Korkeuksissa

IMG_1560.JPG

Nyt mekin on käyty testaamassa uusi kiipeilypuisto Korkee Mustikkamaalla. Ja oli kuultujen (ja luettujen )kehujen arvoinen. Lapsilla oli hauskaa, ja vaikka kahden neljävuotiaana avustaminen kävi välillä rasittavaksi, oli olo ihan rentoutunut kotiin tullessa (toisin kuin erinäisten hoplop-reissujen jälkeen). Tuolla on puita, valoa ja ilmaa eikä lainkaan meteliä vaikka viitisenkymmentä lasta oli kiipeilemässä samaan aikaan.

IMG_1555.JPG

Lysti maksaa 12 euroa/lapsi, mikä on ihan kohtuullista kun aikarajoitteita ei ole (paitsi tällaiselle suurperheelle, mutta onneksi saatiin sponsori mukaan). Radat on tarkoitettu yli 90-senttisille, mutta niin pienellä on hyvä olla mukana myös riittävän pitkä avustaja – mä en aina yltänyt vetämään lapsen kiinni tarttunutta turvavaijeria eteenpäin. Henkilökuntaa on kyllä paikalla auttamassa myös, ja radalla perässä tulevat isommat lapset myös ystävällisesti auttoi pienempiään.
IMG_1557.JPG

Tunnelma oli muutenkin kaikin puolin mukava, erona hoplopeihin ei täällä ollut myöskään toisten päälle murhanhimoisesti hyppiviä lapsia. Pienten kanssa suosittelen kyllä olemaan aikuinen/ lapsi liikenteessä, meillä meinasi tulla onnettomuus, kun kaksoset törmäsi toisiinsa köysiradalla, kun en ollut älynnyt sanoa toiselle että vasta luvan saatua voi lähteä liukumaan.

Meidän neljävuotiaita ei myöskään laitettu vaikeimmalle radalle (niitä on kolme eri tasoista), kaksi ensimmäistä riitti hyvin. Esikoinen sen sijaan apinoi menemään itsekseen, parhaiten paikka varmaan sopiikin 5-9 -vuotiaille. Vajaa kaksi tuntia oli tarpeeksi, mutta kauemminkin lapset olisi kyllä viihtyneet.

IMG_1573.JPG

Eli tosi kiva uusi juttu lapsille tämä Korkee. Nyt kun säätkin näyttää suosivan, niin menkää ihmeessä. Syyskuun kaksi vikaa viikkoa paikka on kiinni kun aikuisten ratoja rakennetaan, mutta lokakuussa pääsee vielä kiipeilemään – silloin siis aikuisetkin. Saa nähdä, uskallanko, mutta mieli tekisi kyllä.

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minäkin juuri Hesarista bongasin tämän Korkeen. Täytyy käydä joku viikonloppu kokeilemassa. Pärnussa ja Tartossa ollaan käyty vastaavanlaisissa paikoissa. Kiva kun Hesaankin on saatu kiipeilypuisto.

  • 1.1

   sanoo

   Mä juuri kesällä katselin, että Ranskassa olisi ollut vastaava, mutta siellä helteissä ei kyllä tee mieli viedä lapsia ulos rehkimään. Mutta tosi kivaa, että tällainen tulo Helsinkiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *