Jouluaskartelua lapsille: kuusenkoristeet

askartele joulukoristeet  http://blogi.leluteekki.fi

Postaus sisältää tähdellä merkittyjä affiliate-linkkejä, 
eli jos päädyt tilaamaan askartelutarvikkeita tätä kautta, 
tuet samalla Leluteekin filosofiakahviloita.

Meillä joulukuusessa on aina ollut sekaisin sekä ostokoristeita että itse askarreltuja. Itsetehdyt joulukoristeet on musta aina aika hellyyttäviä, ja tällä tekniikalla niistä voi saada jopa ihan tyylikkäitä, kun miettii helmien värit muuhun koristeluun sopivaksi. Lisää vinkkejä jouluaskarteluun löytyy täältä Leluteekistä ja myös mun Pinterest-tauluista otsikoilla jouluaskartelua ja joulukorttiaskartelua.

Idea on esikoisen, se perusti viikonloppuna tonttukerhon, jossa kaksoset sai sitten askarrella koristeita ja kortteja. Samalla tekniikallahan ne askarteli keväällä rannerenkaat, eli tämä sopii aika pienille lapsille jo, helmien pujottelu tuollaiseen punokseen on helpompaa kuin lankaan pujottaminen.

Tarvikkeet

  • askartelupunosta* (a.k.a. piipunrasseja)
  • niihin mahtuvia helmiä (meillä on ollut tuollaisia muovisia letityshelmiä)
  • lankaa* ripustamiseen

Helmet pujotellaan punokseen ja taivutetaan renkaaksi. Sitten lisätään haluttu määrä ”poikkipienoja”. Mä tykkään itse tuosta, jonka pienoissakin on helmiä. Sitten kiinnitetään ripustusnaru, meiltä ne vielä puuttuu, mutta eipä ole kuustakaan mihin ripustaa. Toki tämä voisi olla ikkunakoriste myös, varsinkin noista läpikuultavista helmistä tehtynä.

Millaisia koristeita teillä on kuusessa? Mähän sanoin että ”meillä joulukuusessa”, mutta meillähän ei kotona ole ollut kertaakaan joulukuusta, koska aattoa ei ole koskaan vietetty kotona, ja joulu ylipäätään Suomessa vain kaksi kertaa lasten syntymän jälkeen. Eli oikeasti tarkoitan vanhempieni ja appivanhempieni kuusta, ja nämäkin koristeet pakataan mukaan joululoman viettoon.

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *