Jäitä aamiaispöydässä

jää 2

Ihan hienolta ne jäät sitten näytti vaikkei väriä niin paljon ollutkaan.

Esikoinen selaili mun Pinterest -sivulta esiin tällaisen jää-eksperimentin yksi päivä tylsistyessään (tosin kun mä vastasin siihen ”mitä mä voisin tehdä?” -kysymykseen, että menepä kuule keräämään sun huoneen lattialta kaikki likaiset vaatteet pyykkikoriin ja puhtaat kaappiin, niin se yhtäkkiä keksikin ihan mainion autotallileikin tyhjän pahvilaatikon kanssa). Jääpuuhailua varten piti siis kutenkin laittaa jäätä tulemaan pakkaseen, pistettiin vain mehujäämuotteihin niin mahtui paremmin.

jää askartelua

Seuraavana aamuna jäät sitten kaivettiin esiin ennen kuin mä olin ehtinyt edes pöytää raivata. Tähän olisi tarvittu nestemäisiä vesivärejä, mutta meillä ei ole (mun kaikki askarteluhommat menee improvisoinniksi, kun meillä ei ole mitään tarvikkeita, joku päivä on ryhdistäydyttävä ja tehtävä lista ja saatava se kauppaan asti). Käytettiin siis ihan tavallisia vesivärejä, pensseliä vain kastettiin suolaveteen. Idea on siis, että suola liuottaa jäähän tunneleita, joihin väri sitten valuu (alkuperäisessä ohjeessa sitä nestemäistä väriä laitetaan pieneen kuppiin ja siihen sekoitetaan reilusti suolaa). Ei se taas ihan niin mennyt kuin niissä alkuperäisissä kuvissa, mutta lapsista oli hauska leikkiä jääpaloilla ja maalata niitä.

Tarvikkeet

  • isoja jääpaloja, pakasterasiassa tai vähintään mehujäämuotissa jäädytettyjä
  • nestemäisiä vesivärejä (tai sitten ei)
  • suolaa

En tiedä, onko Suomen kesä tarpeeksi pitkä ja lämmin jotta olisi varaa huvitella jäällä leikkimällä, kun sitä sitten loppuvuoden on ihan riittävästi muutenkin, mutta ehkä se sitten lapsille on. Voi olla että kaksoset ei enää muistakaan lunta ja jäätä. Ah mikä autuuden tila.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai seuraa Leluteekkiä facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *