Mun vauvablogi

kaksoset vauvoina

”On se niin söpö – kun se nukkuu”, mä totesin aikoinaan pikkuveljestäni. Puhumattakaan siitä kun niitä on kaksi.

Melkein huomaamatta tästä onkin tullut oikea vauvablogi: täältä löytyy raskausoireita, löytyy synnytyskertomus ja löytyy imetystarina. Mietin kyllä, onko se vähän hassua, kun oireet on kolmen vuoden takaisia, synnytys kuuden vuoden takaa ja imetystaivalkin jo takana. Blogithan kai yleensä käsittelee ajankohtaisia aiheita tai seuraa kirjoittajansa elämää päivä päivältä. Vauvablogit on kiehtovia, koska lukija pääsee seuraamaan vauvan kasvua realiajassa, parhaassa tapauksessa jo raskausajasta alkaen. Vauva onkin kyllä tosi otollinen blogin aihe, se kasvaa ja kehittyy jatkuvasti (ja blogin kirjoittaja siinä mukana). Ja söpömpiä kuvikakin siitä saa kuin vaikka rakennustyömaasta.

No miksei mulla sitten ollut vauvablogia silloin kun sen aika oli?

No ihan siksi, että mä sain ensimmäisen vauvani vuonna 2006. Mä en ole koskaan ollut mikään uusien teknologioiden ensi airut, mutta kyllä mä silloin jo tiesin, mikä blogi on (tai luulen niin). Ei mulle kuitenkaan olisi tullut mieleenkään itse kirjoittaa sellasta.

Toisen ja kolmannen vauvani mä sain sitten vuonna 2010, ja silloin ajatus kyllä itse asiassa tuli mun mieleen, kaksosten odotus ja vauva-aika olisi ollut varsin herkullinen blogin aihe, mutta ei sitten mitenkään otollinen aika pitää blogia. Iso maha rupesi supistelemaan heti kun istuin alas, joten kaikki liikenevä aika meni sängyssä vasemmalla kyljellä maaten. Kahta vauvaa ei pystynyt imettämään pöytäkoneen ääressä, eikä edes kaksipuolisen rintapumpun käyttö onnistunut surffatessa, saati kirjoittaessa – siihen olisi tarvinnut tämän näköisen apulaitteen. Siinä tosin oli ehkä riittävä syy olla aloittamatta blogia.

Mä en ole pitänyt lasten vauva-aikana edes päiväkirjaa, eli tosi paljon on vain mennyt ohi ja unohtunut. Siinä vauvablogit on varmasti kirjoittajilleen arvokkaita, päivät, hetket ja ajatukset tallentuu parhaassa tapauksessa kuvien kanssa. Mutta koska mulla ei ole aikomusta saada neljättä vauvaa ja pitää sen vauva-ajasta vauvablogia, niin ehkä tämä saa sitten toimia mun vauvablogina, näin jälkikäteen. Vähän siitä tulee sellainen dementikkoblogi –olo, muistellaan kultaista nuoruutta*, mutta jospa se silloin tällöin on sallittavaa. Lukija voi sitten hyppiä vauvajutut yli, jos ei kestä, tai etsiä jonkin ihan oikean vauvablogin, jos täältä ei juttuja löydy tarpeeksi (tosin ”vauva” näyttää kyllä olevan aika isolla tuolla avainsanalistassa).

*Onkohan muuten jo olemassa puhtaasti muistelublogeja? ”Kesä ’42 Syvärillä”, ”80-luvun parhaat neuleeni”?

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *