Jouluaskartelua lapsille: itsetehdyt joulukortit

jouluaskartelua askartele itsetehdyt joulukortit
 
Postaus sisältää tähdellä merkittyjä affiliate-linkkejä, 
eli jos päädyt tilaamaan askartelutarvikkeita tätä kautta, 
tuet samalla Leluteekin filosofiakahviloita.

Joulukorttien askartelu on musta kivaa. Muuta jouluaskartelua me ei olla lasten kanssa juuri edellisvuosina tehtykään, senkään takia, että joulu yleensä vietetään muualla kuin kotona, eli esimerkiksi koristeita ei kotiin ole kannattanut juuri tehdä. Mä en ole mikään joulufanaatikko, mutta kyllä joulu mullekin on talven kohokohta – ja varsinkin taitekohta, silloin tietää, että voiton puolella ollaan, valoa kohti mennään. Ja joulun odotus alkaa järjestämällä joulukorttiaskartelua – tänä vuonna jopa ennen joulukalenterin avaamista.

Mun oli tarkoitus ostaa tarvikkeita joulukortteihin* viime viikolla, mutta en sitten ehtinytkään. Harmi, sillä nyt on lusittu viikko kotona parantelemassa syksyn toista enterorokkotapausta. No, onneksi kaappiin on kertynyt edes jotain tarvikkeita, joten niistä ideoitiin.

korttiaskartelu tarvikkeetTarvikkeet joulukorttiaskarteluun

joulukortti askartelu lapsilleKorttien teemana oli siis talvinen yötaivas, mutta koska meillä ei ollut sinisiä korttipohjia, piti kortit ensin maalata. Oikeastaan pinnasta tuli sillä tavalla kauniimpi kuin sinisestä kartongista. Sinä aikana kun kortit kuivuivat, me leikattiin pari lumihiutaletta, valkoista silkkipaperia ei ollut, mutta osiin purettu nenäliina toimi mainiosti. Melkoista näpertämistä kyllä, mutta lopputulos on ihanan kevyen näköinen. Lumihiutaleet liimattiin yhteen korttiin:

joulukorttien askartelu lumihiutaleet picSitten olivat vuorossa tähtikortit. Ajatuksena oli tehdä neulalla pistelemällä tähtiä, ja liimata sitten kortin sisäpuolelle keltainen silkkipaperi. Pääkuvasta näkyy, että yksittäiset pienet reiät eivät oikein toimineet tähtitaivaana, pienet tähdet repesivät pisteltäessä (ne piti leikata saksilla ja tulos oli välillä vähintäänkin mielenkiintoinen), mutta isompi tähti oli mahdollista pistellä. Pistely pehmeän tyynyn päällä oli kuitenkin kivaa, ja niinpä esikoinen toteutti myös yhden syntymäpäiväkortin pistelemällä sydämen, jonka taakse liimattiin vaaleanpunainen paperi.

joulukorttiaskartelu lapsille

Nyt täytyy kuitenkin hankkia lisää askartelutarvikkeita (ehkä tilaan ne suosiolla netistä,* jos tätä enterokaranteenia vielä jatkuu), jotta päästään toteuttamaan mun alkuperäistä ideaa (nyt se toinen joulukorttien askartelu -juttu löytyy täältä), joka sopii myös pienille lapsille, tämä olisi meidän 3-vuotiaille ollut vielä vähän liikaa tarkkuutta ja hermoja vaativaa. Ja sitten vain etsitään ja päivitetään osoitekirja ja koetetaan saada kortit ajoissa postiin. No, Ranskassa onneksi ei ole tapana lähettää joulukortteja vaan uudenvuodenkortteja, joten aina voi vedota siihen, jos vähän myöhästytään.

Edit. päivitin mun pinterest -sivulle jouluisia askarteluideoita niinkin keksiliäiden otsikoiden kuin Jouluaskartelua ja Joulukorttiaskartelua alle, sieltä voi siis kurkkia lisää vinkkejä.

Edit 2. lisäsin linkkejä postaukseen.

Kommentit
 1. 1

  Karkki sanoo

  Tosi hienoja, hyvä Anais! Me askarreltiin eilen Sofian kanssa isänpäiväkortti: laitettiin lapsen käsi lautaselle, jossa purkkipunajuurien lientä, ja sitten painettiin kuva kädestä paperille. Koska olin vähän laiska ja oli kiire, kuva liimattiin valmiin isänpäiväkortin keskiaukemalle. Mutta aika hieno tuli, söpö vaaleanpunainen kädenkuva. Sotkua tosin tuli jonkin verran , kun tietenkin sitä punajuurilientä piti päästä vähän läiskyttämään:-)

 2. 2

  bleue sanoo

  Vitsi minä en ole vielä keksinyt meidän joulukorttien ideaa. Sen kuitenkin pitäisi olla sinänsä helppo, että nämä jaksaa tehdä. Ja yllättäin mietin kovasti tarroja, tänäkin vuonna. Jos taustalle saisi laveerausta vaikka kuin teillä. Tuo lumihiutalemallikin on todella hyvä idea. Pitää tässä parin viikon sisällä ottaa asia haltuun!

  • 2.1

   sanoo

   Tähtitarrathan toimisi tässä myös mainiosti. Täällä olisi tarkoitus toteuttaa pienten kanssa myös versio, jossa tähdet onkin rypistellystä silkkipaperista, se repiminen ja rypistäminen kun yleensä sujuu mainiosti. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *