Prinsessoja ja hirviöitä

prinsessat ja hirviöt

Kuvassa esiintyy vain osa valikoimasta. Mutta huomaattehan, että yhteen kirjaan on onnistuttu keskittämäään prinsessat, ponit ja hopeahile.

”Prinsessakirjoja!” huusi toinen kaksosista. ”Dinosauruskirjoja!” huusi toinen. Me ei olla pitkään aikaan ehditty lasten kanssa yhdessä kirjastoon ja tilanteen korjaantumista odotellessa mä kysyin, mitä ne haluaisi mun lainaavan, kun käyn kirjastossa yksikseni. Voitte arvata, kumpi halusia kumpia kirjoja.

Nää stereotypiat on välillä vähän vaikeita. Toisaalta musta ei ole mitään pahaa siinä, että tytöt haluaa olla prinsessoja ja pojat isoja ja vahvoja hirviöitä (mä oletan että dinosaurusinnostus liittyy jotenkin siihen). Mutta onhan se vähän ankeaa, että nämä ei meillä ikinä mene toisin päin – tai kukaan ei pyytänyt esimerkiksi eläinkirjoja, jotka kai vielä on jollain tavalla neutraalia aluetta. En tiedä, onko niin, että kaksoset tekee eroa toisistaan myös olemalla aina välillä aivan erityisen stereotyyppisiä sukupuolensa edustajia, vai onko meille vain sattunut tyttömäinen tyttö ja poikamainen poika.

No, toisaalta tämä on hyvä puoli eri sukupuolta olevan kaksosen kanssa kasvamisessa, molemmat ovat joutuneet nimittäin kuuntelemaan myös toisen valitsemia kirjoja. Kaksosiahan on tutkittu melkoisesti, ja yksi tulos oli, että eri sukupuolta olevat kaksoset ovat sosiaalisesti taitavampia kuin samaa sukupuolta olevat tai yksöset. Ja varmaan se johtuu juuri tästä, että joutuu kuuntelemaan sen toisen dinosaurusjuttuja, jotta itse saa oman prinsessa-annoksensa – tai toisinpäin.

Kommentit
 1. 1

  bleue sanoo

  Meillä on myös melkoinen chima/plinsessatalo tällä hetkellä ja salaa olen iloinen siitä, että kumpikin kokee kumpaakin heh. Mutta isompi on nyt siinä vaiheessa, ettei pyydä kuvakirjoja vaan tietokirjoja! Ihan huippua sekin :)! Tosin dinot löytyy sieltäkin – ja löyty myös prinsessakirja!

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Noi dinokirjathan on yleensä juuri tietokirjoja, kuvassa on se ainoa kuvakirja aiheestä, mihin mä olen törmännyt. Ja mekin löydettiin myös prinsessatietokirja. Tosin vähän hämäävää siinä on se, että siinä on ihan oikeita nykypäivän prinsessoja, mutta myös satuprinsessoja. Mutta tosiaan, veljen /siskon kanssa eläminen on rikastava kokemus. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *