Mihin lahjoittaa lastenvaatteita?

minne lahjoittaa lastenvaatteita

Kuten kuvasta näkyy, mä en silitä vaatteita, myöskään myyntiin. Enkä myöskään kuvausalustana tomivaa lakanaa. Ehkä olisi pitänyt käyttää jotain utufiltteriä.

”Tule ostamaan tosi monta tavaraa, hienoja, hienoja! Ei järin kalliita, vain hurjan halpoja!” (Sven Nordqvist, ”Hattujahti”)

Käytin eilisen sairas-lapsi-kotona -päivän huutonetin napsutteluun – tällä kertaa siis pistin myyntiin (mm. paljon pipoja ja 80-86-senttisten vaatepaketteja), kauhun tasapainoa on pidettävä yllä, kun viime viikolla talouteen tuli neljä paria talvisaappaita, kaksi säkillistä vaatetta odottamaan kaksosten kasvamista ja yksi laatikollinen esikoiselle odottaa noutamista postissa.

Ihmiset aina kyselee, mihin hyvään tarkoitukseen voi lahjoittaa lasten vaatteita, tämä ongelma on vaivannut välillä muakin, kun kaikkea ei vain jaksa ja ehdi myydä, eikä aina ole tuttavapiirissä ketään jolle lahjoittaa – ja vaikka vaatteiden jälleenmyyntiarvo shmälleenmyyntiarvo kiiltelee silmissä, niin jotain voisi ihan vain antaa niille jotka tarvitsee. No nyt kerätään talvivaatteita vastaanottokeskuksiin ja vielä ehtii lahjoittaa – myös äitiyspakkauksen tavaroita. Niitä meillä ei enää olekaan, mutta jotain villahaalaria ja osa pipoista on tuonne lähdössä. Ja jos ei tähän keräykseen ehdi mukaan, niin vastaanottokeskuksiin voi lahjoittaa muulloinkin itse paikan päältä kysymällä

Toinen hyvä kohde on tämän viikon lopussa Töölössä avautuva Marskin muksut, MLL:n Uudenmaanpiirin käytettyjen lastentarvikkeiden liike, jonne siis voi lahjoittaa myytäväksi tavaraa. Marskin muksuihin meiltä on lähdössä vauvaleluja ja lisää vaatetta. Tuotto menee sitten piirin toimintaan, esim. perhekummitoimintaan ja ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan, ja myymättä jääneet vaatteet lahjoitetaan Hope -yhdistyksen kautta eteenpäin. Ja tietysti sinne kannattaa sitten suunnata ostoksille, jos kaapit ei vielä olekaan täynnä.

Onko teillä lisää hyviä vinkkejä, minne vaatteita voi lahjoittaa?

p.s. Nyt tuli mieleen, että olisiko Munkkivuoren ostarilla SPR:n vaatekeräyslaatikko? En ole muualla Helsingissä nähnyt, täytyypä katsoa, kun seuraavan kerran pääsen kulkemaan ohi.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Toistaiseksi olen onnistunut dumppaamaan tutuille. Loput vien keräyslaatikkoon tai revin ikkunanpesuräteiksi. Mutta sulla oli tässä jo hyviä vinkkejä, kiitos siitä!

  • 1.1

   sanoo

   Meillä pestään ikkunoita liian harvoin siihen nähden, että kaksosten vaatteita pitäisi kierrättää. 😀 Vanhempien veneenpuunaukseen päätyi kyllä kassillinen syömisharjoituksissa palvelleita bodyja.

   Lisää vinkkejä tuli, kun kyselin fb:ssä: ensikodit (täytyy kyllä kysyä etukäteen, varastotilat on rajalliset), neuvolan kierrätyspöytä jos sellainen on, ja ajankohtaisena Pelastusarmeijan joulupata – ja Helsingin eläinsuojeluyhdistys muuten myös kerää kirpparilleen joulun alla keskustassakin, samoin huonokuntoista tekstiiliä on ainakin aikaisemmin voinut lahjoittaa putsaus- ja pesäntekotarpeiksi. Ei siis mene välttämättä erityisen tarvitseville lapsiperheille, mutta ainakin tulot hyvään tarkoitukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *