Yhteys

kaksosten yhteyskaksoset yhteysTällä viikolla yksi kuvaushaasteen tehtävä oli ”yhteys”. Mä ajattelin heti meidän kaksosia. Ajattelin ottaa kuvan siitä ultrakuvasta, jossa näkyy kaksi sikiötä vierekkäin – mutta eihän se yhteys siitä synny. Se syntyy siitä, että ne on nyt neljä vuotta viettäneet kaiken aikansa yhdessä, siitä että niillä on aina kaveri pihaleikkiin. Mä en oikein osaa edes kuvitella sellaista yhteyttä. Eikä se tietenkään sitä tarkoita, että ne on ikuisia ystäviä ja sielunkumppaneita – mutta kyllä niiden välillä aina tulee olemaan erilainen yhteys kuin muiden ihmisten kanssa.

kaksoset

Kommentit
 1. 1

  pilami sanoo

  Mä olen miettinyt lapsiani ekoja kertoja johonkin yksin jättäessäni, että kaksosilla tosiaan ei ole koskaan sitä ensimmäistä päiväkotipäivää yksin isossa lapsiryhmässä, ekaa koulupäivää yksin eikä montaa muutakaan. Aina se tuttu sisarus siinä mukana. Se on mahtavaa.

  Kaksosuudessa on paljon kiehtovaa. Olisin itsekin halunnut jossain kohtaa lapsena kaksossisaren (olin varmaan just lukenut jonkun kirjan, jossa seikkaili kaksoset) ja oishan se varmasti näin aikuisenakin vielä hauskaa.

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Toi kyllä helpottaa monta kohtaa, itselle on paljon helpompi viedä ja jättää lapsia, kun niiden ei tarvitse jäädä yksin uuteen tilanteeseen – ja selvästi se on lapsillekin helpompi. Sitten täytyy vain koettaa katsoa, ettei jää koko ajan kiinni siihen sisarukseen, ja että jossain vaiheessa uskaltaa yksinkin outoihin tilanteisiin.

   Mä luin lapsena ainakin Lisen ja Lotten salaisuuden, ja Astrid Lindgrenin Kerstin ja minä, ja olisin ehdottomasti halunnut kaksossiskon – kaksosveljestä en olisi kyllä välittänyt. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *