Lastenvaatekaaos ja Ipanainen-kirppari

kirppis ipanainenKävin tässä taas läpi kellarin vaatesäkkejä. Niinä hetkinä mä aina vilpittömästi toivon, että elettäisiin vielä niitä aikoja, jolloin paremmissakin perheissä lapsille oli kaksi vaatekertaa, se joka oli päällä ja se joka oli puhtaana.

Kaksosten liian pienet vaatteet ei enää jää odottamaan seuraavaa, eikä niille ole lähipiirissäkään sopivaa kohdetta. Mä olen tähän mennessä myynyt niitä Monikkoyhdistyksen kirpparilla, järjestänyt Siivouspäivään lastentarvikekirpparin, laittanut Huutonettiin paketteja (vinkit siihen täällä blogissakin), lahjoittanut MLL:n second hand -kauppaan Marskin muksuihin ja vienyt Vekarakirppikselle myyntiin – ja taas niitä oli kaksi säkillistä odottamassa jatkosijoitusta.

ipanainen kirppis helsinkiUusi kokeilu on Ipanaisen lastentarvikekirppari Hakaniemessä. Sijainti on hyvä (busseilla, metrolla ja ratikalla lähes ovelle ja autonkin sain kulman taakse kasseja raahatessani). Myös toimintaperiaate kuulostaa erittäin hyvältä: mä vaan vein vaatteet sinne, ja ne hinnoitellaan ja laitetaan viikoksi sievästi esille myyntiin. Mun ei siis tarvitse itse viettää päivää pöydän takana / valokuvata vaatteita / laittaa niihin hintalappuja / käydä joka päivä järjestelemässä hyllyjä – ja silti niistä pitäisi myyntipalkkion (35e/viikko) jälkeen jäädä mullekin jotain käteen.

Ipanaisessa suurin ongelma tulee ehkä olemaan, että kotiin lähtee hyllystä uutta vaatetta yhtä paljon kuin vanhaa meni kiertoon. Musta on nykyisin ihana käydä kirpparilla, jossa tavarat on järjestyksessä ja voi vaan kävellä oikealle hyllylle katsomaan, löytyisikö sitä mitä etsii. Tää helpottaa myös tavaroiden myyntiin laittamista, koska ei haittaa vaikka olisi hajakokoja joukossa, ne päätyy kuitenkin oikeaan hyllyyn. Sen sijaan jos kirpparipöydässä koetat myydä kahta koon 56 potkupukua 98-senttisten vaatteiden seassa, niin turhaan myyt.

Nyt koetin tehdä vain nopean täsmäkierroksen ja etsiä vain tarpeellista: velourhousuja koossa 98cm, lenkkareita koossa 26 ja 31 ja rakastetun robottitakin korvaajaa koossa 104. Nyt ei löytynyt, mutta sen sijaan löytyi ihana leppispipo ja yöpaita koossa 128cm. No, hinnat ainakin oli kohtuulliset, joten enköhän mä vielä pääse plussalle.

kirppislöydöt ipanainen kirpputori

Hinnoittelusta muuten: se että myyjä itse ei hinnoittele, takaa järjelliset hinnat. Yöpaita oli Po.P:in, mutta koska se oli jo vähän nuupahtanut, niin hinta oli 3e, eikä 23e ”koska onhan se nyt Merkki ja sitä paitsi meidän tyttö rakasti tätä niin paljon ja se jouluvideokin on kuvattu tässä”. Myönnän täysin syyllistyneeni menneisyydessä myös itse nostalgiahinnoitteluun, mutta nyt siitä ei siis ollut vaaraa.

No, jos ette huomanneet, niin tämä on siis mainos: menkää ihmeessä käymään Ipanaisessa, siellä on myös mukava istuskelunurkkaus (ja kahvi- ja teetarjoilu), uusia kantovälineitä ja lastentarvikkeita – ja ensi viikolla aivan erityisen hyvä valikoima käytettyjä lastenvaatteita. Mä kerron sitten viikon jälkeen, miten myynti veti.

Mikä teidän tämän hetken vaatteidenkierrätysratkaisu on?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä laitan kaikki vaatteet eteenpäin miehen siskolle. Jolta niitä alkaa nyt palautumaan meille järjettömissä säkeissä, joissa on kolme kertaa enemmän vaatteita kuin mitä me sinne vietiin, ja mä oon ihan pihalla siitä mitä meillä on ja ei oo ja missä ne on ja mitä pitäisi olla ja mihin nää kaikki vaatteet ees mahtuu.

  Mut joo, Ipanainen on ihana. Minkä kokoisia sinne veit? Siitä päätellen tosin, minkä kokoisia etsit, sun lapset on pienempiä kuin mun, ja meidän isommalle pojalle sieltä tuskin löytyy ainakaan teidän satsista…

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Meillä kiertää esikoisen vaatteet samalla tavalla yhdelle ystävälle – sieltä aina palautuu paljon isommat säkilliset takaisin. Yksi kevät mä onnistuin tekemään itselleni taulukot siitä, mitä vaatetta on ja missä koossa, se oli oikeastaan aika helppoa siinä samalla, kun kävin säkit muutenkin läpi, ja sitten oli joku kuva siitä, minkä kokoisia kuriksia pitäisikään metsästää. Nyt jäi taulukot kuitenkin tekemättä.

   Ipanaiseen lähti enimmäkseen 92-98cm kokoista, ja vähän jotain vauvojen juttuja kun raskin karsia muistolaatikkoa. Kivaa oli musta, että hyllyissä oli isompienkin vaatteita, usein kirppareilla on lähinnä niitä alle vuodenikäisten kokoja.

   Ja hei, onnittelut pienemmästä pojasta! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Me käytetään omalla porukalla vaatteet aika loppuun (kolmen käytössä kuluvat aika tehokkaasti!) mutta se mitä jää annetaan eteenpäin tarvitseville. Belizessä annettiin vaatteet kotiapulaisen kautta eteenpäin; Sudanissa tarkoitus olisi antaa vaatteet miehen paikallisten työkavereitten lapsille.

  Aikamoinen pino jo odottaakin uutta kotia. Tosin meillä on ehkä keskimäärin vähemmän vaatteita lapsilla kuin mitä Suomessa on tapana koska vuoden läpi ollaan aika lailla kesävaatteissa. Yritän myös ostaa vain sitä mitä oikeasti tarvitaan. Perheen pienin ei siis kovin uusia omia vaatteita saa vaikka kiusaus on välillä kova ostaa tytölle jotain omaa somaa!

  • 2.1

   Emilia sanoo

   Kiva jos pystytte lähipiirissä antamaan vaatteita eteenpäin. Suomessa kyllä tää vaatteiden kertyminen kyllä taatusti vielä korostuu ilmaston takia – meillä menee kesävaatteet yleensä lapsilla monta vuotta, mekon helma vain vähän nousee ylemmäs tai shortsit lyhenee, mutta pitkähihaisissa ja -lahkeisissa tulee raja paljon nopeammin vastaan. Meilläkään nuorempi tyttö ei oikeastaan ikinää saa mitään uutta omaa, edes kirpparilta, kun kellarissa on aina odottamassa pari säkillistä esikoisen vanhoja, jotka siinä välissä on vielä lisääntyneet ystävän lapsen vanhoilla. No, onneksi ainakin toistaiseksi lapsi itse on ihan yhtä onnellinen niistä kellarin löydöistä, ja se että vaate on ollut isosiskolla on vain plussaa.

  • 3.1

   Emilia sanoo

   No mainiota, munkin ehkä pitäisi jo varata keväälle. Eikä sitä silittämistä nyt niin vakavasti kannata ottaa, mun laudalle päätyi vain puuvillaiset kesämekot.

 3. 4

  sanoo

  Viime kevään saldo oli siis yksi kassillinen myytyjä vaatteita ja tuloja muistaakseni noin 60€ – vähän vähemmän kuin itse esim. Vekarakirppiksellä hinnoitellessani, mutta vaivaakin oli sen verran vähemmän, että kannattaa kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *