Paperilautasaskartelua

Askartelu - paperilautanen 1

Paperilautasaskartelua

Mä en ole aivan varma tästä, mutta jospa kokeillaan, mähän jo postasin yhden askarteluaiheisen jutun. Esikoinen nimittäin tuottaa hienoja askarteluideoita sellaista vauhtia, että niistä olisi kokonaiseksi sarjaksi.

Mä en siis luonnostani ole erityisen askarteleva äiti, ja niinpä meillä ei ole kovin kummoisia askartelumateriaalivarastoja. Mutta ei se mitään, kekseliäs lapsi ottaa mitä löytää ja askartelee siitä. Sarjan nimi on siis ”Askartelua tavallisista taloustarpeista” – ja hei, vessapaperirullia ei ole (ainakaan toistaiseksi) tulossa.

Tämä ensimmäinen on toteutettu jo ennen joulua, mutta oli sopivasti tässä mun pöydällä odottamassa (odottamassa mitä? ihmettelet kenties – no joo joo, sitä että siivoaisin pöydän.) Lapsi tuli yksi päivä kysymään, mistä löytyisi neula, koska hän haluaisi ommella. ”Ommella mitä?” oli epäluuloisen äidin kysymys. ”Paperilautasta.” ”Siis mitä?” Mutta kuten kuvasta näette, paperilautasta voi mainiosti ommella.

Askartelu - paperilautanen 2

Paperilautasaskartelua

Tarvikkeet:

– paperilautanen

– villalankaa

– vesivärejä

– parsinneula

Eli ensin maalataan lautanen (tämähän voi olla hauskaa muutenkin), sitten pistellään reiät ompelua varten, ja sitten ommellaan. Jos aikuinen pistelee reiät, niin 4-vuotiaskin voi ommella – paperilautanen on sen verran hyvän tukeva alusta, että siihenhän voisi toteuttaa ompelukuvankin. Piirtää tarpeeksi yksinkertaiset ääriviivat, pistelee reiät niitä pitkin, ommellaan, ja lopuksi väritetään tai maalataan.

No, askarteluvinkkejä ei tule joka päivä, mutta ehkä kerran viikossa? Tällaisina välipäivinä, kun muuten ei pitänyt kirjoittaa mitään.

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *