Jouluaskarteluja: joulukranssi

Jouluaskartelu: joulukranssi http://blogi.leluteekki.fiTämä kranssi tehtiin meillä ajatuksella, että se on jouluaskartelu, mutta se kyllä sopii myös otsikon ”talviaskartelua” alle, koska mitään aivan erityisen jouluista tässä ei ole. Hyvä niin, sillä me saatiin kranssi valmiiksi vasta nyt viikko ennen joulua, mutta se varmaan on ovessa kevään tuloon saakka.

Pohjana on käytetty – jälleen kerran  – pahvilautasta, ja idea on esikoisen ja mun yhdessä kehittelemä. Tää ei ole mikään pienten lasten askartelu, koska lumihiutaleiden leikkaaminen vaatii jo aikamoisia taitoja saksien kanssa, ja kranssi koottiin kuumaliimalla. Ehkä me voitaisiin toiseen oveen tehdä pienten kanssa niille sopiva versio.

Tarvikkeet

 • pahvilautanen
 • silkkipaperia ja / tai tavallista paperia
 • sakset
 • kulkusia
 • lahjanauhaa
 • kimalleliimaa
 • kuumaliimapistooli

Ensin siis leikataan lumihiutaleita. Mä tein vain omasta päästä tekniikalla, ja niistä tuppaa tulemaan aina vähän saman näköisiä. Etsin Pinterestistä, ja siellähän oli tietysti toinen toistaan upeampia malleja, keräsin niitä nyt ihan omaan Lumihiutale-tauluunsa, josta voi käydä kurkkaamassa inspiraatiota. En tiedä teistä, mutta lumihiutaleiden leikkaaminen oli musta lapsen ehkä parasta ikinä, siinä on jotain maagista, kun se taiteltu pieni paperinpala aukeaa, ja pienistä saksen nirhaisuista onkin tullut ihana symmetrinen pitsikuvio.

No, sitten kun lumihiutaleita on tarpeeksi, liimataan ne ja muu rekvisiitta pahvilautasesta leikattuun ympyrään ja voilà, kranssi on valmis. Me pohdittiin pitkään, mitä punaista siihen voisi laittaa, kun tuntui, että sellaista kaivattiin. Jos olisi ollut leveämpää nauhaa, sitä olisi ehkä voinut kietoa kranssin ympäri lumihiutaleiden alle, mutta nyt mentiin tällä pikku rusetilla.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   On! Eikä kulkuset edes kilise ovea avatessa, mitä mä vähän pelkäsin – tosin olisihan se ihan hauskakin efekti, mutta ei koiran myöhäisilta- / varhaisaamu-ulkoilujen kannalta.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *