Korvatulehdus jos toinenkin

paperikukat ovessa

11 sairaspäivä menossa. Lapset ei ole kamalan kipeitä, välissä ne ehti jo kouluunkin, enkä mäkään ole enää kipeä, joten hermoja kiristää lähinnä kolmen ei-kamalan-kipeän riekkuminen sisätiloissa. Askarreltu on, ja kunhan jaksan, on tulossa noiden kukkien lisäksi myös pääsiäisaskarteluohjetta.

Flunssan jatkoksi kaikki kolme lasta sai korvatulehduksen – tai no, yhdellä se on ilmeisesti jatkoa viime kuulta. Se sai kuurin tuhdimpia antibiootteja, kahden muun kohdalla kysyin, voidaanko odottaa pari päivää, useinhan niiden pitäisi parantua itsekseen. Toisella on kuitenkin nyt ne pari päivää ollut korvat kipeinä, eli ei tunnu paranevan, vaikka on koitettu pitää nenää auki, eli kuuri aloitetaan. Kolmas sen sijaan ei ole korvista valittanutkaan, eikä enää ole lainkaan flunssainenkaan, joten tällä kertaa säästyy antibiooteilta. Talven saldo on siis kolme kuuria kolmelle lapselle – mikäköhän on kansallinen keskiarvo?

Nyt pinoan sohvatyynyt takaisin sohvaan ja lösähdän siihen, kaivan areenasta jonkun videon ja roikotan silmiä puolitangossa. Huomenna ainakin tervein pääsee jo ulos riekkumaan.

Mikäs teillä on talven saldo? Ja mä ainakin luotan siihen, että nää oli nyt viimeiset flunssat ennen elokuuta.

p.s. Huutamattomuusprojekti on muuten ottanut kolauksen näiden päivien aikana, joten senkin puolesta odotan itse kunkin paranemista. Ja siitäkin mun pitäisi kirjoittaa täällä, paremmalla energialla.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  bleue sanoo

  Joo, tammikuusta joku flunssa aina jollakin ollut… Olihan sitä kaksi päivää väliä. Nyt odottelen joko olisi taas sen vatsataudin vuoro kun olisi runsaasti tarjolla, pläh! Aika sairas vuoden alku kyllä.
  Mutta eiköhän nämä joskus hellitä, tämä on aina se tautien ”piikkikausi”… 🙂 tsemiä!

  • 1.1

   sanoo

   Meillä meni alkuvuosi yllättävän kevyesti, mutta tähän viimeisen tosiaan kosahti. Mutta joo, kyllähän ne kesää kohti väistämättä hellittää – ellei käy taas niin kuin viimeksi Ranskassa kesällä, kun esikoinen sai tulirokon. Siellä on aina kaikkea niin eksoottista. :b

 2. 2

  sanoo

  Meillä on käynyt mieletön mäihä, kun ei olla sairastettu taudin tautia. Tai joulun aikaan esikoinen oli pari tuntia kuumeessa, ja vähän nuhaa on ollut kaikilla vuorollaan, mutta ei sen kummempaa. Vaikka on kaksi isointa päiväkodissa ja mieskin armeijassa töissä, eli meille pitäisi kyllä ihan kohtalainen määrä pöpöjä tulla. Ehkä tämä on korvausta viime keväästä, jolloin meillä oli neljä vatsatautia (ja esikoinen parka sairasti ne kaikki, muut vaan osan) ja mä pääsin jopa synnyttämään tautisena. Tai sitten me sairastetaan koko kesä… 🙂

  Paranemisia teille, toivottavasti ei enempää tauteja tule!

  • 2.1

   sanoo

   Vau, jopas on ollut tuuria! Hyvin meilläkin on mennyt siihen nähden, että on kaksosten ensimmäinen vuosi hoidossa – mä oletan, että ne on esikoisen avulla jo kasvattaneet vastustuskykyään, sen verran viime talvena ainakin sairastettiin.

 3. 3

  sanoo

  Joo, mulla tulee jo fiilis, että jaksanko enää valittaa 😉 Oikeesti tää meidän sairasteluputki ei oo enää mistään kotoisin. Koskas tää alko? Helmikuun ekalla viikolla? Tällä hetkellä saldo on sellainen, että 3v:lla on ruokahalu mennyt ja vatsa sekaisin korvatulehdukseen tarkoitettujen antibioottien ansiosta (tytöllä taas ei tullut niistä mitään), 1v:lla korvien lisäksi silmätulehdus, joka tänään näytti alkaneen myös toisessa silmässä ja mulla _kolmatta_ kertaa kuumetta pienen ajan sisään ja jotain epämääräistä särkyä joka puolella päästä varpaisiin. No, valitin nyt sit kuitenkin. Kiitos ja anteeksi. Parantukaa te pian!

  • 3.1

   sanoo

   Mä nimenomaan mietin, viitsinkö valittaakaan, kun tänä talvena on kuitenkin selvitty tosi vähällä. Patsi että täälläkin sillä eniten antibiootteja tarvitsevalla tietysti menee niistä maha ihan sekaisin, raukka paralla. No mutta, tsemppiä! Aurinko ainakin paistaa, näyttää se sisälläkin kivalta.

 4. 4

  sanoo

  Meillä saivat lopulta kaikki kolme lasta antibioottikuurin muutaman viikon sisään; yksi angiinaan, toinen flunssaa seuranneeseen korvatulehdukseen ja perheen pienin mystiseen kipuun ja kuumeeseen joka ei vain ottanut itsekseen parantuaakseen. Meillä täällä joudutaan aika nopeasti antibioottikuurille kun näissä oloissa ei oikein rohkene odotella – kukaan ei toivo varsinkaan lasten joutuvan paikalliseen sairaalaan. Toissapäivänä loppui vauvan antibioottikuuri ja tänään keskimmäisellä on taas lämpöä. Argh. Olen toistaiseksi kuin en huomaisikaan… Muuten lapsi vaikuttaa terveeltä eikä meistä kukaan enää jaksaisi sairastaa.

  Pikaista paranemista teille ja äidille pitkää pinnaa!

  • 4.1

   sanoo

   No voi kurjuutta teiläkin! Mä olisin kuvitellut, että lämpimässä pöpöjä tulee vähemmän – mutta toisaalta ranskalaiset aina kuvittelee, että täällä pohjoisessa ei sairasteta kun pöpöt kuolee kylmässä, eli ehkä se määrä on vakio. Terveempiä päiviä teillekin!

 5. 5

  sanoo

  Täytyy sanoa, vaikka melkein hävettää hehkuttaa, että meidän sairaussaldo tältä talvelta on apauttiarallaa nolla. Ei oksennustautia, ei korvatulehdusta, ei mainittavaa flunssaa, ei rokkoja. Havahduin hankkimaan lapsille influenssarokotteet aika myöhässä, silloin kun alettiin repiä lööppejä tulevasta influenssakaudesta ja sikainfluenssasta. Olin jopa varannut esikoiselle Pikkujätistä ajan rokotukselle, koska olin siinä käsityksessä, ettei yli kolmivuotaille anneta rokotteita kunnallisesti. Onneksi saatiin puhelu tuntia ennen varattua aikaa, että yksityisen tarjoaman rokotteen aiheuttaman mahdollisen kuumetaudin takia alle viisivuotiaille ei annetakaan niitä ollenkaan. Sitten lähdettiin seuraavana aamuna koettamaan kepillä jäätä omaan neuvolaan ja meille kaikille tuikattiin lyhyen odottelun jälkeen piikki käsivarteen (paitsi kuopus taisi saada sen pyllyyn), koska ”meillä on ihan sikana näitä rokotteita ja suositellaan niitä kaikille, jotka ovat lähikontaktissa pikkulapsiin.” Toimin siis tsemppaavana esimerkkinä pelostelevalle esikoiselle. Done and done, nolla euroa.

  Odottelen kyllä mielenkiinnolla niitä rokkohommia ja toivon, että vesirokko iskisi jo pian. Mulla oli itselläni vesirokko murrosiässä ja se oli aika rankka kokemus, liian myöhään sairastettu.

  • 5.1

   sanoo

   No kyllä saa hehkuttaa, teilläkin kuitenkin eka vuosi hoidossa. Meillä on flunssapiikit otettu vain kerran esikoiselle, mutta ollaan silti onneksi vältytty. Kerran jo luulin, että sikainfluenssa iski, mutta se olikin vähän myöhässä saatu vauvarokko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *