Isoja ja pieniä

kaksoset

Äidin isot pienet. Vai pienet isot?

– Hoo! Äitin peppu iso!

Sinänsä positiivista, että lapsi oli kylppärissä mun aamupesun aikaan, eikä juoksemassa kohti bussipysäkkiä kuten parina edellisenä päivänä. No, kirmattuani perässä väärinpäin päällevedetty pyjama yllä mä olen nyt oppinut pitämään terassin oven lukossa lasten ollessa sisällä. Mutta en nyt tiedä, tarvitsiko mun peppua erityisesti tulla kommentoimaan.

– Äiti iso tyttö, selittää pontevasti toinen.

– Minä iso, minä pyörä, minä lukee, minä juokse lujaa (kyllä, tämä on siis tullut jo todettua) – minä pieni peppu.

Niin, miten sitä voikin samaan aikaan olla niin iso ja niin pieni.

Mitäs totuuksia teidän lasten ja imeväisten suusta on viime aikoina kuultu?

Klikkaa tästä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Meillä ”isi on prinsessa”. Ja kun äiti kieltää tekemästä jotain ja vieläpä selittää miksi, tytön (2 v.) vastaus on: ”pötypuhetta”.

 2. 2

  neito sanoo

  Tänään esikoinen (4v) kertoi palattumme lähileikkipuistosta kotiin, että ”puistoon lisätään aita, koska lapset karkaavat muuten”. Lähipuistossamme ei ennen tätä päivää ollut ollenkaan aitaa, tai siis vain auto tietä vasten. Ja puistosta on helposti päässyt pieneen metsikköön (nykyään aidan ulkopuolela) sekä nurmialueelle, jossa kumpare josta talvella on hyvä laske mäkeä (myös aidan ulkopuolella).

  Esikoinen ilmoittaa myös kiukuttelevalle (1v 5kk) pikku-siskolle, että ”rauhoitu”. Jos minä jostain syystä ärähdän esikoiselle, niin saan vastaukseksi ”älä murise minulle”.

 3. 3

  neito sanoo

  Tämä on pakko lisätä vielä. Silloin kun pikku-sisko syntyi ja reipas iso-veli tuli sairaalaan siskoa katsomaan, niin kotiin lähtiessä veli kurkkasi vielä kerran nukkuvaa siskoa sängyssä ja totesi pettyneellä äänellä ”ei antanut musia” (eli siis pusua, mies puhuu lapsille viroa ja poika käytti tuolloin tuota vironkielistä sanaa). Tätä olemme miehen kanssa nauraneet moneen kertaan, että on se ihan kamalaa kun puolen vuorokauden ikäinen sisko ei anna pusua… 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Kaksikielisten lasten jutuista tulee kyllä usein vielä hauskempia. Mutta onhan se nyt, ensimmäistä kertaa tavataa, ja toinen ei edes pusua anna… 😉

 4. 4

  Venni sanoo

  Se mun kaksivuotias venytti eilen mun paidan kaula-aukkoa ja kurkisteli sisään. Tökkäsi sormella toista tissiä ja virkkoi: ”lihapulla” (tämä tosin on jo ihan vanha vitsi). Sitten tökkäs toista tissiä ja sanoi: ”perunamuusia”. Thanks.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *