Paras lasten kirjakerho?

lasten kirjakerho vaukirja kirjoja

Tässä on vain osa meidän kirjakerhokirjoja, osa on jo lähtenyt eteenpäin.

Postaus sisältää tähdellä merkittyjä affiliate-linkkejä, eli jos päädyt tilaamaan tätä kautta, tuet samalla Leluteekkiä.

Enhän mä tiedä, mikä on paras lastenkirjakerho, kun en ole niitä kaikkia todellakaan testannut. Sekä meidän esikoinen että kaksoset on olleet Vaukirjan jäseniä, yhteensä varmaan viisi vuotta, ja mä voin kyllä suositella sitä, jos haluaa kirjakerhoon liittyä: ei mitään vähimmäisostovaatimusta, kirjat on oikeasti halutessaan helppo perua netissä (tai lähettää takaisin) ja niiden lähetysaikataulua voi myös vaihtaa. Kerhosta oli myös ihan helppo erota lähettämällä yksi sähköposti asiakaspalveluun.

Kirjoista monet on olleet ihan kivoja, mutta joitain mä en ottanut, kun niistä näki jo netissä, että en tykkää, ja jonkun mä lähetin takaisinkin, muistaakseni tosi kökön suomennoksen takia, ja joissain oli ankeat tietokonegrafiikkakuvat. Toiset oli sitten oikeasti sellaisia, joista sekä minä että lapset tykättiin, kuten noista Pikku Prinsessa -kirjoista ja isosta Maatilan vuosi -luukkukirjasta.

pikku prinsessa kirja kirjakerhosta

Tämä on ollut (mun) suosikki.

Eli jos olit ajatellut liittää lapsesi Vau-kirjakerhoon, niin liitä ihmeessä, siellä on tosiaan joukossa kivoja kirjoja ihan kohtuulliseen hintaan (yleensä 13,95 euroa + postikulut 3,95 kahden kirjan paketista). Ja liity ihmeessä tätä kautta, niin tuet samalla Leluteekin filosofiakahviloita. Eli nyt seuraa se affiliate-linkki: Lasten ikään sopivia kirjoja sekä maksuton tervetuliaispaketti!*

———-

Rupesin kirjoittamaan postausta otsikolla ”paras kirjakerho lapsille”. Vaikein postaus aikoihin. Ja ehkä ihan hyvä, että kone oikutteli kameran muistikortin kanssa, koska tämä on nyt neljäs täysin erilainen versio jutusta.

Blogimarkkinointi. Mä kuvittelin jo, että  mulla oli siihen kanta: se on ihan ok, yleensä en kovin paljon sponsoroituja juttuja lue, eikä ne muhun kauheasti vaikuta, mutta ymmärrän, että bloggaaja haluaa myös ansaita bloggaamisella jotain, varsinkin silloin kun ei ole palkallista päivätyötä. Ja kun mä tein Leluteekki-blogista osan yritystä, ajattelin, että siellä voi sitten olla jotain mainoksiakin, ja niistä tulevat roposet on lisänä rikka rokassa. Kun nyt kuitenkin kirjoitan blogia työajalla, niin voisihan siitä olla suoraa tuloakin.

Liitin Leluteekin Tradetrackeriin ja rupesin selaamaan kampanjoita. Haa, Vaukirja, mehän ollaan oltu jäseniä, sitähän mä voin hyvin mainostaa. Kaivoin kirjat hyllystä ja kirjoitin niistä kehuvan postauksen linkkeineen. Mutta sitten mua rupesi kaivelemaan. Ensinnäkin, niin kuin Liina totesi edelliskesänä, niin blogimarkkinoinnissa on yksi ongelma: se markkinointi. Mitä enemmän markkinoidaan, sitä enemmän ihmiset ostaa tavaraa. Kyllä se vaan tekopyhältä tuntuu toisesta suupielestä saarnata jotain ekotekoja ja toisesta suupielestä julistaa tavaran autuaaksi tekevää vaikutusta.

No, mä tiedän, että Liinan laskuissa kirjat ei ole tavaroita ihan samassa mielessä, ja mäkin olen valmis aika paljon joustamaan kirjojen kohdalla. Mutta jos nyt uusia kirjoja meinaa ostaa, niin eikö niiden silloin pitäisi olla ihan niitä parhaita mahdollisia, varsinkin jos niitä ostaa omalle lapselleen? Elsa tuolla juuri mainosti (ja ihan ilman mitään affilinkkejä) uutta kotimaista lastenkirjakustantamoa, Etana Editions, joka kerää tukijoita ensimmäisille julkaisuilleen.

Lopputulema tästä on siis jotain sen tapaista, että kyllä mä edelleen meinaan kirjoittaa välillä juttuja rahastakin, mutta mun täytyy aika tarkkaan miettiä, mitä ne jutut on, että kehtaan seistä niiden takana. Sekä tän kulutukseen yllyttämisen että tuotteen laadun puolesta.

Ja hei, nyt saa mieluusti kertoa kokemuksiaan lasten kirjakerhoista: oletteko kuuluneet ja millaisia ne on olleet? Mä vähän mietin esikoiselle sellaista jo itse lukevien kirjakerhoa (mikä siinä on, että mua viehättää ajatus postiluukusta putoilevista kirjapaketeista?) Nyt se kuitenkin sai ranskankielisen lasten lehden tilauksen, eli ehkä se riittää kuukausittaiseksi paperinkulutukseksi. Blogimarkkinoinnistakin saa toki avautua. Mä luulin, ettei mulla ole aiheesta (enää) mitään sanottavaa, mutta väärässäpä olin.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *