Helppoa kevätaskartelua lapsille: paperikukka

Huomasin, että askarteluohjeita ei taas vähään aikaan ole tullutkaan, ja niin ilmeisesti huomasi myös esikoinen, koska viikonloppuna  se taas kysyi, voitaisiinko pienten päiväuniaikaan tehdä joku askartelu. Ongelma on siinä, että mulla on päiväuniaikaan usein muutakin hommaa tehtävänä, joten tarvittaisiin sellaisia askarteluja, joita se voisi tehdä kohtuullisen vähällä ohjeistuksella. No, tällä kertaa löydettiin Pinterestistä tällainen Hands on as we grow -sivuston ohje (siellä on muutenkin paljon kivoja askartelujuttuja), jossa tehdään suodatinpusseista paperikukkia. Näytti kivalta ja riittävän helpolta.

paperikukat

Paitsi että meidän suodatinpussit on ruskeita eikä valkoisia, eikä ne ole sellaisia pyöreän mallisia kuin Amerikassa ilmeisesti käytetään. No, ei se mitään, otettiin talouspaperia ja lapsi leikkasi niitä pyöreiksi. Sitten vain vesiväreillä maalausta (kivan näköistä kun väri imeytyy paperiin ja muodostaa siihen kuvioita), annetaan papereiden kuivua (tätä oli hankala odottaa, me laitettiin kylppärin patterille) ja kiinnitetään varsiin. Paitsi että piipunrasseja löytyi vain kaksi – mutta nyt saatiin käyttöä kuivuneille tusseille, niihin saa teipillä kukan hyvin kiinni ja tulee iloisen värinen varsi. Kiersin yhden varren myös piirustuspaperista, joka maalattiin vihreäksi.

 paperi kukkia

Eli tarvikkeet:

– pyöreitä valkoisia suodatinpusseja tai talouspaperia ja sakset

– vesivärit ja pensseli

– varreksi piipunrasseja, kuivuneita tusseja tai piirustuspaperia (ja teippiä)

askartele paperikukkaKukka siis mytätään keskeltä ja kiinnitetään varteen, joko kieputtamalla piipunrassia sen ympärille tai teippaamalla muu varsi kiinni. Nämä olisi myös kiva äitienpäiväaskartelu, mutta nyt saavat olla muuten vain pöydänkoristeena. Maalausvaihe sopii mainiosti myös taaperoille (varren kiinnittämiseen isommatkin voi tarvita apua), eli hyvä askartelu pienille lapsille, jos haluaa maalauksen tulokset välillä muussa kuin littanassa muodossa.

p.s. Huomenna pidän taas varmaan taukoa, päivällä mä olen töissä ja illalla piirtämässä muutaman sata perhosta ja kaivinkonetta pasilalaislasten poskiin Kevätriehassa.

Edit 29.9.3013 Samalla tekniikalla voi toteuttaa myös syysaskartelua.

Klikkaa linkkiä ja seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla – tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä oon niin huono äiti! Me ei askarrella koskaan. Ehkä siksi meillä onkin aina niin sotkuista, kun lapset purkavat energiaansa tyhjentämällä kaikkien kaappien sisällöt lattialle.

  • 1.1

   sanoo

   Ei se näytä askartelu auttavan sotkuun, ainakaan meillä – sen sijaan ulos vieminen auttaa, silloinhan ne ei kerkeä sotkemaan sisällä. Tosin silloin ei myöskään itse kerkeä siivoamaan sisällä. Mutta ei myöskään ole näkemässä sotkuja. Win-win?

   Mekään ei kyllä ikinä askarreltu kun Anaïs oli pieni, joulukortit varmaan kerran, mutta nyt kun se itse osaa toivoa askartelua, niin mä olen todennut, että aika helpolla loppujen lopuksi voi kerätä ”sä olet maailman paras äiti” -kommentteja. Vielä jos pääsisi siihen tilaan, että olisi jotain askartelutarvikkeita kotona, ettei ihan aina tarttis vain nyhjäistä tyhjästä, se vähän rajoittaa.

  • 2.1

   sanoo

   No hitsi vieköön, hevosaskartelua meillä ei ole tehty. Täytyypä miettiä, sille voisi olla kysyntää. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *