”Joulua!” Helppo joulukorttiaskartelu

helppo joulukorttiaskartelu http://blogi.leluteekki.fi

Postaus sisältää tähdellä merkittyjä affiliate-linkkejä. 
Jos siis päädyt tilaamaan askartelutarvikkeita tätä kautta, 
tuet samalla Leluteekin filosofiakahviloita.

Kyllä oli helppoa jouluaskartelu yhden lapsen kanssa! Yleensä mä järjestän kaikki askartelut lapsille yhdessä tai sitten esikoiselle omansa, mutta nyt poika oli kipeänä kotona, ja ajattelin käyttää tilaisuutta hyväksi. No, poika ei ole yhtä innostunut askartelusta kuin siskonsa, joten tehtiin tällaisia erittäin helppoja ja nopeita joulukortteja, joiden tekeminen sopii myös ihan pienille.

Tarvikkeet

Leikattiin tontulle huovasta lakki ja liimattiin se korttiin, sitten rypistettiin silkkipaperista lakkiin kulkunen ja piirrettiin tontulle kasvot. Jos lakin leikkaa vaikka pahvista, pääsee paremmin harjoittelemaan saksien käyttöä, huopaa on vähän hankala pienen leikata itse. Toisessa mallissa kurkkii sitten useampi tonttu. Aika pelkistettyjä, mutta mun mielestä tyylikkäitä näistä tuli. Kysyin lapselta, mitä sinne sisälle kirjoitetaan. ”Joulua.” Ei mitään turhaa siinäkään.

jouluaskartelua: helpot itsetehdyt joulukortit http://blogi.leluteekki.fiKaikkea muuta kuin helppoa oli pari päivää sitten, kun olin luvannut, että leivotaan pipareita koulun jälkeen. Taikina oli kaupan pakastealtaasta (tykkään itsetehdystä taikinasta, mutta joskus helppous on valttia), mutta sen jakaminen kolmeen osaan, osien kaulitseminen ja kolmesta taikinasta piparien ottaminen pisti hermot koetukselle. No, piparit saatiin leivottua, lapsille tuli selväksi, että niitä ei sormin saa nosteltua pellille, ja mä lupaan seuraavalla kerralla suhtautua rennommin – vaikka taikinaa sitten pitäisi kaulita seitsemän kertaa uudelleen.

piparit 2

Tässä kuvassa näkyy hämäävästi vain yksi piparimuotti. Meillä on niitä 40. Ja silti niistä tuli riitaa.

Lisää joulukorttiohjeita löytyy blogin lisäksi mun Pinterest -talulta otsikolla joulukorttiaskartelua.

Kommentit
 1. 1

  Leena Keinänen sanoo

  Kivoja kortteja! Muutama vuosi sitten me tehtiin vähän vastaavanlaisia: kaikkien perheenjäsenten peukalonpainallukset valkoisella sormivärillä siniselle kartongille ja huovasta hatut ja naamaan silmät ja suu. Ihan hauskat tuli vaikka siinäkin sai vähän pakottaa lapsia osallistumaan. Meillä ei kauhean innokkaita askartelijoita ole, varsinkaan pojat. Onneksi mun askartelut näyttää lasten tekemiltä. – LeenaK

 2. 2

  Maria sanoo

  Minäkin lupaan ihan varmasti tänä vuonna antaa lasten tehdä ihan itse ne piparit. Enkä yhtään hermostu, vaikka laittaisivat muotteja taikinalevylle niin harvakseltaan, että yhdellä kaulitsemisella saa kahdenkymmenen sijasta kuusi piparia. Lupaan! Nimimerkillä ”viime vuonna piparinleipomisesta oli joulutunnelma kaukana”

  • 2.1

   sanoo

   No mä luulen, että meillä tätä ongelmaa ei enää ensi kerralla esiinny, sen verran painokkaasti mä selitin, miten ne muotit siihen taikinalle tulee asetella. 😉 Mutta täytyy kyllä ottaa uusintakierros, ettei lapsille jää ihan liian synkkiä piparimuistoja.

 3. 3

  sanoo

  Meinasin kommentoida piparinleipomista mutta kommentista tuli niin pitkä että taidan laittaa sen blogiin. Sanon vaan, että lasten kanssa leipominen se onkin ihan oma taiteenlajinsa.

  • 3.1

   sanoo

   Se on kyllä taiteenlaji, jossa mulla on vielä melkoisesti harjoittelemista. Mies leipoo lasten kanssa joka viikko, en tajua. Mutta nyt jäämme siis odottamaan piparijuttua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *