Kun lapsi nukkuu…

kun lapsi nukkuu

Sisaruudessa varmaan parasta on siskonpetissä nukkuminen. En sentään sano, että vanhemmuudessa parasta on, kun lapset nukkuvat siskonpetissään omassa hotellihuoneessaan.

”On se niin söpö. Kun se nukkuu”, mä totesin aikoinaan pikkuveljestäni. Sama pätee toki omiinkin lapsiin. Äitibloggaajien facebook-ryhmässä ideoitiin postaus aiheesta ”Kun lapsi nukkuu” (linkit muihin postauksiin löytyy mainiosta Kaaosta ja kukkamekkoja -blogista) Mä kyllä totesin, että tylsäähän siitä tulee, kun kuitenkin lapsen nukkuessa kaikki vain bloggaa. Niin tietysti itsekin.

Mun lempihetki päivästä on aikainen aamu, kun lapset vielä nukkuu. Silloin mä luen tai selailen nettiä (ja arkiaamuna tietysti laitan samalla aamiaista ja ulkoilutan koiraa ja koetan ehkä jo saada itselleni vaatteita päälle). Tässä yksi aamu törmäsin postausotsikkogeneraattoriin (en siis itse blogannut, mutta luin bloggaamisesta). Pakko oli tietysti heti kokeilla, ja tulokset oli musta niin hulvattomia, että perhe meinasi herätä tyrskintään. Ja päätin, että nämähän on käytettävä.

Mä pistin otsikkokoneeseen aiheiksi lapset, vanhemmuus ja filosofia (toimii valitettavasti vain englanniksi). Sain tulokseksi otsikot:

 1. 15 Best Blogs To Follow About Kids
 2. 14 Misconceptions About Philosophy
 3. History of Kids
 4. The Worst Advice We’ve Ever Heard About Parenting
 5. Why We Love Kids (And You Should Too!)

Tykkään erityisesti tästä kuninkaallisesta me-muodosta. Ja mä varmaan ihan oikeasti käytän nämä kaikki otsikot – toi viimeinen on erityisen kutkuttava.

Mitä te teette lasten nukkuessa? Mulla oli kotiäitivuosina (ja edelleen viikonloppuisin) sääntö, että päiväuniaikaa ei saa (ainakaan kokonaan) käyttää siivoamiseen, vaan se on sitä kuuluisaa Äidin Omaa Aikaa. Tosin nykyään siihen pitää tietysti sovittaa myös esikoinen.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kun lapset nukkuu, juon kahvia ja kirjoittelen blogia. Tai luen naistenlehtiä. Tai syön suklaata. En todellakaan koske pyykkivuoreen tai likaisiin astioihin. Joku roti sentään.

  • 1.1

   Emilia sanoo

   🙂 Kyllä, joku roti se on oltava. Jossain vaiheessa meillä lapset nukkui niin pitkät päikkärit (2,5 tuntia), että silloin mä totesin, että pakko on ehkä tyhjentää tiskikone. Mutta kyllä senkin yleensä kerkeää muulloin.

 2. 3

  sanoo

  Mä nukun yleensä itsekin. Tai istun facebookissa 😛 Mun lapsihan jätti päiväunet jo 2-vuotiaana, ja yöunet on silti yleensä vaan 10 tuntia, minkä melkeen nukun itsekin.

  • 3.1

   Emilia sanoo

   Meillä lapset nukkuu 11 tuntia ja päiväunet päälle. Mäkin olen melkoinen murmeli, mutta jää siitä onneksi muuhunkin aikaa. Kaksosten vauva-aikaan oli musta raskasta juuri se, että ei oikeastaan ollut sitä aikaa, jolloin mä olisin itse ollut hereillä vauvojen nukkuessa.

Trackbacks

 1. […] Home Sweet England, Ja pahimpia on aamut, Kaaosta ja Kukkamekkoja, Kaiken takana on äiti, Leluteekki, Making Memories, Matkalla Äitiyteen, Monna Sunshine, My life, with love Alesya, Pieni perhe […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *