Lisää syysaskartelua

syysaskartelua

Tämä on mun oma tuotokseni – mä olin ainoa joka seurasi ohjeita orjallisesti.

Mä yritin katkaista iltapäivän pitkäksi venyneen videoputken (tästä varmaan lisää tuonnempana), ja ehdotin, että maalattaisiin syksyn lehtiä tällaisella kivalla töpöttelytekniikalla (jonka olin tietysti bongannut Pinterestistä).Tarkasti ottaen kyseessä ei ole syksyinen askartelu, vaan maalaus, mutta välineet menee vähän askartelun puolelle.

Tarvikkeet

 • vesivärit
 • pensseli
 • paperia
 • vanupuikkoja

Idea siis on, että vanupuikoilla töpötellään lehtiä puuhun (ja maahankin) pointillistiseen tyyliin. Pienille voi vaikka maalata (tai leikata paperista) sen rungon valmiiksi, jos haluaa että lopputulos muistuttaa puuta. Mutta vanupuikoilla on oikeastaan kiva maalata muutenkin, eli tulokset voi sitten olla monen näköisiä.

syksyn lehdet 4

Osassa töistä käytettiin vanupuikkoja, osassa ei.

syksyn lehdet 2

Maalaaminen oli joka tapauksessa kivaa pitkästä aikaa.

syksyn lehdet 3

Ja hienoja syksyn lehtiä tuli.

Viime viikolla tehtiin myös kastanja-askartelua, kunhan löydän kuvat jostain. Ja muut syysaskarteluohjeet löytyy täältä ja täältä.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Tätä voi tehdä sellaisella zen-asenteella pohtien jokaisen pilkun paikkaa, tai sitten aggression purkamisena tökkien pilkkuja vähän reippaammin. 😉

  • 2.1

   sanoo

   Niin mustakin – ja lapset on aikaisemminkin tykänneet noilla vanupuikoilla maalaamisesta, vaikkei ne ihan oikeaoppisesti töpötelleetkään. 😉

 1. 3

  sanoo

  Kivoja! Minä taas opin tässä joku päivä askartelemaan pyörremyrskyn: ”Ota kato tää iso rulla näin ja sitten aukaiset tuosta ja revit auki tähän asti niin kuin mullakin. Nyt me voidaan leikkiä pyörremyrskyjä!” Eli kun jättää tarvikkeita kuten wc- ja talouspaperirullia, paperia, värejä, saksia ja liimaa lojumaan ympäriinsä, niin kyllä lapset itsekin keksivät askartelua.

  Pisti kuvasta silmään hyllynne keittiön kaappien alla, nerollista!

  • 3.1

   sanoo

   😀 Pyörremyrskyhän sopii kivasti myös syksyteemaan.

   Keittiöneroudesta vastaa mun isä, joka kiinnitti ensimmäisen vastaavan hyllyn 26 vuotta sitten – nyt niitä siis näyttää olevan jo keittiövalmistajienkin valikoimissa, toi on sellaisessa välitilan urassa johon voi ripustaa erilaisia koukkuja ja erilaisia telineitä. Kätevä on kyllä.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *