Lapsimessut; käyty

Mä olin käynyt yhden ainoan kerran lapsimessuilla, viisi vuotta sitten, kun esikoisen ja mun tanssiryhmä esiintyi siellä (tosin meitä ei pyydetty esiintymään, mutta saatiin sentään ilmaislippu vaikka koreografiat olikin vähän haussa), mutta tänä viikonloppuna tuli otettua vahinko takaisin korkojen kanssa.

Perjantaina mä olin iltapäivän esittelemässä ranskalaista Jules Verne -koulua.Siitä hyvästä saatiin vapaaliput.

lapsimessut 2

Ranskalainen Jules Verne -koulu. Kaikki jotka kuvassa näyttää ihan ranskalaisilta tosiaan on sitä, enkä minä valepuvussa.

Lauantaina ja sunnuntaina mä seisoin tunnin verran käsi ojossa messukeskuksen edessä hymyilemässä ihmisille ”Hei, MLL:n Kevätilo -keräykseen!” Tuosta linkistä voi myös lahjoittaa, jos satuit kulkemaan yrmeänä ohi. Roposet menee paikallisyhdistysten toimintaan, eli meidän tapauksessa esim. kaupungin perimään riistovuokraan koulun jumppasalista, jossa lapsilla on liikuntakerho.

Tänään siirryttiin sitten itse asiaankin siinä vaiheessa, kun mulla oli kädet jäässä keräystörpön pitelystä. Esikoinen oli aika innoissaan kaikista pomppupaikoista, askarteluista ja eläimistä.

lapsimessut 1

Värjättyjä maissinaksuja liimataan vedellä toisiinsa.

Kaksoset joutui toipilaina vielä jäämään kotiin, mutta ei se mitään, pääsihän nekin ihailemaan askartelujen tuloksia. Poika tutustui niihin lähemminkin.

lapsimessut 3

Taaperon mielestä maissinaksu on maissinaksu, vaikka sitten siniseksi värjättynä.

Katsotaan miten ensi vuonna käy. (Edit 2014. Jep, nyt löytyy lukijoiden toiveesta raportti kaksosten retkestä Lapsimessuille)

Klikkaa tästä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  No kappas, mekin oltiin tänään. Tosin ei mikään ihme ettei törmätty, siellähän oli väkeä kuin velourpipoa. Kevätilo-keräykseen tiputin kolikoita ja kerääjä tuli niin iloiseksi, että harmitti kun en enempää antanut.
  Noi värjätyt naksut oli kova juttu, meillekin kulkeutui kotiin yksi naksukortti. Samoin jumpparadat ja Kierrätyskeskusen askartelupaja viihdytti. Muuten kyllä taas keräsin feministi-sappea kaiken sen ylitsevuotavan sukupuolittamisen äärellä. Ja esiintyjät, Kengurumeininki sekä Tea Hiilloste oli aika kamalia. Lapsimessut on kyllä jännä formaatti, siellä on esillä niin eri puolia vanhemmuudesta, löytyy Elatusvelvollisten tiedotuskojua ja ällökaupallistettuja Lego-videoita ja prinsessamekkoja ja kantoliina-aktivisteja jne jne jne. Taas tuli ”bloggaa tästä”-listaan uusi kohta.

 2. 2

  sanoo

  Mä saan ihottumaa jo pelkästä Lapsimessut-sanasta – myös näiden kaikkien reportaasien jälkeen. Mutta nyt alan epäillä lapseni jäävän jostain olennaisesta paitsi myöhempinä vuosinaan. Ehkä ne voivat isänsä kanssa mennä.

  • 2.1

   sanoo

   Juu, ei jää paitsi – paitsi niistä miljoonasta velourpiposta, sekä kävijöiden päissä että myytävänä. Mutta sinänsä oli positiivista, että mekin vietettiin siellä ihan kivat pari tuntia käyttämättä lainkaan rahaa, eikä tuomisiakaan ollut kuin pari askartelua.

 3. 3

  Riikka sanoo

  Kiitos mahtavasta blogista! Ihanaa, ettei kaikki ole superäitejä vaan eletään ihan tavallista elämää. Lukaisin kaikki kirjoitukset läpi viikonlopun aikana melkein yhdeltä istumalta. Ja sitten näin unta, että mulla oli kaksoset mahassa.

  • 3.1

   sanoo

   Mun täytynee laittaa varoitus etusivulle: ”saattaa aiheuttaa häiritseviä kaksosunia”. 😀 Kiitos kommentista! Tosin mun on tarkoitus tässä jonain päivänä kirjoittaa siitä, miten me kaikki (ja minä tietysti etunenässä) ollaan superäitejä. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *