Periaatteet joustavat lomalla, kolme esimerkkiä

Dubrovnik

Mahtavalla lautalla pääsi mahtavalle saarelle.

Mä olen luonteeltani vähän kontrollifriikki, mikä ominaisuus tietysti korostuu lasten kanssa matkustaessa ja aiheuttaa stressiä. Mutta nyt en ole reissuun lähdön jälkeen stressannut. Periaatteista ja niiden romuttumisesta.

Periaate yksi: lasten kanssa matkustaessa varausten on oltava varmoja., hotellin tarpeeksi tasokas ja tilaa kaikille viidelle.

Dubrovnikiin saavuttaessa meidän varausta 5 sängyn ja keittiön huoneistosta ei löydy. Ei se mitään, heillä olisi vanhemmille tällainen merinäköala ja lapsille viereisessä huoneessa iso parisänky. Terassilla tarjotaapuutarhan kvitteneistä tehtyä mehua ja omaa viiniä ja se lapsista jonka mielestä sängyssä on ahdasta nukkuu tyytyväisenä lattialla. Brava!

Periaate kaksi: lasten päiväunista on pidettävä kiinni koska muuten illasta tulee pitkä ja tuskallinen.
Dubrovnikissa Kolocepin saarelle pääsee aamulla ja takaisin pääsee illalla. Vietetään ihana päivä rannalla joka on kuin Riviera Francoise Saganin romaaneissa. Päiväunia ei siis nukuta. Kaupunkiin palattua syödään nopea ja herkullinen pizza ja kannetaan lapset sänkyyn. Yöllä kaikki heräävät ainakin kolme kertaa. Mahtava päivä.

Periaate kolme: lasten kanssa matkustaessa on asiat selvitettävä etukäteen. Montenegrossa Kotorin bussiasemalla huomataan, että paperilla ei olekaan hotellin koko osoite vaan pelkkä kadunnimi: Ulica 2. Näyttää olevan pitkä katu. No, jos otetaan kuitenkin taksi. Mistäs se saadaan? No kysytään noilta kundeilta. Saadaan taksi, näytetään osoitetta kuskille, kuski soittaa hotellin pitäjälle joka neuvoo taksin oikealle puolelle vanhaa kaupunkia ja tulee hakemaan meidät perille. No problem. Nyt vain nautitaan.

Ja turha varmaan sanoakaan, että sellaiset periaatteet kuin säännöllinen hampaidenpesu ja terveelliset ateriat jäi jo Helsinki-Vantaalle.

Että ehkä musta onkin kehittymässä sellainen relaava mutsi.

Tästä tabletin käytöstä mä sen sijaan en ole vielä oppinut nauttimaan, mutta voinpahan laittaa kirjoitusvirheet ja kuvatekstittömyyde sen piikkiin.

kotor, montenegro

kotor, montenegro

20130716-224743.jpg

dubrovnik, kroatia

lomalla lasten kanssa: kotor, montenegro

Kommentit
 1. 2

  HS sanoo

  Mahtavaa, tuollaista lomalla kuuluukin olla! Ja tähän tablettiinkin tottuu pian ja sitten ei enää halua palata vanhaan… Jatkakaa nauttimista 🙂

 2. 4

  Hilma sanoo

  Mä olen kanssa unohtanut kaikki rytmit ja periaatteet lomaillessa. Päikkärit nukutaan rattaissa sillon kun nukuttaa – jos nukuttaa (sitä paitsi rattaisiin on hyvä sitoa väsymystään huutava lapsi rauhottumaan 😉 ). Lapsi elää viikon maidolla, kekseillä ja viinirypäleillä (oikeesti, meidän melkein 3-vee ei suostu ulkomailla muuta syömään, ainakaan tähänastisilla reissuilla). JA hotellissa mahtuu hyvin nukkumaan äidin ja isän viereen. Tai siis lapsi mahtuu, äidillä ja isällä on vähän ahtaanpaa… 😀

  • 4.1

   sanoo

   Me jätettiin ne rattaat kotiin – täkäläiset jalkakäytävää huomioon ottaen ei kyllä harmita mutta helteellä sinne voisi kyllä helposti väsynyt matkaaja kuukahtaa. Nyt pääsee sitten isä ja äiti kantamaan, paitsi että vain äiti kelpaa… Eipähän kerry mulle lomakiloja. 😉

 3. 5

  Karkki sanoo

  Ihania kuvia, teillä on varmasti mahtava loma! Hauskaa loman jatkoa! Toimiiko sun kännykkä Albaniassa?

  • 5.1

   sanoo

   Jaa-a sitä tässä arvuutellaan. Kosovossa näyttää vielä toimivan, että katsotaan. Nettiyhteyksiä pitäisi löytyä runsaasti, vielä kun pääsisin tämän koneen ääreen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *