Illalla pelataan Afrikan tähteä

afrikan tähti

Afrikan tähti on aitoa vintagea, ja vaikka kaikki pahvinappulat on säilyneet, niin pelinappuloiden osalta jouduttiin vähän improvisoimaan.

Uskomatonta! Me ollaan nyt kahtena sunnuntai-iltapäivänä lounaan jälkeen  istuttu keittiön pöydän ääressä ja pelattu kaikki viisi yhdessä Afrikan tähteä. Nämä on niitä hetkiä, joita kuvitteli mielessään raskaana ollessa (tai jo ennen sitä) ja joita ainakin meidän normaalielämään kuuluu tosi vähän – ei vain ole aikaa, kiinnostusta, jaksamista tai mitä milloinkin. Ja kaksoset on tietysti olleet vähän pieniäkin, mutta nyt 5-vuotiaina juuri parasta Afrikan tähti -ikää.

Tosin täytyy myöntää, että toisella kerralla meni yhdellä lapsista hermo, ja se piti pakottaa takaisin pelilaudan ääreen perheidylliä toteuttamaan. Ja ehkä tähän vaikutti se murtunut solisluukin, kun ei kaikkia lapsia voinut patistaa pihalle. Enkä  lupaa, että me tästä lähtien pelataan harmonisesti joka sunnuntai-iltapäivä, mutta lupaan muistaa, että on pelattu, ainakin kaksi kertaa.

ps. Ja nyt kun ajattelin asiaa tarkemmin, niin mä en ole tainnut edes lukea Merete Mazzarellan kirjaa, josta otsikon varastin. 

Kommentit
 1. 1

  Hanna sanoo

  Afrikan tähti on kyllä kiva! Oma 5-vuotias on rakastunut Afrikan tähteen ja sitä on nyt parin viikon ajan pelattu joka ilta useampi peli kerralla. Kyllästyyköhän se koskaan?

 2. 2

  Emilia sanoo

  Se on kyllä yllättävän hyvä peli. 🙂 Mä muistan rakastaneeni sitä lapsena, ja niinpä me on pelattu sitä jo esikoisen kanssa kahdestaan, mutta paljon kivempaa on, kun on vähän enemmän pelaajia. Vielä ei lapsilla ole kyllästyminen tullut vastaan, mutta en tiedä, pystyisinkö itse siihen rajaan asti pelaamaan. 🙂

 3. 3

  sanoo

  Meillä perheaika on nykyään melkein aina pelaamista ja popkornin tms. syöntiä 🙂 Peleissä on se kiva, että parhaimmillaan ne on oikeasti tasavertaista kivaa lapsille ja aikuisille. Mutta mä ainakin tartten siihen säännöllisesti vaihtuvia pelejä, en jaksa innostua samasta ihan hirveen montaa kertaa. Onneksi kirjastoista voi nykyään lainata pelejä, ne on meillä ahkerassa käytössä.

  • 3.1

   Emilia sanoo

   Kiitos vinkistä, mä en tainnut tietääkään, että kirjastosta voi lainata pelejä – tai ainkaan en ollut tullut ajatelleeksi. Mä en ole toistaiseksi vielä kyllästynyt edes meidän versioon käärmeistä ja tikkaista, saati Afrikan tähteen, taidan olla aika helppo tän peliviihteen suhteen. 🙂

Trackbacks

 1. […] hirveästi energiaa hukkaan kaikilta. Energiaa, jota voisi käyttää ihan vain elämiseen (mä lauantai-iltapäivänä mieluummin pelaisin Afrikan tähteä – tai vaikka tekisin töitä tai imuroisin), tai sitä energiaa voisi jopa käyttää jonkin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *