Terveisiä rakennusvirastolle

lasten leikkipuisto

Taustalla näkyy puiston ”portti”; rekan mentävä aukko rakennusten välissä siis.

”Hei!

Asiani koskee Sannan leikkipuistoa Länsi-Pasilassa. Ensiksi kiitokset siitä, että puistosta luotiin lumia talvella niin, että kinosten keskelläkin pystyi leikkimään. Yksi tärkeä korjauspyyntö minulla kuitenkin on: puiston aidat ja portit.

Puistoaluetta ei ole kokonaan aidattu. Aidassa on aukkoja ja läntinen reuna joka rajoittuu metsään on osittain aitaamaton. Pohjoispuolella ei ole porttia lainkaan, vaan ainoastaan leveä kulkuaukko katosten välissä. Kulkuaukko avautuu suoraan vilkkaalle pyörätielle, eikä autotiellekään ole kuin parinkymmenen metrin matka, eli se on todella vaarallinen. Puiston eteläpuolen portti on myös niin matala ja helppo avata, että 1-vuotiaatkin saavat sen auki, ja siitä on vain muutaman metrin matka autotielle.

Olen itse 2,5-vuotiaiden kaksosten äiti, ja käymme puistossa usein. Olen joutunut jo useamman kerran hakemaan lapsen puiston ulkopuolelta pyörätieltä – onneksi ei ole sattunut mitään. Haluaisin tietää, saadaanko Sannan puistoon tänä kesänä kunnollinen aita ja portit.

Ystävällisin terveisin,

Emilia Lehtinen”

Katsotaan, mitä rakennusvirasto vastaa – jos vastaa. Viime kesänä tästä useampi äiti jo kirjelmöi, mutta mitään ei kyllä tapahtunut. Ongelmia on myös puiston kalusteiden kanssa, joista lapset saa tikkuja, mutta ajattelin, etä yksi asia kerrallaan. Nyt tuli seuraavana päivänä kyllä jo viesti, että palaute on mennyt perille:

”Hei,

kiitos palautteestanne. Olen välittänyt sen alueen viherhoitoon.

Ystävällisin terveisin

Rakennusviraston asiakaspalvelu”

Heräsin tähän taas, kun lasten parannuttua päästiin pitkästä aikaa puistoon, jossa tosiaan kahta eri suuntiin säntäilevää taaperoa on hitusen haastavaa vahtia. Tosin nyt kun pyörät on kevään tultua otettu esiin, ne pörrää niillä ympäri eikä ole niin kiinnostuneita karkaamisesta – tai no, poika oli lähdössä pyörän kanssa, kun kuuli että se pitäisi nyt jättää puistoon ja lähteä kotiin syömään.

Kaipaako teidän puisto parannuksia? Onko teillä kokemusta palautteen lähettämisestä kaupungille? Täältä löytyy linkki palautesivulle, jos nyt tuli jotain sanottavaa.

Klikkaa tästä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hyvä Emilia! Samoja terveisiä annoin minäkin -Jännä juttu. Mua ei vois tässä vaiheessa kiinnostaa ne tikkuiset kalusteet, mutta jos saadaan tämä aita- ja porttiasia kuntoon, niin kyllä mä sitten siitäkin saatan huomauttaa 🙂

  • 1.1

   sanoo

   Hyvä juttu, sitten vain toivotaan, että useammasta suunnasta tuleva painostus saisi jotain tapahtumaan. Isommat lapsethan nyt pysyy puistossa pelkän järjen ja kiellon voimalla, mutta näihin taaperoihin ei kyllä ihan ole luottamista. Ei nyt yhden aidan pitäisi kaupungin budjettiakaan kaataa, että siitä ei pitäisi olla kiinni.

 2. 2

  sanoo

  Hyvä hyvä! Täällä idässä, ”pinkin talon puistossa” on myös ihan surkeat aidat, monta vuotta olleet väliaikaiset hatarat aidantapaiset. Ironista kyllä, itse puisto on tosi hieno ja vasta kunnostettu. Ei kuitenkaan koskaan käydä siinä, koska en todellakaan halua vajaa kaksivuotiaan superaktiivisen kuopuksen ryömivän aidan alitse suoraan kallionjyrkänteelle ja siitä mukaa tippuvan ratikkakiskoille. Torkkelinmäellä oli (ja on) puisto, jonka aidan ali pikkulapset pääsevät sutjakasti sujahtamaan. Reklamoin siitä pari vuotta sitten, mutta mitään ei ole vieläkään tapahtunut. Tämä Torkkelinmäen puisto on tosin sellainen minipuisto, mutta Sannahan on iso ja aktiivinen puisto. Laitoin tuon palautelomakkeen bookmarkseihin, tällä kotiäidillä on aika usein urputettavaa erinäisistä epäkohdista!

  • 2.1

   sanoo

   Joo, en ymmärrä miten puiston remonttiin ei kuulu aidat, Sannassakin vaihdettiin ihan pari vuotta sitten kiipeilytelineet ja niiden alustat, mutta suurin osa aidoista on 30 vuotta vanhoja – ja silloin jo ollut riittämättömiä noiden porttien osalta. Ongelma on tietysti se, että toiminnasta vastaa sosiaaliviraston väki, joka kyllä tuntee tilanteen, rakennusvirasto taas vastaa aidoista, mutta ei ole niitä päivittäin katselemassa.

 3. 3

  bleue sanoo

  Minä olin myös samoilla asioilla tässä hetki sitten (taas) ja asiamme korjaantui. Kannattaa antaa palautetta mieluummin kuin että turvallisuus vaarantuu. Pienempi vaiva se palautteen laitto :).

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *