Matka-apteekki ja -kulmakarvat

Mä en ole koskaan matkustanut erityisen huolettomasti, mutta kyllä matkalle mukaan otettavien lääkkeiden määrä on isompi nyt kun lähdetään lomalle lasten kanssa kuin aikoinaan yksin tai parina matkustaessa. Ei niin etteikö Albaniassa varmasti olisi apteekkeja, mutta mä en tykkää Helsingissäkään herätä siihen, että lapsi itkee kuumetta tai oksentaa ja kotoa ei löydy kuin rajallista myötätuntoa (tästähän mä täällä kirjoitin jo aikaisemminkin – punaviiniä ja suklaata en kuitenkaan ajatellut viedä kotoa.)

Mutta tänään käytiin sitten apteekissa, noin lomaa silmälläpitäen. Mä taidan harkita lääketehtailijaksi ryhtymistä, sen verran napakka lasku taas tuli.

Ja mitäs me ostettiin:

 • nestemäistä särkylääkettä (sekä ibuprofeiinia että paracetamolia)
 • bepanthenia
 • maitohappobakteereja
 • nesteytysjuomajauhetta
 • käsidesiä
 • nenäsuihketta

Ja omasta lääkekaapista löytyy vielä mukaan:

 • desinfioivia kosteuspyyhkeitä
 • laastaria
 • kuumemittari
 • kortisonivoidetta
 • hyttysmyrkkyä
 • aurinkovoidetta

Eli yksi osa varustelistaa pitäisi nyt olla plakkarissa. Vai unohtuiko jotain ihan oleellista?

p.s. Niin ne kulmakarvat. Elättelen toiveita pääseväni kampaajalle matkalla, mutta kun jotain piristystä lookiin piti saada niin värjäsin sitten kulmakarvat. Nyt tuntuu, että niitä pitäisi hangata meikinpoistoaineella vähintään kolme päivää, mutta ei ne ehkä liian tummat kuitenkaan ole, kunhan totun. Ripsetkin värjäsin, mutta olisi varmaan kannattanut ennemmin ottaa siitä vierestä sellaiset kolmesenttiset timangeilla koristellut irtoripset, niin jotain eroa olisi huomannutkin.

p.p.s Mä otin tähän tällaiset ennen ja jälkeen kuvatkin – kaikkea se blogin pito teettääkin. Ja seuraavaksi voisin sitten kestovärjätä noi silmänaluset.

kulmien värjäys kotona kulmien värjäys kotona

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai seuraa Leluteekkiä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  bleue sanoo

  Omassa reissulääkepussissa on vielä noiden lisäksi haavanpuhdistukseen desinfioivaa (kirvelemätöntä) pikku pullo, pinsetit, punkkipihdit ja kyypakkaus (ja omat lääkkeet). Ulkomaille mennessä saattaisin ottaa vielä imodiumia varalta mukaan. Ja maitohappobakut aloittaisin jo kotosuomessa.

  • 1.1

   sanoo

   No samoilla linjoilla mennään, nää oli mun listalta vielä unohtuneet vaikka mielessä oli. 🙂 Imodiumiahan ei saa lapsille antaa, mutta mä olen vanhemmiten muuttunut herkkämahaiseksi, eli mukaan pakataan.

 2. 2

  albaniaan sanoo

  Kannattaa käydä perillä Albaniassa kampaamossa ja kauneushoitolassa, hinta on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa ja ainakin Tiranassa kampaamoita on tiheässä. Mekin olemme matkustamassa (taas) lasten kanssa 3 viikoksi Albaniaan ja melko lailla samoja apteekkituotteita otimme mukaan. Käsidesiä myydään joka kadunkulmassa ja nesteytysjuomajauheita on tarjolla apteekeissa ihan yleisesti. Meidän perheestämme vain minä olen kerran sairastunut Albaniassa ja me sentään juomme vesijohtovettä siellä. Merivesi ja rantahiekka taitavat olla vaarallisinta siellä. Irtojäätelöä emme tosin uskalla ostaa kuin yhdestä ainoasta jäätelökioskista Tiranassa…

  • 2.1

   sanoo

   No kiva kuulla! 🙂 Paitsi jäätelöstä – mä ehdin jo riemuita, että sieltä varmaan saa hyvää jäätelöä, kun Italian vaikutuspiirissä ollaan, mutta sitten tulin miettineeksi, että hitsi, pareekohan sitä meidän sitten kuitenkaan syödä.

   • 2.1.1

    albaniaan sanoo

    Jäätelö on kyllä hyvää, mutta mieheni on kovasti sitä mieltä että joissain paikoissa käytetään epäilyttäviä kasvisrasvoja ja maitojauheita ja lisäksi rannalla myytävä jäätelö voi olla vatsataudinkin kannalta riskialtista. Mutta ainakin siis se jäätelöpaikka Myslim Shyri-kadulla Tiranassa on taatusti turvallinen ja herkullinen.

 3. 3

  Satu sanoo

  Lapsille on vatsaa rauhoittavia lääkkeitä, jotka eivät pysäytä vatsan toimintaa, kuten Imodium: Precosa-nimistä. Tätä lääkettä kannattaa ottaa ehdottomasti matkaan. Me oltiin just Aasiassa ja ensimmäisellä viikolla kaksivuotiaalla tuli aamuyöstä ripuli sänkyyn – onneksi oli Precosaa matkassa.

   • 3.1.1

    albaniaan sanoo

    Meilläkin on tuo Precosa mukana ja itsellä jo nyt käytössä (ennaltaehkäisevänä probioottina) koska lähdemme Albaniaan jo parin päivän päästä. Varmaan tiedätkin ko. lääkkeen, tuotehan on ranskalainen saccharomyces boulardii- valmiste.

    • 3.1.1.1

     sanoo

     No nyt kun sanoit, niin sainkohan mä juuri tota viime kesän mahatautiini Ranskassa? Tosin siellä lääkärikäynniltä saa kyllä aina puoli apteekkia mukaansa, mutta nyt rupesi kuulostamaan tutulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *