Mökkihöperöt osa 2 – kasvomaalaus

Lasten kasvomaalaus

Hetkeä ennen kuin tiikeri hyökkäsi perhosen kimppuun ja perhonen pyyhki kyyneleensä (ja maalinsa) sohvaan.

Kaksi lasta kolmesta taas kipeänä – mutta ei niin kipeänä, että vain makaisivat sylissä. Onneksi tuli ostettua viikonloppuna kasvomaaleja (kyllä, niitä saa paitsi Tiimarista myös Prismasta – ja ei kannata ottaa niitä väriliidun näköisiä, jotka on halvempia ja vaikuttaa kätevämmiltä, ne ei oikeasti ole, eikä niillä pysty tekemään hienoimpia juttuja. Lisäksi ne on vaikeampi pestä pois, mutta helpompi pyyhkiä esim. sohvaan. Eli investoi heti sellaisiin vesivärin näköisiin nappeihin. Maksoi kympin. Ja täältä löytyy englanniksi niiden sivuilta aloittelijan opas, paljon kuvia.) Niinpä istuin pyjama päällä maalaamaan ennen kuin edes pöytää oli raivattu. Ja mites mä nyt tässä istun bloggaamassa? Esikoinen tekee jumppaesitystä pehmoleluilla, pienemmät lukee ja tiskaa (nousen tästä siis kohta pyyhkimään lattiaa).

Tuo tiikeri on vähän karsittu versio, koska naamassa oli omia raitoja jo valmiiksi (kohtaaminen kylppärin penkin kanssa ja sen jälkeisen laastarin aiheuttamaa ihottumaa). Dalmatialainen on ensimmäinen laatuaan, olen siihen aika tyytyväinen. Perhonen tehtiin silmien ympärille eikä päälle, jotta putsaaminen olisi sitten helpmpaa.

Nämä on maalipaketin mallikuvien pohjalta tehty, mutta youtubesta löytyy tosi hyviä ohjeita myös.  Yksi nopea, helppo ja hauska on tämä leppäkerttu, ja tällä naisella on mieletön määrä hienoja kuvia – kannattaa lapselle sanoa heti kättelyssä, että äidin/isän tekemästä ei sitten tule ihan samannäköinen kuin tuossa kuvassa, muuten voi tulla reklamaatiota. Pikkutaaperotkin jaksaa yleensä olla paikallaan sen hetken, että niille piirtää vaikka auringon tai kukan poskeen, ja on siihen sitten tosi tyytyväisiä. Ja meidän esikoisesta ainakin on mahtavaa päästä piirtämään pienten (tai vanhempien) naamaan ihan luvan kanssa. Niin että jatkamme tätä ehkä vielä iltapäivällä.

Edelleen otetaan ideoita vastaan mökkihöperyyden torjumiseksi. Miten viihdytät lapsia sisällä aurinkoisena kevätpäivänä? Meillä eilisen hitti oli ilmapallot – kunnes kuumeinen lapsi pelästyi sitä väistämätöntä pamahdusta. Onko muuten tänä talvena jotenkin erityisen paljon pöpöjä liikkeellä? Meillä ainakin on ollut ihan riittävästi.

Seuraa bloglovinin kautta tai blogilistalla

Edit: muutama vaihe-vaiheelta kasvomaalausohje (keijukainen, perhonen ja delfiini) löytyy tästä linkistä.

Kommentit
  1. 1

    Karkki sanoo

    Jaa-a, enpä ikävä kyllä kyllä taida osata auttaa sun ongelmassa – mun mielestä sulla on jo varsin vaikuttava valikoima viihdytyskeinoja käytössä. Meillä ei tästä 3kk:n mökkihöperyydestä kärsi onneksi vielä lapsi, vaan ainoastaan sen äiti. Ja viimeinkin kun olin reipastunut ja ilmoittanut meidät tällä viikolla kahteen eri jumppa-/tanssijuttuun, niin piti ne perua kun itseeni iski aivan hirveä räkätauti. No, Sofialle onneksi riittää kun saa jyystää uutta purulelua ja tiukan paikan tullen kuunnellaan Youtubesta Putte possun nimipäivät ja Jänöjussin mäenlasku ja äiti laulaa mukana. Myös televisio kiinnostaa, tosin tällä hetkellä ehkä itse laite ja sen mustat reunat kuin itse ohjelmat. Omaa tylsistymistä olen yrittänyt lievittää esim. lukemalla sun blogia:-)

  2. 2

    sanoo

    Niin, arvaa vain, miksi täällä päässä kirjoitetaan blogia. 😉 Harmi, ettette päässyt jumppaan, niissä on yleensä tosi kivaa – toivottavasti sitten ensi viikolla.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *