Pikkurillin käsikirja – välitön kuvakirjahitti

pikkurillin käsikirja

Kirja saatu kustantajalta

Tätä luetaan meillä nyt kolmatta kertaa läpi. Tänä keväänä ilmestynyt Pikkurillin käsikirja on hittiainesta. 5-vuotiaat kaksoset on varsinaista kohderyhmää, mutta myös 9-vuotias esikoinen on useammin kuin kerran halunnut tulla kuuntelemaan lukemista.

Kirjan nimi on ehkä sen heikoin kohta, se ei oikein kerro mistä on kysymys. Kirja on siis tietokirja lapsista lapsille, siinä kerrotaan kaikki siitä, miten siittiö ja munasolu kohtaavat (no ei onneksi ihan kaikkea, vaan juuri sen verran, että mä olen hyvin kehdannut lukea kirjaa ratikassakin), miten vauva syntyy ja kasvaa ja miten erilaisia lapsia ja perheitä maailmassa on nyt ja on ollut aiemmin. Vuokko Hurmeen teksti puhuttelee lapsilukijaa (tai siis kuuntelijaa) usein suoraan, ja se tosiaan uppoaa lapsiin suoraan. Kirjan on kuvittanut Sanna Pelliccioni, jonka pelkistetystä kuvitustyylistä mä tykkään. Tässä kirjassa on kaunista myös sivujen taustavärit.

lastenkirjat - pikkurillin käsikirja

Mua itseäni vähän nolottaa, että en ole tullut aiemmin ajatelleeksi, miten paljon lapsia kiinnostaa tietää itsestään (ja muista lapsista). Kun kysyin, mikä kirjassa on parasta, mulle lueteltiin käytännössä koko kirja sivu sivulta. Selvästi suosikkilukuja on kuitenkin syntymää ja vauvan kehitystä käsittelevät luvut. Meillä on luettu erityisellä mielenkiinnolla myös taaperoista, koska lasten serkku on juuri parhaassa taaperoiässä, ja keskosista esikoisen keskosuuden takia.

Mutta mikä se Pikkurilli on? No, se on ihan oikea pikkurilli, joka seikkailee sivujen reunoissa ja kommentoi juttuja. Musta se tuntui vähän pöhköltä, mutta nuoremman tytön mielestä pikkurilli oli yksi kirjan parhaista puolista, eli ilmeisesti mä en vaan ymmärrä.

ps. Itkuvaroitus. Yhtään väsyneenä tai herkässä mielentilassa kirjan lukeminen keskeytyy vähän väliä kun mä nielen kyyneleitä. Lapset on vaan niin ihania, meidän ja muiden. Varsinkin kirjoissa.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  Vilijonkka sanoo

  Kuulostaa hyvältä, taitaa mennä tilaukseen… Saa myös vinkata hyviä isommille tarkoitettuja ”mistä lapset tulevat” -tyyppisiä kirjoja, jos on tiedossa! Aihe on säännöllisin väliajoin ajankohtainen 🙂

  • 1.1

   sanoo

   No meillä tosiaan 9-vuotias esikoinen on tästä tosi kiinnostunut myös. 🙂 Vähän eri näkökulmaa ihmisyyteen tuo Jani Kaaron Evoluutiokirja, joka on meillä ollut esikoisen suosikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *