Kevätkukkia ja sisarusrakkautta

askarteluohje kukkakranssiEsikoisella on koulusta pääsiäisloma (joo ei ole enää pääsiäinen, ei) ja niinpä kaikki kolme on koko päivän mun kanssa. Mun täytyy varmaan palata tähän virikehoitoaiheeseen joskus, kun on vähän enemmän virtaa kuin tän päivän jälkeen. Mutta keräsin tänään kuitenkin Hyvä Äiti -pisteitä ja askarreltiin iltapäivällä aiemmin aloitetut kevätkukkakranssit loppuun.

Tähänkin on alkuperäinen idea löytynyt Pinterestistä, mutta kun katsot linkit, niin huomaat, että meidän versio ei taas näytä ihan samalta kuin noissa kuvissa – mutta se on varmaan ihan siksi, kun mun kamera ei ole kauhean hyvä. Lupasin, että vessapaperirullista ei askarrella, mutta nyt päästiin toisen perusasian äärelle: munakennot. Täällä oli tehty aivan ihana kukkakranssi munakennoista, ja mehän päätettiin tehdä samanlainen. Vaan kas kummaa, olin kerrankin tyhjentänyt pahviroskiksen ja jääkaapista löytyi vain yksi pieni kenno. No ei se mitään, päätettiin soveltaa ja kaivettiin esiin tämä ohje, jossa kranssi on tehty paperilautasalustaan litteistä kukista. Mutta niiden kukat oli jotain tarroja – no ei se mitään, kyllähän  me nyt kukkia osataan tehdä, eli paperia ja sakset käteen ja vesivärit pöytään.

kukkakranssi tarvikkeet

Ainoassa munakennossa oli tietysti pääsiäiseksi maalatut munat. Ja tahraisesta t-paidasta oli tarkoitus leikata nappeja koristeeksi, mutta se sitten unohtui.

Tarvikkeet:

 • paperilautanen (tai pahvia josta leikataan rinkula)
 • munakennoja
 • paperia
 • sakset
 • vesivärejä
 • liimaa (erikeeper -tyyppistä)

Isoin homma oli leikellä munakennosta irti kukkasiksi sopivat palat. Esikoinen hermostui ensimmäisen jälkeen, ja työnjako järjestettiin uudelleen niin, että mä leikkasin ja tytöt maalasi (poika oli vielä päiväunilla molempien kranssisessioiden ajan).

kukkakranssi sakset

Paperikukkienkin leikkaaminen vaatii keskittymistä.

kukkakranssi munakennot

Munakennon ”kupeista” leikellään siis tämän näköisiä.

kukkakranssi maalataan

Kennon osasista maalataan kukkasen värisiä.

kukkakranssi paperilautanen

Lautasen keskiosa leikataan siis irti.

Sitten valmistetaan eri tekniikoilla riittävä määrä kukkia, maalataan lautasen jäljellejäävä reuna vihreäksi, odotetaan että kaikki kuivuu riittävästi – tai liimataan märkänä, ihan sama oikeastaan. Ja tsadam! Aika hieno kukkakranssi. Me tehtiin loppujen lopuksi kaksi, kun kukkia tulikin tehtyä aika paljon. Toiseen esikoinen keksi lisätä vielä ihanat leppikset.

askartele kukkakranssi

Tässä kolmiulotteisempi kranssi.

askartele kukkakranssi leppäkertut

Ja tässä leppäkerttujen kanssa.

Sitten olikin jo kaikki kolme hereillä ja meno äityi taas sellaiseksi, että esikoinen koristeli ovensa näin:

kukkakranssin askarteluohje

Tuntuu, että kun kaikki kolme on yhdessä, huudon ja tappelun määrä kasvaa aivan suhteettomasti kahteen lapseen verrattuna. Lähdettiin sitten ulos tökkimään kepillä jäätä ja koirankakkaa, kun ei kerran sisaruksia saa tökkiä.Vielä kahdeksan päivää lomaa jäljellä.

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Kommentit
 1. 1

  Karkki sanoo

  Täytyy kyllä ihaillen sanoa, että tuosta vaivannäöstä tulee hyvä äiti -pisteitä ihan ropisemalla. Ja kranssit ovat upeita! Nähdään keskiviikkona.

  • 1.1

   sanoo

   Mä vaan toivon, että pisteillä voi maksaa hyvityksiä lapsille joka kerta kun huutaa niille – pitää ehkä askarrellaa huomennakin, ettei mene tili miinukselle. Keskiviikkoon!

 2. 2

  bleue sanoo

  Hei hyvä idis :)! ” ei satula” kyllä toimi kanssa! Asutteko te muuten Ranskassa?

  • 2.1

   sanoo

   Ei, me asutaan täällä Helsingissä – aina juuri näihin koirankakkaa ja jäätä vs. kevätkukkia ja lämpöä -aikoihin mä mietin, mikä se hyvä syy olikaan, kun päädyttiin tänne eikä Ranskaan. 😉

 3. 3

  sanoo

  Hauska tuo kyltti 😀 (tai no… itse vanhimpana lapsena samastun täysin.) Ja ihanan kaunis kaunokirjoitus Anaïsilla!

  Onko Suomessa ranskalaisessa koulussa samat loma-ajat kuin Ranskassa? Käsittääkseni ranskalaisilla lapsilla lomia on aika paljon.

  • 3.1

   sanoo

   Anaïshan on siis ”ranskalais-ranskalaisessa” Jules Verne -koulussa, jossa mennään ranskalaisten opetussuunnitelmien mukaan (ja siis kaunokirjoitustakin treenataan aika lailla, ja ranskalaisen mallin mukaan). Lomat on sitten kompromissi ranskalaisista ja suomalaisista: suomalaiset vanhemmat valittaa kun lomat on pitkiä ja kummalliseen aikaan, ja ranskalainen henkilökunta ja vanhemmat valittaa kun lomat on lyhyitä ja kummalliseen aikaan. Jokaiselle jotakin. 😀

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *