Olenko mä tälläisista kirjoittanut?

Tässä blogin pitämisessä on kaikkia sellaisia puolia, joita mä en arvannutkaan aloittaessani. Yksi on tietysti tilastot. Mä näen, kuinka moni ihminen on lukenut minkäkin jutun, mistä päin maailmaa ne on tänne klikanneet (hei vain lukijani Kreikassa ja Ahvenanmaalla, mä en tunne teitä, mutta on kiva että olette siellä) ja myös mitä kautta: jonkun toisen blogin linkistä, blogilistalta tai googlen kautta. Ja sitten mä näen ne hakusanat, joilla blogi on löytynyt.

Suurin osa on tietysti aika arvattavan tylsiä, ”leluteekki” on kärjessä melkein joka päivä, ja erilaiset versiot sanoista ”askarteluohjeita” ja ”kasvomaalauksia” tulee heti perässä. Mutta on siellä joka päivä jotain hauskempaakin.

 • emilia ja kaksoset” No, siitähän tää blogi paljon kertoo, mutta olisiko hakija kuitenkin tarkoittanut sitä Camilla Mickwitzin kirjaa (tai siitä tehtyä piirrettyä)? Tosin mä näyn haussa sen jälkeen vasta sivulla kolme, eli nyt hakija ainakin tietää, että on kuuluisampikin emilia ja kaksoset.
 • ”askartelu 80-luku” Myönnetään, meidän askarteluista monet on kuin suoraan 80-luvulta, vaikka mä en olekaan muistaakseni käyttänyt vielä yhtään omasta lapsuudestani periytyneen ”Askarteluvakka” -kirjan ohjetta.
 • lapsen uhma 2013” Kyllä. Näin on. Myös lapsen uhma 2008-2009 on vielä ihan tuoreessa muistissa.
 • matokompostin matojen määrä” Tähän täytyy todeta, että se ei mulle koskaan selvinnyt, vaikka matokompostia olen pitänyt pariinkin otteeseen. Sen sijaan kannustan edelleen Ilmastovanhempien jäseneksi liittymiseen niin kuin siinä matokompostijutussakin.
 • vauva jäi hyllyn alle” No huh huh, toivottavasti ne myös vei sen lääkäriin eikä jäänyt vain googlailemaan. Ja ei, mun vauvoista ei yksikään ole jäänyt hyllyn alle (vaikka ei kyllä taida olla mun ansiota vaan onnellista sattumaa, talon hyllyt ei nimittäin ole seinässä kiinni).
 • mme askartelu” Täähän on kyllä melkoinen kunnianosoitus: Rouva Askartelu, se olen minä.
 • poikatukka tytöllä” Mä kyllä leikkasin poikatukan ihan pojalle, mutta on se söpö tytölläkin, esim. intialaisilla pikkutytöillähän on tosi usein poikatukka ja onko söpömpää nähty. Niin no, sitten on se kuva hyvästä synnytyskampauksesta.
 • koiralla kasvukipuja” No se tästä vielä puuttuis! Koululääkäri muuten vinkkasi virolaisista pippurilaastareista (joo ei ollut mullekan tuttu ilmiö), joita aiotaan ensi tilassa kokeilla kasvukipuihin. Magnesium ei nimittäin tehonnut.

Mä jään jännityksellä odottamaan, mitä seuraavaksi.

Seuraa blogia bloglovinin kautta tai blogilistalla tai tykkää Leluteekistä facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Intialaisilla pikkutytöillä tukka muuten ajellaan siiliksi, koska uskotaan, että siten tukasta tulee tuuhea. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Mä toivon myös, että ”vauva jäi hyllyn alle”-hakusanan kirjoittaja teki hakujaan vasta päivystysreissun jälkeen. Mulle on nyt lähipäivinä alkanut satelemaan mielenkiintoisia hakusanoja, joista postausta saisi aikaiseksi.

  • 2.1

   sanoo

   Niin, sellaisessa ”no mites niille muiden vauvoille kävi” -hengessä. Tai hei, nyt mä vasta tulin ajatelleeksi, että ehkä hylly ei kaatunut sen päälle, vaan vauva esim. ryömi jumittamaan sen alle.

 3. 3

  sanoo

  Hah! Olen alusta asti (jo puoli vuotta kirjoiteltuani) hämmästellyt samaa. Laatikkoviljely ja luomuruokaa vauvalle menevät kirja-arvostelujen piikkiin, mutta näihin ei ehkä kannata hakea vinkkiä multa: iso kasvihuone, miten paljon lettuja tulee 4 dl taikinasta, porkkanan kasvatus ruukussa, pieni kaurapelto mistä siemenet, pakataanko parsakaalit suomessa. Ja sen verran kaukaa haettuja ovat nämä, jotta epäilen statistiikassa tai googlessa olevan jotain häikkää: tontti inari, facebook ämpäri vesihana. Sen sijaan ilahduttaa, jos kirjoituksistani on ollut iloa kello viiden teen, kärhöjen, huutavien vauvojen, askartelun tai kikherneiden ja jauhelihan ystäville.

  • 3.1

   sanoo

   😀 Pieni kaurapeltohan kuulostaa tosi sympaattiselta, puurot omasta pellosta. Sen sijaan toi facebook ämpäri vesihana jää kyllä mysteeriksi.

   Haa, nyt kävin googlaamassa sen ja ekalla sivulla näkyy sun lapsiperheen matkakäsikirja – mutta mitä se hakija on hakenut? Facebookin ämpäri ja vesihana -ryhmää?

   • 3.1.1

    sanoo

    Okei, myönnän käyttäneeni sanoja vesihana ja ämpäri samassa postauksessa. Ja surffailun ilohan on siinä, että löytää itsensä ihan muualta minne oli aikonut! Mutta pisti tämä kuitenkin miettimään, miten google toimii, joten googlasin 🙂 Mun blogin linkkeihin ym. perustuvat page rank -pisteet on pyöreät 0/10, joten hämmästelen edelleen, miksi juuri minun ämpäriäni tarjotaan hakutulokseksi… Jännittävä on tiedonhaun maailma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *