Joulukalenterin 18. luukku – nauti lomasta -lista

joululoma anoppilassa

Siellä se odottaa meitä kirjahyllyn päällä.

Joululoma on ihan kohta, ja mä olen tapani mukaan tajunnut sen vasta ihan äsken (puhumattakaan siitä, että olisin pessyt pyykkejä sitä tahtia kuin olisi pitänyt tai tehnyt kaikkia niitä noin kahtasataa asiaa, jotka piti hoitaa ennen joulua).

Viime jouluna mä kirjoitin siitä, miten aina anoppilassa kärsin kulttuurishokista. Sen lisäksi lomiin usein liittyy massiivista riitelyä miehen kanssa, yleensä syynä on enemmän tai vähemmän erilaiset odotukset loman luonteesta.

Tälläkin lomalla ollaan menossa Ranskaan, mutta nyt mä ajattelin kokeilla jotain sellaista ”olemattomin odotuksin ei voi pettyä” -strategiaa. Tai oikeammin, ajattelin odottaa lomalta asioita, joiden tiedän toteutuvan varmasti ja joista oikeasti nautin. Niiden joukossa on ainakin:

 1. anoppilan kahdeksat erilaiset ovenkahvat, täytetty hai ja lyijykynä, jolla olohuoneen ikkuna suljetaan
 2. se että yhtään kauppareissua ei tarvitse tehdä itse
 3. makeat korsikalaiset klementiinit ja kypsät kakit
 4. se että viideltä on vielä ulkona valoisaa niin kauan, että kannattaa lähteä kävelylle
 5. se että aamulla ei tarvitse lähteä viemään ketään mihinkään, eikä iltapäivällä lähteä hakemaan ketään mistään
 6. televisio ja ranskalaiset maakuntadokumentit
 7. kaupungin jouluvalot, karuselli ja luistinrata
 8. se että ruokapöydässä on muutakin keskusteluseuraa kuin mies ja lapset ja ruoan jälkeen ei ole kiire mihinkään, vaan istutaan juomassa teetä
 9. se että joku on koko ajan valmis leikkimään, pelaamaan ja lukemaan lasten kanssa
 10. se että ulkoilu lasten kanssa tarkoittaa kävelyä kahvilaan kaakaota juomaan

Siitähän on tulossa ihan mahtava loma. Ja voi olla, että bonuksena päästään vaikka miehen kanssa kahdestaan ulos, tavataan kavereita tai käydään jossain Albin keskustan ulkopuolella. Mutta koetan pitää niitä sitten bonuksena, ja keskittyä lähinnä nauttimaan ovenkahvoista.

Mitä te odotatte joululta?

Kommentit
 1. 1

  Karkki sanoo

  Hyvä idea tuollainen lista! Pitäisi varmaan itse tehdä samanlainen. Pakko laittaa tähän myös tyhmä kommentti, että ”kypsät kakit” kuulostaa hupaisalta näin vaippaikäisen lapsen äidin mielestä, vaikka luulenkin niiden tässä viittaavan hedelmiin:-) Antoisaa lomaa!

  • 1.1

   Emilia sanoo

   Mä naureskelen kakeille joka kerta kaupassa. 😀 Eikä kyllä persimoni ole yhtään parempi. Lapsistakin se on luonnollisesti supervitsikästä, kun jälkkäriksi syödään kakia.

Trackbacks

 1. […] Nyt lapset leikkii yhtäkkiä sataneessa lumessa, ja viikolla sitten vielä vähän joulusiivotaan, hankitaan joitain elintärkeitä joululahjoja, koetetaan pakata esikoisen leipoma piparikeinuhevonen matkalaukkuun, itketään läpi kahdet joulujuhlat ja sitten ollaankin valmiina joulunviettoon – tuttuun tapaan anoppilassa Ranskassa. […]

 2. […] Meidän lapsista se, joka syö hedelmiä ja vihanneksia ihan luonnostaan, rakastaa kakeja, ja niinpä sille Ranskaan lähdössä parasta oli se, että kaki on talvihedelmä, ja niiden sesonki on nyt parhaimmillaan. Olin luvannut, että täällä saa kakeja niin paljon kuin jaksaa syödä. Kakit kuuluu kyllä munkin tästä nautin lomalla -listaan. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *