värvätä vaikka vanhemman serkun hoitajaksi kun ruokailu sujuisi näppärästi puistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *