Letille – letti jos toinenkin

Letille lettikirja ja lettikampaus kollaasi

Jos seuraat Leluteekkiä Instagramissa, olet ehkä jo huomannut, että meillä on viime viikkoina värkätty letti jos toinenkin – enemmän kuin ikinä. Jenni Petäsen ja Laura Mendelinin uusi Letille-kirja on ollut meillä päivittäistä luettavaa viimeiset kaksi viikkoa.

Tähän liittyy taas yksi niitä fantasioita, jotka ei sitten toteudukaan. Mä ainakin aina kuvittelin, että jos joskus saan tytön, niin ihan innoissani letitän sen tukkaa ja teen kaikkia kivoja lettikampauksia. Tää varmasti liittyi siihen, että mulla itselläni oli lapsena sellainen ohut niittyvillatukka, joka leikattiin kulho päähän -tekniikalla kouluikään saakka. Kaikilla kavereilla taas oli paksut letit, joista niiden äidit teki Margareta-kampauksia tai rinkeleitä – tai ranskalainen letti, joka tuli eksoottisena kampausuutuutena Itä-Pasilaan joskus vuoden 1984 tienoilla.

No, mullahan on kaksikin tytärtä, ja vaikka toinen on päättänytkin olla lyhyttukkainen, niin enpä mä ole niihin pidempiinkään hiuksiin mitään väkertänyt. Onneksi niillä on tosi liukkaat hiukset, koska mä en suoraan sanottuna edes joka päivä ole harjannut niitä (nykyäänhän ne osaa toki jo itse).

Mutta nyt. Esikoisen koulukaverin äiti nimittäin on lettivelho Jenni’s Hairdays -blogin takana, ja blogin lisäksi ohjeita löytyy siis nyt myös uudesta WSOY:n kustantamasta kirjasta Letille, joka me saatiin testiin. Jennillä on Youtubessa varsin havainnoillisia videoita letitysohjeista (ja Instagram täynnä ihania lettikuvia), mutta kirja osoittautui meillä hyvin toimivaksi.

Ensinnäkin kirjaa on tietysti ihana selailla, Laura Mendelinin ottamat kuvat on nimittäin ihan jotain muuta kuin tämän postauksen kuvat. Yksityiskohtaisten työohjeiden lisäksi on ihania kuvia tytöistä letteineen. Se mistä mä tykkään on se, että tässä kirjassa letit ei ole vain sievästi nukeilla leikkiviä tyttöjä varten, vaan omat osionsa on myös leteille, jotka on käteviä uimiseen, pyöräilykypärän alle tai vaikka puissa kiipeilyyn. Myös lyhyttukkaisempia henkilöitä on ajateltu, ja moni letti onnistuu myös polkkapituiseen tukkaan.

Kirjassa letitysohjeet on hyvin selkeät, vaihe vaiheelta etenevät, ja ohjeen alussa kerrotaan myös sen vaikeusaste, tekemiseen menevä aika ja tarvittavat välineet – kuin hyvässä keittokirjassa konsanaan. Mä totesin, että mulle sopii hyvin se, että lapsi pitelee kirjaa edessään ja mä voin vilkaista ohjeesta seuraavan vaiheen kun olen saanut edellisen räpellettyä – samalla sivulla olevia ohjeita on myös helpompi kelata taaksepäin kuin videota nähdäkseen, missä meni pieleen.

Kalanruotoletin lisäksi (jota mä muistan barbeille värkänneeni joskus silloin 80-luvulla) multa onnistuu nyt neliosainen letti, neliosainen letti nauhalla (poikittain, mistä mä olen erityisen ylpeä) ja tosi jännän näköinen 3D-letti. Ja joulujuhliin aiotaan harjoitella joko sydän-, perhos- tai putousletti – joku näyttävä (mutta helppo) lettikampaus. (Voi myös olla, että kirja joudutaan pakkaamaan joululomamatkalle mukaan).

Jouluun liittyen: jos haluat olla maailman ihanin täti, kummisetä tai muu aikuinen lapselle, niin tämä kirja ja lupaus siitä, että toteutat sieltä letin jos toisenkin on varma lahjahitti. Viime vuonna mä suosittelin lukemaan opetteleville kokkikirjoja, ja tämä kyllä sopii myös samalla tavalla motivoimaan lukemaan.

p.s. Kirjassa on myös omaan tukkaan helposti onnistuvia lettejä, että ehkä mäkin pääsen yli niistä pottakampaustraumoistani.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *