Pääsiäisaskartelu: pääsiäismunat langasta

askarteluohjeita pääsiäinen: pääsiäisaskartelu - pääsiäismunatKatsoin kalenteria ja kauhistuin että pääsiäinen on jo ensi viikonloppuna. Hetken päästä tajusin, että kalenteri oli viimevuotinen, mutta mä olin jo ehtinyt ruveta organisoimaan pääsiäisaskartelua lapsille. Nyt meillä on kerrankin koristeet hyvissä ajoin.

Ohje on taas kerran Pinterestistä löydetty niin kuin useimmat meidän askarteluvinkit, mulla on sinne koottuna erikseen pääsiäisaskartelu -taulu ja kevätaskartelu -taulu (siihen voidaan siis ehkä palata kun pahin pääsiäispaniikki nyt on hoidettu alta pois). Alkuperäinen ohje englanniksi oli varsin selkeä (ja blogin idea on musta aika kiva: kuusi aikuista siskosta jakaa askartelu- ruoka yms. vinkkejään), ja kerrankin meillä oli kaikki tarvikkeetkin.

askartelutarvikkeet pääsiäisaskarteluTarvikkeet:

 • lankaa (puuvilla on paras, mutta villalankakin toimii, kunhan ei ole liian paksua)
 • ilmapalloja
 • jauhoja
 • vettä
 • leivinpaperia ja rauhallinen alusta kuivumiseen

Ensin sekoitetaan ”liima”, eli vehnäjauhoja veteen. Mä laitoin 1dl jauhoja ja saman verran vettä, sekoitettiin tasaiseksi ja sen jälkeen lisättiin vettä niin, että tuloksena on liimaa nestemäisempää litkua.

Ilmapallot puhalletaan hyvin pieniksi, juuri ja juuri ilmaa sisään. Tiukka solmu kuitenkin, koska muuten pallo lysähtää kasaan ennen aikojaan, eikä homma toimi. (Pallojen sisään voi myös tunkea vaikka pääsiäisrakeita ennen puhaltamista, mutta niiden ulossaamiseksi täytyisi koristeet sitten rikkoa, joten me ei siihen lähdetty.)

Langan menekki riippuu siitä, kuinka tiiviitä munistaan haluaa, me laitettiin noin 3m /pallo, jolloin kudoksesta tuli tuollainen aika harva. Kietomista voi helpottaa, jos leikkaa vaikka metrin pätkiksi.

 

pääsiäisaskartelu kääriminenLangat upotetaan hetkeksi jauholitkuun vettymään. Sitten puristellaan enimmät pois (meillä jäi langat vähän liian märiksi) ja ruvetaan kieputtamaan niitä pallon ympärille. Aikuiselle helppoa hommaa, mutta 3-vuotias ei onnistunut tässä lainkaan (sen sijaan katseli kiinnostuneena, kun mä tein ja ojenteli lankoja), ja 7-vuotiaaltakin meinasi mennä hermot, kun langat ei asettuneet toivotulla tavalla.

pääsiäisaskartelua pääsiäismunatAseta valmiit munat kuivumaan leivinpaperin päälle – ne siis tarttuu alustaansa. Meillä meni kuivumiseen reilu vuorokausi, välillä mä käänsin munia ja pyyhin liikoja nesteitä alustalta.

lurppanaYksi pallo ehti tosiaan tyhjentyä ennen aikojaan, muut puhkaistiin varovasti langan kuivuttua ihan kovaksi ja irroteltiin pallot langoista.

pääsiäisaskartelu valmiit pääsiäismunatValmiit munat on aika hienoja, meillä toisiin jäi aika paljon jauhoa kiinni, mikä näkyy tässä kuvassa, mutta kuten yläkuvasta näkyy, sitä ei ripustettuna juuri huomaa.

pääsiäisaskartelu Lopullisesta asetelmasta tuli sitten tällainen, yläkuvan vaakaripustus ei pysynyt, joten nyt munat roikkuvat verhotangosta. Ne voisi myös ripustaa yksittäin näteillä ruseteilla pajunoksaan pöytäkoristeeksi, mutta sen aika ei ihan vielä ole.

Lisääkin pääsiäisaskartelua löytyy.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
   • 1.1.1

    sanoo

    Ihan sama kävi mulle, ei saa tuolleen pelotella (koti)äiti-ihmisiä! Vaikka toki kalenteriorientoituneena ihmisenä olen jo ehtinyt huolestua, että milloin muka sitä ehtisi virpomisvitsat vääntämään… Mutta tosi hienoja munia, tehtäisiin ehdottomasti, jollei olisi jo niin kamalasti askarteluja rästissä (so. ne vitsat).

 1. 2

  bleue sanoo

  Aika kivoja! Eilen sain itse otettua lumihiutaleet ikkunoista ja nyt ikkunoihin pitäisi keksiä keväisempää ilmettä (vaihtoehtona niiden pesu, ei kiitos). Kiitos siis vinkistä :).

  • 3.1

   sanoo

   Toimi kyllä, erittäin tömäköitä tuli. En tiedä, tulisiko liisterillä sitten läpinäkyvämpää jälkeä kuivaessaan, mutta ei tämäkään jauhoisuus häirinnyt ainakaan kun eivät ole ihan lähietäisyydellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *