Kiitos leikkipuisto kesäkuu 2014

lapset ja muovailuvaha

Sisällä ollessa muovailuvaha on jaksanut innostaa.

Kuten tuossa aikaisemmin on tullut jo mainittua, meillä on tänä kesänä ollut vesirokkoa. Niinpä esikoinen – joka on vesirokkonsa sairastanut jo kaksosten vauva-aikana (oma lukunsa sekin) – on ollut aika tavalla oman onnensa nojassa. Kipeiden ja näppyläisten lasten kanssa kun ei ihmisten ilmoille ole menemistä. Onneksi on kaupungin leikkipuisto – on ollut jo 100 vuotta.

Meiltä on puistoon sen verran helppo matka, että ekaluokkalaisen voi jo lähettää sen kulkemaan itsekseen. Puistossa lapsella riittää tekemistä, tavallisen puistoilun lisäksi näin kesäisin askartelua, laulu- ja satuhetkiä, leipomista, puujalkakilpailuja, metsäretkiä ja jos jonkinnäköistä työpajaa. Ja siellä tarjotaan vielä lounastakin (tarjotaan meillä kotonakin, mutta ilmeisesti puistossa pakasterasiasta nautittu kesäkeitto peittoaa kotilounaat mennen tullen).

Iltapäivisin kotiin tulee innostunut ja sopivasti ulkona juoksutettu lapsi, joka on mahdollista saada nukkumaankin ihmisten aikoihin. Että kun seuraavan kerran leikkuroidaan Helsingissä, niin toivottavasti ei (vieläkään) leikkipuistoista. Eihän leikkipuiston kesätoiminta ja ruokailu meille elinehto ole, mutta kyllä se kummasti vain on lisännyt elämänlaatua, erityisesti tänä kesänä.

Muuten, viime keväänähän mä valitin puiston aidan surkeasta kunnosta ja lähetin siitä kaupungille palautettakin. No, tänä kesänä täytyy muistaa lähettää palautetta siitä että uusi aita on todella hieno. Portit ovat nyt niin tukevilla lukoilla varustetut että tohelompi vanhempikin pysyy puistossa tiukasti (tai sieltä ulkona) puhumattakaan taaperoista jotka eivät kyllä kiipeämälläkään pääse salpoihin käsiksi. Ja aita kiertää nyt koko puiston ympäri, eikä vain satunnaisia pätkiä.
Heinäkuuksi meidän puisto menee kiinni, mutta niinpä mekin ollaan kohta selätetty vesirokko. Enpä viitsi oikein ajatellakaan, miten meidän olisi käynyt tai millainen kesä meille olisi tullut, jos vesirokko olisikin sattunut heinäkuulle. Oletteko te puistoille tänä kesänä paljon? Minkä ikäisiä olette päästäneet puistoon yksinään?

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä Facebookissa.

 

Kommentit
 1. 1

  Eira sanoo

  Kun toivoit, ettei leikkipuistot olisi leikkurin alla lähiaikoina, niin turha toivo. Uhattuna on tälläkin hetkellä ainakin kolme tietämääni puistoa. Taloja puretaan ja uusia ei aiota laittaa tilalle. Niin harmillista kun se alueiden asukkaille onkin. Mutta nautitaan puistoista vielä niin kauan kuin ehditään tai sitten on syytä nousta parrikaadeille!

  • 1.1

   sanoo

   No niinpä tietysti. Ja jos puistossa ei ole rakennusta niin se tarkoittaa todennäköisesti myös ohjatun toiminnan loppua. Tokihan Helsingistä löytyy tekemistä lapsiperheille muutenkin, mutta leikkipuistossa se toiminta on kaikkien ulottuvilla, niin etäisyyden puolesta kuin taloudellisesti.

 2. 2

  sanoo

  Me ollaan oltu niin kauheeeen kiireisiä että jäänyt vähille leikkipuistoilu, mutta ne kerrat kun on käyty niin ruoka on maittanut lapsille hyvin ja niillä on ollut hauskaa, as usual. Voitaisiin joku kerta (vesirokkoriskin laskettua) tulla testaamaan se teidän paikallinen.

  • 2.1

   sanoo

   Tervetuloa! Mäkin olin suunnitellut kesäohjelmaan eksoottisia puistovierailuja ympäri kaupunkia – mutta ehkä elokuussa, tosin silloin ei taida enää missään olla ruokailua.

 3. 3

  sanoo

  Meillä kouluikäinen on käynyt kesäkerhoissa itsenäisesti. Lähtee kotoa yhdeksäksi ja iltapäivällä tulee kolmelta kotiin. Minä tule yleensä ennen viittä kotiin laittamaan ruokaa. Täällä ei ole mitään tuon tyyppistä leikkipuistoa ole.

  • 3.1

   sanoo

   Kiva että teillä on toiminut kesäkerhoilu. Aika paljonhan riippuu kuljettavasta matkasta ja siitä toiminnasta, musta oli tosi helpottavaa huomata, että tarvittaessa lapsen voi tosiaan lähettää puistoon itsekseen ja se sujuu hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *