Muistatko sokeripalan?

polio syyria

Sinne nekin on kirjattu, poliorokotukset.

Poliovirus leviää Syyriassa. Olipa ahdistava uutinen. Poliohan sairastuttaa ennen kaikkea pieniä lapsia, niitä joilla ei ole sodan kanssa mitään tekemistä, mutta jotka kärsivät siitä kaikkein eniten.

Mä en ole mitenkään yksiselitteisesti kaikkien mahdollisten uusien rokotteiden kannalla, mutta se on niin väärin, että lapset joutuvat kärsimään taudista, joka oli maasta ennen sotaa jo hävinnyt. Että vanhemmilla ei ole mitään mahdollisuutta suojella lapsiaan.

Nuoremmat lukijat ei ymmärrä otsikkoa alkuunkaan, mutta sehän viittaa siis siihen, että Suomessa puhkesi polioepidemia 1984. Me kaikki käveltiin terveydenhoitajan luokse jonossa syömään sokeripala, jossa rokote oli. Epidemia pysähtyi. Pelastakaa lapset peräänkuuluttaa tulitaukoja Syyriaan, jotta rokotukset saataisiin siellä uudelleen käyntiin. Jospa sielläkin epidemia pysähtyisi.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

p.s. Syyrian lasten auttamiseksi voi myös lahjoittaa rahaa ainakin Pelastakaa lapset -järjestön, Unicefin, Kirkon ulkomaanavun, World Visionin tai SPR:n katastrofirahaston kautta. Ja huomiseksi mä koetan etsiä itselleni jonkun hyvän lapsiin liittyvän uutisen. Tai no onhan sekin, että ennen Syyrian epidemiaa poliota esiintyi enää neljässä maassa maailmassa.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Muistan nuo sokerinpalat oikein hyvin! Veikkaan, että meidänkin lapset menisivät paljon mieluummin rokotettaviksi, jos rokotteen saisi sokerissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *