Kynttiläillallisella

earth hour 2015Ei, en ollut miehen kanssa treffeillä. Mutta kynttilöitä oli, hyvää ruokaa ja sampanjaa myös, ja seurakin oli erinomaista. Ehdoton ehkä -blogin Saara kutsui luokseen viettämään Earth Houria. Kurkimme ikkunoista, miten valot naapureillakin sammuivat, puhuimme lapsista, miehistä ja politiikasta. Söimme sienirisottoa (vaikka sitä ei Millan ehdotuksesta huolimatta kokattu alasti) ja mietimme, mikä on riittävän ekologista: kasvisruoka on parempi valinta kuin liharuoka, mutta entäs kun siinä on riisiä?

Saara kirjoitti siitä, miten Earth Hourin voi nähdä mielenosoituksena, viestinä päättäjille, että tehkää jotain, emme halua nykymenon jatkuvan. Näin mäkin sen aika pitkälti ajattelen. Se mun valojen sammuttelu ei maailmaa muuta eikä pelasta, siihen tarvitaan isomman tason päätöksiä.

Silti mä sammuttelen valoja, ja koetan tarjota lapsille välillä perunaa pastan tai riisin sijasta.  Se liittyy musta enemmän siihen, millainen ihminen mä haluan olla. Mä haluan olla sellainen, joka välittää, ja joka toimii omasta mielestään oikein. Ja jos pienillä asioilla ei elämässä ole merkitystä, niin miksi olisi isoillakaan – miksi millään enää olisi mitään merkitystä? Sellainen kosminen perspektiivi voi joskus olla rauhoittava, mutta yleensä se vain masentaa ja lamauttaa.

Sammutitteko te eilen valot? Onko sillä mitään väliä?

p.s. Bloggaajaillallinen, ja silti mulla ei ole yhtään kuvaa. Vielä on harjoittelemista.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Sammutimme valot. Ajattelen, että sillä on väliä. Ajattelen, että kaikilla pienillä ja isoilla teoilla on väliä. Varsinkin jos niitä tekoja tekee riittävän moni. Eilen kävi niin, että kun valot oli sammutettu, menin sänkyyn hetkeksi makoilemaan ja ajattelin tehdä mindfulness-harjoituksen. Nukahdin ja heräsin tänä aamuna jo varhain hyvin nukutun yön jälkeen.

  ps. en minäkään kuvaa ruoka-annoksiani. Tosin en kyllä tunne itseäni myöskään ”oikeaksi bloggaajaksi”, koska en kuvaile itseäni ja listaile niitä vaatteita, joita on päälläni. Enkä testaile erilaisia tuotteita ja kehu niitä kaikkia hyviksi.

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Mun taas tuli kynttiläillallisella valvottua paljon normaalin nukkumaanmenoajan jälkeen.

 2. 2

  sanoo

  Kiitos vielä itse kullekin.
  Eilinen oli ihan karmea. Kotimatkalla Kurvissa potkaisin tuopin poliisiauton oveen ja meinasin päästä putkaan. Johan oli ilta – hauskaa, hauskaa, hauskaa, ja vähän Earth Houriakin! Happy Hour!

  • 2.1

   Emilia sanoo

   No hyvä ettet joutunut putkaan – vaikka sillä olisit voinut päästä lööppeihinkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *