Kysy mitä vain – Leluteekki vastaa

omenat

Miten nää omenat liittyy mihinkään? No ei niin mitenkään! Paitsi ehkä tää voi myös olla jokaisen itseään kunnioittavan blogin jokasyksyinen omenapostaus (ja nyt en muista keneltä tämän lainasin, saa huutaa hep).

Pakko taas vaihteeksi kommentoida näitä google-hakuja, joilla tänne päädytään – muutenhan kysyjät jää aivan ilman vastauksia.

Tyttäreni maalattu vesiväreillä – Joo, on kyllä, sekä itsensä että toistensa ja veljensä toimesta. Mutta jos tarkoitit sellaista muotokuvaa, niin ei, meillä ei ole sellaista – paitsi siis niitä pääjalkaisia.

4. lapsen jälkeen – Ei. Tää blogi ei edelleenkään, nyt eikä tulevaisuudessa kerro mitää elämästä neljännen lapsen jälkeen.

Äiti huutaa koko ajan – Tää on musta ihan vain epäreilua, koska en mä nyt todellakaan koko ajan huuda. Joskus kyllä, myönnetään, mutta en koko ajan. Mähän juuri päätin ruveta zen-kasvattajaksi. Itse asiassa mua ei nykyään niinkään häiritse huutaminen vaan sellainen väsynyt / ankara / nalkuttava / äänensävy.

Tiskikoneessa matoja – Yök! Ja meillä ei todellakaan ole tiskikoneessa matoja. Tai jos tää etsijä onkin aikeissa perustaa matokompostin tiskikoneeseen?

Kaksoset olivatkin kolmoset – No onneksi ei! Yhdessä ranskalaisessa monikko-oppaassa äiti kertoi, miten kolmosten synnytyksessä löytyikin sitten vielä neljäskin vauva sieltä toisten takaa piilosta. Mä olen sanaton. Niin kai sekin oli.

Kysy lastenhuoneen sisustuksesta – Kysy ihmeessä! Mulla ei kauheasti ole kysyttävää, kun meillä ei lastenhuoneita kauheasti sisusteta. Tai no, nyt pitäisi miettiä hankitaanko kerrossänky vai kaksi erillistä sänkyä kaksosten huoneeseen. Että jos on mielipiteitä, niin nyt voi kertoa.

Milloin koiran kanssa ulos sektion leikkauksen jälkeen – Hyvä kysymys, muistelisin, että olisin mennyt parin viikon jälkeen. Riippuu aika paljon koirastakin. Mitään hirveitä lenkkejähän ei kyllä voi tehdä, mutta korttelin ympäri hyvinkin.

Harrastus kaksosvauvoille – Joo, meiltä jäi kaksosvauvojen kanssa kyllä kaikki harrastukset väliin, justiinsa siksi että niitä oli kaksi (ja sitten vielä esikoinen siihen päälle). Mutta jos molemmat vanhemmat pääsee mukaan (tai joku toinen aikuinen, tähänhän voi hyvin valjastaa isovanhemmat tai kummit), niin vauvauinti tai muskari on ihan mahdollisia ja kivoja. Tai mikä vaan runo- tai arkkitehtuurityöpaja tai mitä näitä on.

Ei kun hei, kävin mä kerran tanssitunnilla molempien kanssa, ja se sujui tosi hyvin, ne oli varmaan 4-5kk, eli ei vielä liikkuneet eikä vierastaneet eikä olleet liian painavia, eli välillä mä tanssitin molempia yhtäaikaa, välillä toinen pötkötti peitolla kun tanssin toisen kanssa ja välillä opettaja tanssitti toista. Miksiköhän me käytiin vain kerran?

Kyssäkaali etymologia – Sitä mä en kyllä tiedä, miksi se on kaali, mutta sen kyssänhän nyt näkee päälle päinkin. Mutta vinkki kyssäkaalin käyttöön: raakana leikataan ohuiksi lastuiksi ja ripotellaan hitusen suolaa päälle. Näin kuulemma syövät Iranissa, on tosi terveellistä ja oikeasti kyllä hyvää, lapsetkin rouskutti innoissaan.

Vonkale – Jaa. Ei nyt ainakaan ole kyse siitä, että mä olisin kutsunut meidän vauvoja vonkaleiksi. Olisikohan jonkun kommentoijan vauva ollut melkoinen vonkale. Vai olenko mä huomaamattani kirjoittanu jotain kalastusaiheista?

p.s. Ehkä tähän sopisikin nyt sellainen lukijoiden toiveiden kysyminen? Ettei tarvitse vain arvailla googlen perusteella, löytyisikö kyssäkaalipostauksille kiinnostuneita lukijoita. Eli onko jotain, mitä haluaisit kysyä, tai jotain aihepiiriä mistä toivoisit mun kirjoittavan tänne?  

Edit. kyssäkaalipostauksen sijaan intouduin nyt miettimään tätä lasten kerrossänkyä.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hauska kirjoitus! Pohdin samaa tosta lastenhuoneen sisustuksesta. Kertokaa joku!
  Kysyn, että miten löydät noi hakusanat, joilla on päässyt sun blogiin. Itse olen kolunnut mielestäni koko GoogleAnalyticsin, enkä löydä hakusanoja…

  • 1.1

   sanoo

   Ehkä mun pitääkin kirjoittaa ihan oma postauksensa tästä kerrossänkykysymyksestä.

   Mullahan on blogi wordpressissa, ja siellä noi hakusanat on ihan siellä statistiikkasivulla nähtävissä – analytyicsia tähän ei sitten saakaan asennettua. Mutta muistinpas oikein, tuolla pinkbubble -blogissa oli analyticsin käytöstä juttua, ja näistä hakusanoista myös löytyy täältä. Mutta varoituksen sana – niidenkin selailu on koukuttavaa. 😉

 2. 3

  sanoo

  heheee. Noi on kyllä hyviä, mulle kanssa tullaan ihan tylsimyksillä näihin verrattuna… Ja kiitos kyssäkaalivinkistä. Kaksi kyssäkaalia jääkaapissa, eikä hajuakaan, mitä niistä kuuluu tehdä 😀

  • 3.1

   sanoo

   No niin, kyssäkaalipostaus tilattu! Ei sentään, mutta mä olen aikaisemmin laittanut niitä ihan vain muiden juuresten kaverina uunissa lohkoina (toimii ihan ok) ja joskus myös sopassa pikkukuutioina. Mutta tää raakaversio taisi olla kyllä paras. Vaikka ei se vieläkään mun lempijuures kyllä ole, sitä on niin hankala kuoriakin.

 3. 4

  Vilijonkka sanoo

  Kerrossängystä: hyvät puolet on melko ilmeiset (tilansäästö lähinnä. Ja hauskuus ehkä myös.)
  Huonot puolet: vaikka kukaan ei ikinä tipahtaisi tai halkaisisi kalloaan, sitä voi aina pelätä kuitenkin. Mielenrauhan edistämiseksi kannattanee hankkia kohtuullisen matala versio. Samanikäisillä varmaan myös tulee tappelu siitä, kumpi saa nukkua ylhäällä.
  Molempiparempi-vaihtoehto on varmaan sellainen kerrossänky, jonka saa nostettua päällekkäin tai erilleen tilanteen mukaan. Niitä on kyllä vähän hankala löytää kohtuuhinnalla.
  Loput kommentaarit mun lienee aiheellista säästää sitten siihen kerrossänkypostaukseen 🙂

  • 4.1

   sanoo

   No niin, juuri tätä tappelua mä olen vähän ounastellut – muistelen kyllä lukeneeni kaksosista, jotka vaihtoi yläsänkyä viikoittain ihan tappelematta. Ja vähän olen ajatellut juuri tällaista molempiparempi -vaihtoehtoa, pitänee ruveta googlailemaan niitä.

   Yläsängyn petaaminen ei myöskään mua oikein innosta. Mutta ehkä mä avaudun siitä siinä sisustuspostauksessa. 🙂

   • 4.1.1

    Vilijonkka sanoo

    Just lupasin olla kommentoimatta enempää. Mutta yläsängy petaus on suht iisiä, jos on kuminauhalakana, siis sellainen muotoonommeltu. Voi ottaa vaikka koko patjan alas petaamisen ajaksi.

    • 4.1.1.1

     sanoo

     Hyvä kuulla – lasten sängyissä musta muutenkin muut kuin muotoonommellut lakanat on vain itsensä kiusaamista, sitähän saa muuten olla toppaamassa paikoilleen joka aamu.

 4. 5

  sanoo

  Tää oli hauska 😀 Mäkin oon haaveillut tällaisesta postauksesta mutta jostain syystä mun blogiin tullaan tosi asiallisilla ja aiheeseen liittyvillä hakusanoilla.

  • 5.1

   sanoo

   Pistää miettimään millaista väkeä mun lukijat oikein on. 😉 Tosin mä vähän epäilen, että esim. kyssäkaalin etymologiasta kiinnostunut lukija ei ehkä jäänyt seuraamaan blogia vakituisesti, kun kyssäkaalit (eikä kyllä etymologiakaan) ei kuulu ihan tän ydinsisältöön.

 5. 6

  Anni sanoo

  Haha nää on hauskoja! 😀 Mulla on sulle haaste: kirjoita yks postaus ihan ilman ajatusviivoja 😉

  • 6.1

   sanoo

   😀 Heh, hyvä että ehdin nielaista teet alas, muuten olisi näppis kärsinyt. Ja huomautan vaan, että tässäkin postauksessa on vain vaivaiset kaksi ajatusviivaa – sitäpaitsi mä kykenen usein ovelasti korvaamaan ne puolipisteillä tai suluilla (ihan aina se ei kyllä toimi). 😉 Mutta toi on kyllä niin totta, kun ei ole pakko vahtia omia maneerejaan, niin sittenhän ne rupeaa lisääntymän oikein olan takaa.

   Mutta totta kai otan haasteen vastaan, ja kiitän erityisen tarkkanäköistä lukijaa. 😀

   • 6.1.1

    Anni sanoo

    Joo eihän siinä muuten mitään, mutta opettajat jaksoivat aina huomautella mulle noista ajatusviivoista..Liekö syynä se että käytin niitä aivan liikaa, en kyllä myönnä mitään ;). No mut ylioppilas musta kuitenkin tuli!

    • 6.1.1.1

     sanoo

     Mä muistan kyllä myös saaneeni niistä noottia – enkä varmaan sitten ylioppilasaineessa käyttänytkään yhtään. 😉 Mutta nyt voi tsekata ton uusimman postauksen: ei viivan viivaa. 😀

 6. 7

  Riikka sanoo

  Mä haluaisin kuulla sinun ja miehesi mahdollisista kulttuurieroista lastenkasvatuksessa. Uskon, että teillä on samanlaiset ajatukset suurista linjoista, mutta jotain pieniä hassuja juttuja aina löytyy. Mulla ja mun aussimiehellä ei ole vielä lapsia, mutta joskus asiasta jutellessa tulee esiin erilaisesta tausta johtuvia eroja.
  Tietysti mua kiinnostaisi kuulla myös sun ajatuksia ranskalaisesta lastenkasvatuksesta. Kun välillä on näitä ”Kuinka kasvattaa bebe” -juttuja, joissa ylistetään ranskalaista tapakasvatusta pienestä pitäen ja sitten toiset kommentoi, miten suljettujen ovien takana on toisenlainen meininki.

  ps. Mulla taitaa olla joku ranskalainen suodatin päällä, kun mietin tota ajatusviivakommenttia ihmeissäni, kunnes tajusin etsineeni kirjoituksesta niitä ranskalaisia viivoja.. Itse opiskeluaikoina tuli vastattua yhteen jos toiseenkin tenttikysymykseen ransk. viivoilla, mutta kyseessä olikin kemia, fysiologia tai muu luonnontieteeseen liittyvä.

  • 7.1

   sanoo

   Tää on sellainen mitä oilsi mielenkiintoista itsekin miettiä, tässä vaiheessa kun tuntuu, että suurin osa niistä kompromisseista ja ”näin meidän perheessä” tavoista on jo löytynyt jostain sieltä eroavaisuuksien välimaastosta. Mä voisin ehkä ruveta keräilemään näitä muistini syövereistä.

 7. 8

  Riikka sanoo

  Anteeksi, huomasin jonkun maininneen saman asian edellisen postauksen kommenteissa. Joten en siis pyydä mitään syväluotaavaa katsausta kulttuurieroihin vaan enemmän niitä arkisia asioita.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *