Facebook 6 – todellisuus 0

kesä kaksoset voikukkaseppele

Tämä kuva ei tietenkään ole ihan koko totuus miedän päättäjäispäivästä. Silti se oli ainoa, mitä postasin lauantaina Facebookiin (ja Leluteekin Instaan); auringossa veikeileviä juhlapukuisia lapsia.

No, mitä mä sitten jätin kertomatta? Kaiken sen, mikä edelsi voikukkaseppeleet päässä hymyilemistä. Aamupäivällä oli esikoisen kevätjuhla, joten aamulla me ehdittiin miehen kanssa hyvin käymään yksi ikuisuusriita – tosin yllättävän rakentavassa hengessä, kukaan (lue minä) ei huutanut, kukaan (lue minä) ei paiskonut ovia tai tavaroita ja lopputulos ehkä oikeasti vie aihetta eteenpäin.

Hermot oli kuitenkin edelleen vähän pinnassa, ja sen takia mä kilahdin heti, kun viisi minuuttia ennen lähtöä toinen kaksosista roiskutti sulanutta voita karjalanpiirakaltaan juhlapaidalleen. Lapsi taas hermostui, kun luuli, että juhlapaita otetaan kokonaan pois, vaikka kävin siis vain hankaamassa sitä sappisaippualla ja silittämässä kuivaksi. Lopputuloksena itkua, huutoa ja nälkäinen lapsi puhtaassa paidassa.

Siinä vaiheessa esikoinen ilmoitti, ettei löydä juhlakenkiään. Hermostuin vähän siitäkin, koska olin tuntia aikaisemmin käskenyt ottaa ne esiin. Lopputuloksena itkua, manailua, yksi juhlakenkä ja talvisaappaissa kevätjuhliin lähtevä lapsi.

Oltiin jo oven ulkopuolella kun huomasin, että esikoisella ei ole mukanaan aamulla opettajilleen tekemiään kortteja. Ilmeni, että ne olivat joutuneet hukkaan viimeisen tunnin aikana. Lopputuloksena itkua, syyllistämistä ja kaksi edelleen mystisesti kadoksissa olevaa korttia.

Autoon pakattiin siis vaisujen lasten ja kihisevien vanhempien lisäksi karjalanpiirakat, tyhjä kortti ja kynät ja miehelle likainen paita, koska puhdasta ei enää ehditty hakemaan. Juhlaan kuitenkin kerettiin ennen sen alkamista, siellä oli juuri niin haikeaa ja ihanaa kuin kuuluukin, ja nuorimmaisetkin jaksoivat käyttäytyä.

Joten iltapäivällä kun suunnattiin pikkuserkun ylioppilasjuhliin oli tunnelma jo ihan iloinen ja esikoisellakin talvisaappaiden sijaan tennarit jalassa. Ja kun puutarhasta vielä löytyi pitkävartisia voikukkia seppeleitä varten ja jännittäviä muurahaisia ja hämähäkkejä, niin kelpasihan siinä poseerata kamerallekin.

Ja kyllä, mä haluan mieluummin kerätä lapsille muistoja aurinkoisista voikukkaseppelepäivistä kuin pää kenkäkaapissa kiroilevasta äidistä. Vaikka niitäkin hetkiä on kyllä hyvä jakaa, ainakin näin vanhempien kesken. Tämän alemman kuvan jaoin viime syksynä Leluteekin Facebook-sivulla, ja tykkäysten määrästä päätellen muitakin helpottaa huomata, että sattuu sitä paremmissakin piireissä.

 

Kommentit
  • 1.1

   Emilia sanoo

   Jos vain joskus muistaisi siinä tiimellyksessäkin, että jälkeenpäinhän nämä vain naurattaa – pakkoko sitä on ottaa niin vakavasti. 🙂

 1. 2

  sanoo

  Jotenkin kuulosti ihan samalta kuin meidän lauantai aamun juhliin valmistautumiset . Hukassa olevia juhlakenkiä ja kiukusta kihiseviä vanhempia.

  • 2.1

   Emilia sanoo

   No niin, sehän on hauska kuulla, että sattuu sitä paremmissakin piireissä. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Ai että miten ihana postaus! Mä luulen, että meillä on aika samanlainan suhtautuminen näihin päiviin. Että ei niillä ihan vasite tarvitse aina somessa retostella, mutta joskus on oikein ja normaalia jakaa niistä vähemmän onnistuneista päivistä. Kuten minäkin, joka eilen kirjoitin siitä, kuinka kiukuspäissäni repäisin verhot seinästä alas. Vahingossa.

  • 3.1

   Emilia sanoo

   😀 Että ihan verhot tuli alas. Toivottavasti edes helpotti kiukkua. 😉

 3. 4

  sanoo

  Asiasta kukkaruukkuun, googlettelin tässä kolmosen syntymän alla kapeita turvaistuimia ja törmäsin sun vanhaan kirjoitukseen, kun olitte ostaneet esikoiselle Maxo Cosin Rodin ja toiselle kaksosista Cybex Pallaksen. Ja kolmannenlle kaksoselle mietitte myös kasvot menosuuntaan istuinta, koska matkapahoinvointi oli iskenyt häneenkin. Kovasti jäi kiinnostamaan, mihin turvaistuinkomboon tuolloin päädyitte, että mahtui kolme takapenkille vierekkäin? Onko teillä yhä samat istuimet käytössä? Ja onko teillä millainen auto (edes tila-auto vai ei)?

  Meillä on isommilla lapsilla Kiddy Gruardian Prot, mitkä vastaavat Cybex Pallasta. Ovat tosi turvalliset mutta myös himputin leveät istuimet. Nyt pohdin ainakin esikosielle (nyt juuri 4v) esim Cybex Solution X tai Maxo-Cosi Rodi Airprotect istuinta, joiden pitäisi kai minun löytämäni mukaan olla kapeimpia istuimia, jotka ovat Autoliiton testeissä silti yltäneet hyvään arvosanaan.

  • 4.1

   Emilia sanoo

   Ah, turvaistuimet! Meillä on käytössä vanhempien Volvo V40, jossa on yllättävän kapea takapenkki, ja loppuratkaisu oli sitten laittaa 8v. esikoinen keskipaikalle pelkälle korokkeelle ja kaksosilla on sitten noi Cybex ja Maxi Cosi (jotka on edelleen parin vuoden käytön jälkeen musta mainioita isuimia). Korokkeen kanssakin turvavöiden kiinnittäminen on ihan yhtä tuskaa, enkä ole varma, olisiko kolmea tuolle penkille menevää istuinta löytynytkään – ihan uskomatonta kyllä. En tiedä, onko uudemmissa malleissa leveämmät takapenkit tai onko markkinoille tullut kapeampia istuimia, toivoa sopii, sillä kyllä musta kolme lasta pitäisi pystyä normifarkkuun pakkaamaan. Tsemppiä pohdintaan – ja odotukseen!

   • 4.1.1

    sanoo

    Kiitos vastauksesta! Markkinoille tulee jatkuvasti vain leveämpiä ja leveämpiä istuimia, koska turvallisuus. Varsinkin sivutörmäyssuojat aiheuttavat tuota leveyttä. Ainakin kahden lastentarvikeliikkeen koluamisen yhteydessä myyjät infosivat, että lähinnä vanhemmista malleista löytyy kapeampia istuimia, mutta se sitten tarkoittaa ”tyytymistä huonompaan” turvallisuuteen. Mjaa, suhteellistahan tuokin on. Tietenkin 5v vanha malli on valmistajansakin mielesti huonompi kuin uusi malli, koska lisämyynti jne.

    Me päädyttiin vaihtamaan auto (Ford Mondeo: leveämpi ja varsinkin tasaisempi takapenkki, jota ei ole suuresti muotoiltu). Sen lisäksi nyt harkitaan tuota esikoisen istuimen päivittämistä. Maxi Cosi alkaa tuntua yhä paremmalta vaihtoehdolta. 🙂

    • 4.1.1.1

     Emilia sanoo

     Hih, kaksosvanhempien foorumeilla tuo kulkee nimellä ”monikkomondeo” juuri siksi, että on ilmeisesti yksi niitä harvoja malleja, joihin saa kaksoset pakattua (isosisaruksista tai kolmosista puhumattakaan). 😀

 4. 5

  sanoo

  Niin, ja varmaan tämäkin olisi helpompaa, jos olisi ”tehnyt” pidemmät ikäerot lapsille. En kyllä ymmärrä miten esim kolmosten vanhemmat hanskaavat tällaiset käytännön ongelmat! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *