Kiitos enterorokko 2013

snadi liukumäki

Lapsi on (valitettavasti?) terve kun se leikkii.

Tällä viikolla lapset on taas kaikki olleet kouluissaan reilun viikon sairastamisen jälkeen, ja mä totesin, että olihan siinä pyjamaviikossa kuitenkin niitä hyviäkin puolia:

– Ei tarvitse olla aamulla klo 7.24 sateessa bussipysäkillä letittämässä esikoisen tukkaa vaan voi itse vielä olla pyjamassa kotona.

– Ei tarvitse spurtata villisti kiljuvien taaperoiden perään pyörätiellä tai Helsingin rautatieasemalla. Tosin toimii kyllä intervaliharjoitteluna, aika lujaa tollaiset alle metrin mittaisetkin menee kun niikseen tulee.

– Ei tarvitse kuunnella yhtään ”ei haalaria! ei haalaria! ei! ei!” -huutoa. Pyjamassa koko päivä, tai kesämekossa jos siltä tuntuu.

– Ei tarvitse kuunnella muitakaan uhmakohtauksia, koska kuumeinen lapsi ei jaksa huutaa ja kieriä lattialla.

– Eikä tarvitse yhtään välittää siitä, millainen ilma on. Jos taivaalta tulee ämmiä äkeet selässä, ei haittaa, jos on kaunis syysilma, ei tarivtse tuntea huonoa omatuntoa siitä että lorvii sisällä.

– Ei tarvitse käydä viivytystaistelua päiväunista, koska kuumeinen lapsi sammuu jo lounaspöytään. Ja nukkuu kolme tuntia inahtamatta.

– Ei tarvitse paljon panostaa ruoanlaittoon, koska kipeällä lapsella ei kuitenkaan ole ruokahalua. Kunhan mehua löytyy kaapista, niin se riittää.

– Ei tarvitse keksiä videoiden sijaan mitään kehittävää tekemistä, koska mitä muuta se sairas lapsiparka jaksaisi edes tehdä ja täytyyhän sillä nyt jotain kivaa olla.

– Ei tarvitse pestä ylimääräistä koneellista lakanapyykkiä, koska kotona nyt ei todellakaan vaihdeta lasten lakanoita viikoittain niin kuin koulussa.

– Ja jos itse sattuu saamaan migreenikohtauksen, niin voi rauhassa potea lasten kanssa. Paitsi että eihän se migreeni tietenkään tilauksesta tule, vaan vasta silloin kun kaikki puhkuu intoa ja energiaa ja on luvannut viedä ne Puutalobabyn lukijatapaamiseen SnadiStadiin. Mutta siitä lisää tuonnempana.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *