Joulukorttiaskartelu

aslartelutarvikkeet ja joulukortit askartelu

Joulukorttiaskartelua! Mä olin vähän myöhään liikkeellä lasten askartelun kanssa, mutta nyt on päästy aloittamaan jouluaskartelu. Ja hei, hyvin ehtii vielä tilata askartelutarvikkeet, askarrella joulukortit ja laittaa postiin.

Mä olen ollut vähän pulassa sen kanssa, mistä hankkia askartelutarvikkeet, nyt kun Tiimaria ei enää ole. Ennen niitä sai aina napattua kauppamatkalla kohtuuhintaan, mutta nyt pitäisi käydä varta vasten keskustassa ja monesti useammassa kaupassa (tai sitten maksaa kerralla vähän suolaisempi hinta erikoisliikkeessä). Mutta nyt keksin tilata askartelutarvikkeita netistä, ja se oli kyllä hyvä ratkaisu.

Valikoima Askartelutarvikkeet.fi -verkkokaupassa oli riittävän monipuolinen meidän tarpeisiin, hinnat oli edulliset ja toimitus nopea. Ja siellä on tarjous: viiden euron alennus, kun ostosten summa ylittää viisikymppiä. Ei mene toki vielä näillä tarvikkeilla rikki, mutta mun tuli kerättyä ostoskoriin sitten vähän muutakin, kun nyt kerran samassa paketissa lähettävät…

Tänä jouluna on tulossa taas useampia erilaisia kortteja, mutta pohjana käytetään tällä kertaa enimmäkseen noita valkaisemattomasta uusiokartongista tehtyjä korttipohjia. Mä innostuin heti, kun näin ne, koska mua aina vähän kirpaisee, kun askarrellaan uusista materiaaleista – mutta ei pelkistä vessapaperirullistakaan viitsi koko ajan vääntää. Mutta nyt siis edes hitusen ekologisempaa. Ja sitä paitsi, näihin meidän ideoihin toi valkaisematon pohja sopii ihan tosi hyvin.

askartelutarvikkeet joulukortteihin

Korttipohjien ja liiman lisäksi

Eli tarvikkeet:

  • korttipohjia
  • koristenauhaa
  • kuviopapereita
  • liimaa
  • kimalleliimaa
  • nappeja
  • kuviosakset (Näitä mä olen himoinnut pitkään, mutta en ole raskinut ostaa – nyt otin kun vitosella sai. Sitten piti vain pähkäillä, minkä mallin ottaa. Otettiin tuollainen klassinen, mutta vähän mietin, olisiko kuitenkin pitänyt ottaa viktoriaaniset. Olisihan siinä tyyliä.)

Ideana oli siis toteuttaa joulukuusiaiheisia kortteja Pinterestin innoittamana (lisää joulukortti-ideoita löytyy siis mun Pinterest-taulusta, samoin blogissa on aika monta korttiaskartelua ja täällä oli kivoja kankaasta leikeltyjä, mutta meillähän ei mitään jämäpaloja ole, koska kukaan ei ompele, joten mentiin noilla nauhoilla ja papereilla).

joulukortit askartelu

Aluksi ilme oli vähän myrtsi yhdellä askartelijalla.

Joulukorttiaskartelua lapsille

Mutta sitten se myrtsimpi innostuikin tekemään kortteja kaikkein eniten, tosin vähän omalla tyylillä.

Nauhoista tai paperista leikataan sopivan mittaisia paloja ja liimataan korttipohjaan kuusen muotoon ja lopuksi nappi tähdeksi (pikkunappeja voi tietysti laitta myös koristeiksi). Sommittelu vaatii vähän työtä, 4-vuotias ei vielä ihan hahmottanut sitä itse, mutta tässähän on hvyä tilaisuus harjoitella lyhyempi /pidempi -käsitteitä. Ja jos hermo menee, niin antaa lapsen liimailla mitä lystää, vähän kimalleliimaa päälle niin hyvä tulee.

korttiaskartelu

Tässä niitä vähän vapaammalla tyylillä toteutettuja joulukortteja.

Nauhaa menee yllättävän paljon, eli sitä kannattaa varata reilusti, jos on tarkoitus toteuttaa iso kasa kortteja tällä tekniikalla. Yhdestä nauhapaketista tulee noin 5-6 korttia. Ja sitten vain postiin!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *