Melkein kuin Tukholmassa!

Aina Tukholmassa käydessä tulee olo, että voi vitsi kun niillä on vaikka mitä, rusketuksen ja valkoisten hampaiden lisäksi Kulturhuset täynnä ihanaa lastenkulttuuria ja kivaa tekemistä lapsille (ja epäilemättä muuallakin, mutta ei päiväturisti ehdi ja osaa). Mutta on myös meillä Helsingissä. Tänään törmäsin Ruoholahdessa lastenkirjastoon. Ruoholahden koulun yhteydessä oleva kirjasto on auki ulkopuolisillekin ja ilta-aikaan. Ei nyt ihan Kulturhuset, mutta ainakin lähialueen asukkaille ihan mainio juttu.

ruoholahden lastenkirjasto

Ruoholahden lastenkirjasto. Ja peilikuvaselfie.

Ja sitten oli Taiteiden yö (tai on toki vieläkin, me kyllä tultiin kotiin jo pari tuntia sitten). Yksi kaveri Facebookissa päivitteli, miten se joka vuosi tulee aikaisemmin, ja siltähän se tuntuu. Meillä se on viime vuodet osunut myös ikävästi koulun alkuun. Tänään oli kaksosten ensimmäinen päivä 4-vuotiaiden ”moyenne section” -luokalla, mutta ajattelin, että kun koulunkäynnissä sinänsä ei ole mitään uutta, niin käydään nyt vähän nauttimassa kulttuuria, kun muutenkin keskustan läpi joudutaan kulkemaan.

Lasten kanssa ei oikein voi tehdä sitä, mitä joskus aikoinaan, koota hurjan listan ja aikataulun kaikesta mitä pitää nähdä ja sitten päätyä niiden välillä tai jälkeen vielä haahuilemaan joidenkin ihmeperformanssien laitamille. Vähän harmi, että kaikki mahtava ohjelma keskittyy yhdelle illalle, niin paljon jää näkemättä. No, me päätettiin mennä Annantalolle, koska siellä ohjelmaa oli luvassa klo 16 alkaen, mikä oli ihan riittävän öistä meille.

annantalo animaationäyttely animaakaritLapset teki ensin pihalla tuulihyrrät, ja sitten siirryttiin sisälle, mutta ei päästy ekaa kerrosta pidemmälle, koska sieltä löytyi juuri ovensa avannut Animaakarit, animaationäyttely. Lapset tietysti liimautui jokaisen liikkuvaa kuvaa esittävän ruudun eteen, mutta näyttelyssä pääsee myös kokeilemaan itse eri tapoja tehdä animaatiota, mikä oli tosi kivaa.

annantalo animaakarit animaationäyttely zoetrooppi

Tässä piirretään kuvaa zoetrooppiiin. Ai mihin? No en mäkään tiennyt, käykää katsomassa.

En tiedä, miksen ottanut enemmän kuvia, koska selittäminen on vähän hankalaa, mutta kokeiltavana oli mm. zoetrooppi, kaksiulotteinen pala-animaatio ja nukkeanimaatio, jotka kuvattiin ja animoitiin saman tien tietokoneelle. Ei siis ihan pienten juttuja, mutta leikki-ikäisille ja koululaisille hauska ja myös opettavainen näyttely. Päiväsaikaan se onkin varattu päiväkotien ja koulujen ryhmille, mutta iltaisin ja viikonloppuisin talo ja näyttely on auki muillekin, tammikuulle saakka. Että kyllä meillä Helsingissäkin.

Mitä kivaa uutta olette tänä syksynä löytäneet lapsille?

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *