Hyvä kysymys!

kyselyikä

Ranskan kysymyssanoista ei kyllä kaikki vielä ole käytössä – sen sijaa intonaatiokysymykset on, myös suomeksi.

Mitä koiran sisällä on?

Mitä minun sisällä on?

Mitä kalan sisällä on?

Mitä perunan sisällä on?

Mistä sauna tulee?

Mistä pyykki tulee?

Mistä kakka tulee?

Mistä sateenkaari tulee? Höh, minä en tykkää kastua!

MIstä minä tulin?

MIstä kesäaamu tulee?

Nii-i, sans se. Näin filosofianopettajana munhan pitäisi olla aivan riemuissani kyselyiästä – ja aivan erityisesti siitä, että nyt meillä on siirrytty jo seuraavaan vaiheeseen: miksi? Mahtavaahan se on. Jos joku vielä kertoisi ne vastaukset.

Mitäs teillä on viimeksi kysytty?

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ei hitto, meillä oli joku tosi mielekäs kysely-vastaus-keskustelu menossa tänään kun oltiin kävelyllä, meinasin oikein blogiinkin raportoida – mutta nyt en muista! Lasta kiinnostaa kovasti viemäristön toiminta ja myös vähän noi sukupuolten väliset erot. ”Mistä pyykki tulee?” kysymykseen tekisi mieli antaa tosi sarkastinen vastaus – harmi ettei noi tajua sarkasmia, ei pienet eikä ne vähän isommatkaan…

  • 1.1

   sanoo

   No raportoi heti jos muistat, muakin kiinnostaisi viemäristön toiminnan ja sukupuolten välisten erojen yhteys!

   Mä aina välillä sorrun sarkasmiin ja joudun sitten pitkään selittelemään perästä – varsinkin nyt kun se ”miksi” on tullut kuvioihin.

 2. 2

  Hilde sanoo

  Meillä lisätään jokaiseen (sinänsä ihan järjelliseen) kysymykseen jatkokysymys ”Miksi?”. ”Äiti, mistä minä olen tullut?” – ”Äidin mahasta.” – ”Miksi?” – ”No, tota, öööh… Kato, menikö tuolla orava?” 😀 Melko tyrmäävää…

 3. 3

  Laura sanoo

  Meillä ollaan edetty ”Mitä tarkoittaa…?” kysymyksiin. Esim Mitä tarkoittaa monimutkainen?

  • 3.1

   sanoo

   No noilla kysymyksillähän saa jo vähintään filosofian proseminaarin aikaiseksi. 🙂 Mä aina välillä erehdyn kysymään esikoiselta että ymmärtääkö se mitä joku sana tarkoittaa, ja sitten yleensä joutuu selityshommiin – hyvää aivojumppaa kyllä itselle.

 4. 4

  pilami sanoo

  ”Koska me kuollaan?”. Tää kuolema-aihe on jotenkin hätkähdyttävää. Se alkoi keväällä lapsen ollessa vielä alle 3-vuotias. Useaan kertaan itkettiin kun selvisi, että kun kuollaan niin sitten ei enää pääse kotiin sellaisena kuin me sen nyt ymmärrämme. Aargh, nää on NIIN vaikeita. Nykyään ihan suvereenisti ja ohimennen kysellään näitä kuolemakysymyksiä. Ilman itkuja. Eli jotain olemme tainneet niissä kevään keskusteluissa tehdä oikein. Siitä on kyllä tullut tietyllä tapaa vähän asia muiden joukossa. Ja lähipiirissämme ei ole kukaan edes kuollut.

  • 4.1

   sanoo

   No juuri tänään terveyskeskuksen käytävällä jouduin ekaa kertaa selittämään, että niin, kyllä me kaikki sitten kuollaan, ja äitikin kuolee – mutta siihen on tosi tosi pitkä aika. Nää otti sen vielä tosi lungisti, mutta eiköhän aiheeseen päästä palaamaan. Mutta joo, vaikeita on.

 5. 5

  neito sanoo

  Meillä pohdittiin eilen 4-vuotiaan toimesta, että kuka omistaa pesulan nimeltä Annan pesula. Yritin selittää, että joskus ko. pesulan oli omistanut nainen nimeltä Anna, joka sitten myi sen muutamalle miehelle, jotka sitä pesulaa nyt pyörittävää, mutta pesulan nimi on edelleen sama. Asia pohditutti varmaan 15 minuuttia.

   • 5.1.1

    pilami sanoo

    No mä kyllä ihmettelin yli 20-kymppiseksi, että miten ihmeessä kaikki parturi-kampaajat tulevat muka Salosta. Siis ihan oikeasti. Sit kerran mä vaan tajusin.

    • 5.1.1.1

     sanoo

     😀 No vähän niin kun oli ennen tosi paljon ravintoloita joiden nimi oli Restaurant. Isäni väittää että hänen lapsuudessaan oli vain yksi autokoulu, toi Bliskolan autokoulu.

  • 6.1

   sanoo

   Joo, tätä saa olla selittämässä vähän joka pottakäynnin jälkeen. Mä en oikein tiedä, kuinka perusteellinen selitys olisi sopiva. Me kyllä katsottiin jo Olipa kerran elämä -sarjasta ruoansulatusjaksokin, mutta siinä ei oikein tää kakka tule eksplisiittisesti esiin.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *