”Hurjan iso korni!”

stadionin torniMe harjoiteltiin eilen koulusta paluuta julkisilla. Ihan ei vielä mennyt putkeen, ensin mä eksyin väärään bussiin, ja oikeaan päästyäni bussikuski vuorostaan eksyi. No, kun liikennevälineitä on matkalla viisi, niin onnistumisprosentti on kuitenkin kohtuullinen, ja kaikki lapset saatiin kotiin.

Ratikalla on kiva kulkea keskustasta meille päin, koska matkalle mahtuu ainakin puolet ”Tatu ja Patu Helsingissä” -kirjan kuvituksesta (joka siis edelleen on meillä kovaa valuuttaa, vaikka enää sitä ei sentään tarvitse lukea päivittäin). Niinpä mä ajattelin, että tutustutaan näihin nyt muutenkin kuin ratikan ikkunasta, ja koska me ei kuitenkaan päästä kiipeämään Mannerheimin patsaalle tai saada jäätelökioskia Eduskuntatalon portaille, niin kohteeksi valikoitui Stadionin torni. Sitä paitsi poika on uhonnut jo pari viikkoa loikkaavansa Pasilan radiotornin huipulle, eli tornit on olleet pinnalla. Ja kuten Täti-ihminenkin totesi, oli kesän viimeinen päivä, ja siis syytä tehdä viimeinen kesäretki.

Alle 6-vuotiaat pääsee torniin ilmaiseksi, eli tää on tällaiselle monilapsiselle perheelle hyvä kohde (sitä paitsi perhelipullakin pääsee kolme lasta, eikä kaksi niin kuin yleensä), aikuiselle kustantaa vitosen. Ja lipunmyyntitiskin setä oli juuri niin kiltti kuin Tatussa ja Patussakin.

stadion portaatYlös mennään hissillä (mua jäi vähän kutkuttamaan mitä niistä välikerroksista olisi löytynyt, mutta ei sitten jääty katsomaan), mutta ihan portaitta ei näköaloja pääse katsomaan, eli rattaita tai huonojalkaisia mummoja ei kannata ottaa mukaan. Ja vessassa kannattaa tosiaan käydä siellä alhaalla, me jouduttiin sitten tulemaan aika nopeasti takaisin alas ja pienen vessatauoan jälkeen sitten takaisin ylös. Mutta tulipahan ajeltua hissillä koko rahan edestä.stadionin torniJa on ne näköalat hienot. Pienimmät näkee alemmalta tasanteelta itään päin ihan itsekin, ihan ylhäällä on sen verran korkeat kaiteet, että täytyy nostaa (ja siis ei voi pudota, paksut rautatangot on tosi tiheässä ihan ylös asti).

stadionin tornissa

Ja sitten osoiteltiin lisää Tatu ja Patu -kohteita. Kameran asetukset tosin oli jostain syystä ruokakuvaukselle, eli maisemakuvat on vähän utuisia – muuten hienoja, kaikki kuvat on esikoisen ottamia.

stadion näköalaOlisiko teillä muuten vinkkejä muista kivoista Helsinki -kirjoista lapsille? Jos vaikka vaihdettaisiin kirjaa joskus. Vaikka loppui se kesäkin, mutta ehkä me vielä joku päivä retkeillään.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Hei ihanaa, kiitos vinkistä – jotain tällaista on kaipailtu, en vaan osannut edes ajatella koko kornia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *