Kuka siellä sisällä oikein on?

Hassuttelevista lapsista ei saa kuvia tässä valossa, videoita katsovista sen sijaan saa.

Hassuttelevista lapsista ei saa kuvia tässä valossa, videoita katsovista sen sijaan saa.

Mä katselen nuorimmaisiani ja naureskelen niiden tempauksille. 4-vuotiaat osaa jo niin paljon, mutta on vielä niin pieniä, ne hassuttelee joka välissä. Ja samalla mä kuitenkin muistan itseni sen ikäisenä, neljä ja puolivuotiaana, enkä mä muista itseäni yhtään hassuna tai lapsellisena. Mä tiedän valokuvista, miltä mä näytin, ja jossain on kasettikin, josta kuulee, miltä mä kuulostin, mutta siellä sisällä mä muistan itseni samana kuin nyt, se olin minä.

Mä katson lapsiani ja mietin, muistaako ne itsensä kolmenkymmenen vuoden kuluttua, onko siellä metrin mittaisen tahmatassun sisällä jo se sama ihminen, joka silloin muistelee, että haalarin kuminauhojen ottaminen kuraisista saappaista oli kamalinta ikinä, mutta kukaan ei vain ymmärtänyt.

Mä katson kun mun lapseni katsoo mua, ja mietin, millaisena ne mut näkee, ja huomaako ne kolmenkymmenen vuoden kuluttua, että jotain on muuttunut, ja mitä se on – huomaanko mä itse. Mä oletan, että mä olen täällä sisällä edelleen tämä sama minä. Ja silti vähän eri.

lapsen katsep.s. Tämän päivän kuvaustehtävä oli ”bliss”, täydellinen onnea, musta sellaista oli liian vaikea saada kuvattua.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mulla on sama kokemus. Kai sitten lapsillakin. Samoin edelleen mulla on se kokemus, että kuminauhojen ottaminen saappaista on kamalinta ikinä, tai sitten jokin muu asia, eikä kukaan ymmärrä. Siitä ei ilmeisesti kasva yli koskaan?

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Mä voisin tästä varmaan jo keskustella esikoisen kanssa, 8-vuotiaalla rupeaa olemaan jo perspektiiviä.

   Itse asiassa mä ymmärrän kuminauhojen saappaista ottamisen kamaluutta, se vain on musta itsestäni niin inhottavaa, että haluaisin lapsen tekevän sen itse. Ehkä me voitaisiin keskustella tästäkin. Mutta aika usein ei kyllä kukaan ymmärrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *