Paras mahdollinen on hyvän vihollinen

”Le mieux est l’ennemi du bien”* Hyvä sananlasku, ja niin kuin useimmat, täysin oikeassa ja aivan liian harvoin noudatettu. Mulla on viime aikoina ollut liian vähän aikaa blogin kirjoittamiseen. Ja silloin kun aikaa on ollut, olen kirjoittanut jutun ja jäänyt sitten miettimään, minkä kuvan siihen laittaisin. Tai huomannut, että ajattelemani kuva onkin vielä kamerassa eikä koneella. Tai että on ihan liian pimeää kuvan ottamiseen. Tai että kuva olikin huono. Tai…**

Mä päätin jossain vaiheessa, että haluan joka blogipostaukseen kuvan. Siksi, että musta on kiva lukea blogeja joissa on kuvia, siksi että kuvallinen postaus näyttää Facebookissa ja muissakin paikoissa linkkinä kivemmalta, siksi että jos en tee asiasta itselleni sääntöä, niin laiskana ja ei-kuvallisena ihmisenä en saa aikaiseksia kuvia yhteenkään postaukseen.

Monet bloggaajat kertoo löytäneensä valokuvauksen bloggauksen myötä ja innostuneensa kuvaamisesta ja kuvien muokkaamisesta. No mä en. Mä tykkään kyllä valokuvista, mutta en hahmota maailmaa erityisen kuvallisesti, en näe kuvauksellisia juttuja, en ainakaan jaksa kaivaa kameraa esille, en osaa ottaa hyviä kuvia, enkä varsinkaan jaksa sitä säätämistä mikä kuvien siirtämisessä ja käsittelyssä on.  Jonkin verranhan tätä kaikkea voisi oppia, mutta mulla ei yksinkertaisesti ole motivaatiota kuvien ja kuvaamisen opetteluun.

Niinpä mä nyt päätin, että en anna kuvan puuttumisen olla enää esteenä postauksen julkaisemiselle. Koetan edelleen ottaa kivoja (ja informatiivisia) kuvia, varsinkin niihin postauksiin joihin niitä oikeasti tarvitaan (siksi pääsiäisaskartelupostaus ei tule vielä tänään – kuvat pupuista on kameran muistikortilla, vaikka mä luulin jo ladanneeni ne koneelle), mutta mä en anna kuvituskuvan puuttumisen enää muuttua kynnyskysymykseksi. Koska mun kuvat nyt muutenkin on mitä on, mä uskon, että kuvaton postaus on paljon parempi kuin ei postausta ollenkaan.

Vai mitä mieltä olette?

*Paras on hyvän vihollinen

**You get the picture (pun intended) sanoisin, jos viljelisin englanninkielisiä sutkauksia blogissa. Aina niitä ei vain voi kääntää.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Suosittelen kännykkää, jossa tarpeeks hyvä kamera. Muokkauksetkin onnistuu parhaimmillaan siinä samalla ja ei oo mitään johtojen kanssa näpräilyä siirtämisessä.

  • 1.1

   sanoo

   Joo, enemmän tää on asennekysymys. 🙂 Ja kun muuten en kännykällä bloggaa, niin kuvien siirtämisessä on kuitenkin oma vaivansa – eikä ainakaan ton mun iphonen laatu tunnu olevan kovin kaksinen kameraan verrattuna. Mutta tosiaan, isoin ongelma on siinä viitsimisessä ja kuvien ja kuvaustilanteiden näkemisessä.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *