Kiva pääsiäisaskartelu lapsille: kranssi

askarteluohje: pääsiäisaskartelu - kranssi http://blogi.leluteekki.fiTämä on tosi kiva ja helppo pääsiäisaskartelu, joka sopii myös pienille lapsille (lisää pääsiäisaskartelua blogista löytyy myös.) Idea tähän löytyi mun pääsiäisaiheisesta Pinterest-taulusta, mistäpä muualta, ja alkuperäinen englanninkielinen postaus on täällä. Me vähän taas sovellettiin ohjetta.

Tarvikkeet:

 • paperilautanen
 • vihreää silkki- tai kreppipaperia
 • valkoisia pompomeja (pupun voi toki piirtää paperillekin, jos ei muita propseja ole käsillä)
 • vaalenpunaisia piipunrasseja
 • irtosilmiä (jos keksit vähemmän makaaberin nimityksen noille, niin aina parempi)
 • värillistä kopiopaperia
 • liimaa
 • sakset
 • teippiä
askartelutarvikkeet pääsiäisaskartelu

Tässä mun näkemykseni askartelutarvikkeista.

askartelutarvikkeet pääsiäisaskartelu

Ja esikoisen näkemys. Taitaa olla realistisempi.

Aloitus on tosi helppo, leikataan vain lautasesta keskus pois ja revitään silkkipaperista (tai kreppipaperista) paloja ja liimataan renkaan ympäri (tämä sopii jo tosi pienille).

Puput on myös helppo tehdä, valkoiseen pompomiin vain liimataan silmät ja vaaleanpunaisesta piipunrassista taivutetaan korvat (pysyvät paikallaan ihan tökkäämällä). Mä olin ajatellut tipuja, jotka on helppo tehdä keltaisista pompomeista. Meidän tipu kuitenkin katosi jonnekin ennen päätymistään kranssiin.

askarteluohjeitaLapset teki tätä meillä yhteistyönä, ja nuorempi tytär ei suostunut laittamaan pupulleen korvia, joten sen pupumaisuus jää mielikuvituksen varaan.

askarteluohje pääsiäinenAlkuperäisessä ohjeessa mua miellytti erityisesti noi haitarille taitellut kukat. Ne osoittautuikin sitten yllättävän vaikeiksi toteuttaa, haitari nimittäin koettaa koko ajan ponnahtaa sellaiseen lampunvarjostin malliin. Pienempi oli helpompi, eli kannattaa leikata kaksi aika kapeaa suikaletta paperista, taitella ne haitarille ja liimata ensin toisesta päästä yhteen. Kun liima on kuivunut, liimataan toinenkin pää yhteen, ja sen jälkeen me tarvittiin reippaasti teippiä, jotta haitari saatiin keskeltä kiinni ja pysymään ympyränä. Päälle sitten liimattiin pyörylä peittämään teippikasaa.

Lopputulos on kuitenkin oikein kiva.

pääsiäisaskarteluaNyt mulla olisi idea vielä toiseenkin pääsiäiskranssiin. Ja jos löydettäisiin nitoja, voitaisiin varmaan nitoa noita kukkia enemmänkin ja tehdä kesäkranssi niistä – kun mä ehdotin kranssin tekoa, niin esikoinen huokaisi heti epätoivoisen kuuloisena: ”Ei kai vain munakennoista!” Meidän edellinen kukkakranssi oli hieno, mutta vähän työläs.

Kommentit
  • 1.1

   Emilia sanoo

   Tigerissa oli, vielä spesiaalipakkaus pääsiäisväreissä ja yhdessä noiden piipunrassien kanssa. Muutenkin oli aika hyvä pääsiäisaskarteluhylly.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *