Vappunaamareita

Mä en kyllä aina ihan ymmärrä vapun juhlintaa ja kaikkea mikä siihen liittyy, mutta ei se mitään, ei näillä leveysasteilla liikaa karnevaalimeininkiä ole, niin että antaa mennä vain. Jos haluaa hämmentää ulkomaalaisia vieraita, niin tää on aika hyvä ajankohta kutsua käymään, parhaimmillaan sataa vielä lunta, vaikka muualla maailmassa on jo täysi kesä (tai niiden kevät, just), ja yhtäkkiä ne sulkeutuneet ja hillityt suomalaiset täyttää kaikki kadut ja puistot ja riekkuu kaksi päivää putkeen mitä kummallisempia traditioita seuraten.

vappunaamari

Ensimmäinen perhekahvilan asiakas on saanut naamarinsa valmiiksi kollaasitekniikalla.

No joo, perhekahvilassa me askarreltiin vappunaamareita jo viime viikolla. Paperilautasista, koska mä totesin että mennään helpon kautta, eikä edes leikellä pahvia. Tää sopi tosin hyvin myös pienimmille taaperoille, ne sai ensin maalata lautasensa, ja siihen mahdolliset ulokkeet, vanhemman hommaksi jää sitten leikata silmäaukot (nenä on myös ihan hyvä mukavuussyistä), halutessa viimeistellä korvilla / kruunulla ja viiksillä ja kiinnittää pään taakse tuleva kuminauha. Silmäaukkojen paikan miettiminen on vähän hankalaa, todettiin, että ei tee mieli tökätä saksilla päin naamarin ollessa kasvoilla, mutta kynällä ehkä voi. Ja kun tekee tarpeeksi isot, niin ulos näkee joka tapauksessa.

Tarvikkeet:

 •  paperilautanen
 • maalit / liidut /tussit
 • ja/tai silkkipaperia (voi myös pistää risaiseksi ja pistää vielä höyheniä ja paljettejakin)
 • sakset
 • liimaa
 • paperia
 • kuminauhaa (ei siis lenksuja vaan sopivan pitkä pätkä sellaista ompeluun tarkoitettua)

Jos haluaa haluaa syödä naamarin kanssa, täytyy joko tehdä aika iso suuaukko, tai suosiolla sellainen vain kasvojen yläosan peittävä venetsialaistyyppinen naamari. Ja jos kaikki talouden kuminauha on jo viritetty haalarinlahkeisiin, voi tehdä sellaisen tanssiaisversion, jota pidellään kepin päässä: rullataan A4-paperi kulmittain tiukaksi rullaksi ja teipataan tai nidotaan naamarin sivuun.

naamari 2

Tämä on kissa.

naamari 1

Täältä löytyy hienoja amerikkalaisia toteutuksia mm. erilaisista hirviöistä ja tuolta mun Pinterest-sivulta löytyy myös monta linkkiä printattaviin naamareihin, jos haluaa vielä helpomman version.

Klikkaa linkkiä ja seuraa Leluteekkiä bloglovinin kautta tai tykkää Leluteekistä facebookissa. Instagramista ja Twitterista Leluteekki löytyy myös, samoin Pinterestistä.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mun mielestä monet nykyiset iloiset vappuperinteet on ihan kivoja, koska niin monet muut juhlat Suomessa on turhankin synkkiä ja vakavamielisiä. Mutta silti hiukan yllätyin, kun kävi ilmi, että poikani päiväkodissa olisi ensi tiistaina vappujuhla, jonne voisi tuoda kotoa oman asun. Ensireaktioni oli, että onpa harmi, että ollaan mummolassa, koska poika ei pääse juhlaan. Mutta heti perään mietinkin, että onpa hyvä, että ollaan mummolassa, niin ei tartte stressailla siitä asusta! 🙂
  Naamari-idea on hyvä ja varmaan mukava toteuttaa lastenkin kanssa!

  • 1.1

   sanoo

   Meillä rupeaa olemaan aikamoinen kokoelma naamiaisasuja, kun niitä on hankittu koulun naamiaisia ja erilaisia naamiaissynttäreitä varten. No, onneksi esikoinenkaan ei ole turhan nirso asujen suhteen, vaan viimeksi noitasynttäreille ihan parasta oli, kun sai lainata äidin mustaa mekkoa ja askarreltiin pahvista noidan hattu jonka sai itse maalata. 🙂

   Etolassa muuten myyvät tosi kivoja kotimaisia eläinasuja, jotka on hyvälaatuisia ja sen mallisia että käyttöikä on aika pitkä, meilläkin on nyt kolme vuotta ollut sama tipuasu käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *